Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ Ε. ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ



   «Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό»
Σειρά επισκέψεων πραγματοποίησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης Ουζουνίδου Ευγενία, επικεφαλής  κλιμακίου στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σε μονάδες της ΔΕΗ της  Π.Ε. Κοζάνης, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για την πώληση του ΑΔΜΗΕ.
 
 Οι επισκέψεις έγιναν στα πλαίσια πανελλαδικής εκστρατείας που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την ενημέρωση  πάνω στο επίμαχο νομοσχέδιο,  αλλά και το συντονισμό του αγώνα για τη ματαίωση του εγχειρήματος,  που εκποιεί  δημόσια περιουσία προς όφελος του ιδιωτικού κεφαλαίου.  
Συγκεκριμένα, η βουλευτής και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  έκαναν τις παρακάτω επισκέψεις:
·         Την Κυριακή  12/1/14 επισκέφτηκαν τη Μονάδα Προμηθειών   του ΛΚΔΜ.
·         Την Παρασκευή 17/1/14 πραγματοποίησαν επίσκεψη στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, στον ΑΗΣ Καρδιάς  και  στο ΚΥΤ Καρδιάς  (ΑΔΜΗΕ).
·         Τη Δευτέρα 20/1/14 συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους στο Νότιο Πεδίο.
Στις  επαφές  με τους εργαζόμενους η βουλευτής και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ:
·         Έκαναν εκτενή αναφορά  στις δυσμενείς επιπτώσεις της πώλησης  του ΑΔΜΗΕ    για την  εθνική κυριαρχία και την ασφάλεια της χώρας, για την  παραγωγική ανασυγκρότηση και την οικονομική της ανάκαμψη,  καθώς και για τους εργαζόμενους της επιχείρησης και  τους καταναλωτές.
·         Άκουσαν τους  προβληματισμούς και τις ανησυχίες των εργαζομένων  για το επίμαχο νομοσχέδιο, αλλά και για το προγραμματισμένο  ξεπούλημα ολόκληρης της ΔΕΗ ( ορυχεία, εργοστάσια, δίκτυα διανομής) και έδωσαν   απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις.
·         Διατύπωσαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ  πάνω στο θέμα της Ενέργειας  και στο ιδιοκτησιακό καθεστώτος της ΔΕΗ, τονίζοντας  ότι   η ηλεκτρική ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και ως εκ τούτου η ΔΕΗ που το παράγει και το διανέμει πρέπει να είναι εξ ολοκλήρου δημόσια επιχείρηση, για να το εξασφαλίζει με τον πιο οικονομικό και φιλικό  προς το περιβάλλον τρόπο σε όλο το λαό.
·         Τέλος, επανέλαβαν την κεντρικά διατυπωμένη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, σαφές μήνυμα προς τους επίδοξους επενδυτές,  για ακύρωση της συμφωνίας  από την αδιαμφισβήτητα αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.