η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΑΔΜΗΕ)

Σε μια περίοδο που οι συνέπειες από την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι ολοφάνερες στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, την στιγμή που χιλιάδες νοικοκυριά αδυνατούν να ικανοποιήσουν στοιχειώδεις ανάγκες, παιδιά και ηλικιωμένοι πεθαίνουν από την έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος και θέρμανσης, η κυβέρνηση προχωράει στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ξεκινώντας από τα δίκτυα μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ).
 
Στόχος τους όπως και πριν είναι η υπεράσπιση των κερδών των μονοπωλίων στον κλάδο της Ενέργειας ανοίγοντας νέα –πεδία κερδοφορίας για τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια τους.
Θυμίζουμε ότι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας μόνιμης και σταθερής δουλειάς, επέκταση του δουλεμπορίου και χειροτέρευση των όρων εργασίας, υπέρογκη αύξηση των τιμολογίων για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά (18% μόνο τον τελευταίο χρόνο). Ανάλογες θα είναι οι συνέπειες και από την παραπέρα ιδιωτικοποίηση.
Ευθύνες για αυτήν την κατάσταση έχουν και οι εκλεγμένοι στην τοπική διοίκηση που συμφώνησαν και συμφωνούν με αυτόν τον δρόμο ανάπτυξης που στόχο έχει τα κέρδη των μονοπωλίων. Αυτό αποδεικνύει και η δράση τους μέσα από δίκτυα ενεργειακών δήμων κτλ. που συνέβαλαν να περάσει στη συνείδηση του λαού της περιοχής η ιδιωτικοποίηση.
Ειδική ευθύνη έχουν οι εργοδοτικοί - κυβερνητικοί συνδικαλιστές που έβαλαν την υπογραφή τους στα πάντα (μετοχοποίηση , διάλυση ασφαλιστικού, διαχωρισμός) και συνέβαλαν στην αδρανοποίηση των εργαζόμενων, ώστε η πολιτική αυτή να περάσει πιο εύκολα.
Το πόσο υποκριτές είναι φαίνεται από το γεγονός ότι ενώ έβαλαν την υπογραφή τους για το διαχωρισμό της ΔΕΗ (ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ) που σκοπό είχε να πωληθούν τα κομμάτια πιο εύκολα, τώρα κόπτονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.
Το μέγεθος της κοροϊδίας απέναντι στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ παραμονή Χριστουγέννων αποδεικνύοντας ότι το μόνο μέλημα τους είναι να βγουν από την υποχρέωση και να περάσει η ιδιωτικοποίηση με τις λιγότερες αντιδράσεις.
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Να καταδικάσουν τους εκλεγμένους στην τοπική διοίκηση και τους εργοδοτικούς – κυβερνητικούς συνδικαλιστές, να τους γυρίσουν την πλάτη. Να γυρίσει τις πλάτες σε όλους αυτούς που καλλιεργούν τον κοινωνικό αυτοματισμό με στόχο να περάσουν τα σχέδια αυτά χωρίς αντιδράσεις.
Μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να δώσει τη μάχη να μην περάσουν τα σχέδια για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, να παλέψει για ΔΕΗ ενταγμένη σε έναν Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας που στόχο θα έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.
Το ΣΕΕΕΝ θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης ώστε να μην περάσουν τα σχέδια αυτά και καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη μαζί του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.Το νέο ΔΣ Σ.Ε.Ε.ΕΝ

Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Σωματείου Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια και πραγματοποιήθηκε η συγκρότηση του νέου ΔΣ.
Σε αυτήν την εκλογική μάχη αναμετρηθήκαμε με την μοιρολατρία , την απαισιοδοξία και την απογοήτευση που επικρατεί στους εργαζόμενους. Παρά το αρνητικό κλίμα που διαμορφώθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα η συμμετοχή κυμάνθηκε σε ικανοποιητικό επίπεδο.
Το νέο Δ.Σ θα ακολουθήσει πιστά τις αποφάσεις της πρόσφατης εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του σωματείου μας έτσι όπως τα ιεράρχησε.
1.Υπογραφή Σ.Σ.Ε για τους οκταμηνίτες και για τους εργαζόμενους στις εργολαβίες ,έχοντας ως βάση τη σύμβαση της ΓΕΝΟΠ. Να διευκρινίσουμε ότι αυτό το θέτουμε στη λογική της ενιοποίησης των συμφερόντων όλων των εργαζόμενων και των οικογενειών τους.
2. Κατάργηση του δουλεμπορίου , που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από τη διεκδίκηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους.
3.Ένταξη όλου του προσωπικού άσχετα με ποια εργασιακή σχέση εργάζονται, σε κοινά συνδικάτα και στη ΓΕΝΟΠ.
4.Αγώνας όλων των εργαζομένων ενάντια στην απελευθέρωση αγοράς ενέργειας και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση που σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί άμεσα με βάση την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.
Παλεύουμε για ΔΕΗ στην υπηρεσία του λαού, ενταγμένη σε έναν κρατικό φορέα ενέργειας.
Στα παραπάνω δεσμεύετε το νέο Δ.Σ ότι θα αποτελούν την προετοιμασία του αγώνων που θα προσπαθήσει να οργανώσει το αμέσως προσεχώς διάστημα τους αγώνες και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, αποφασιστικά σπάζοντας το κλίμα της μοιρολατρίας, του συμβιβασμού και της τρομοκρατίας, να μαζικοποιήσουν το Σ.Ε.Ε.ΕΝ γιατί αποτελεί το μοναδικό ταξικό συνδικάτο στο ενεργειακό λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας.Το νέο Δ.Σ του Σ.Ε.Ε.ΕΝ
Πρόεδρος: Ταταρίδης Πέτρος
Γ.Γ: Μουμουλίδης Γιώργος
Αντιπρόεδρος: Ψωμιάδης Γιάννης
Αναπληρωτής Γ.Γ: Σουρουτζής Βασίλης
Ταμίας: Κήλη Φωτεινή
Μέλη:
Αλλάν Αχμάντ Αντωναρίδης Ιωάννης Βογιατζής Μανώλης
Βόμβας Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος Νίκος Δημαράκης Χρήστος
Καλαιτζίδης Γεώργιος Καλαιτζόπουλος Ιορδάνης Μωυσιάδης Σταύρος
Χατζηκωνσταντίνου Κώστας