Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΚΤΥΑ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ –ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ



Εργαζόμενοι, εργαζόμενες ,άνεργοι
Αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι- νέες,
Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ επιταχύνει τις διαδικασίες για πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής Ενέργειας, προσφέροντας νέα κερδοφόρα πεδία δράσης όπως τα δίκτυα, στους μονοπωλιακούς ομίλους. Στόχος της κυβέρνησης και της Ε.Ε είναι η εξασφάλιση ακόμα φτηνότερης ενέργειας στους ευρωπαϊκούς μονοπωλιακούς ομίλους προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό που έχουν με άλλα μονοπώλια. 
 
Αποτέλεσμα θα είναι η μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχια για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα αλλά και κίνδυνοι από την εμπλοκή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή για τον έλεγχο ενεργειακών διαδρόμων.
Η εμπειρία από την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που την μετέτρεψε σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, μια διαδικασία που ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, δείχνει τα εξής αποτελέσματα:
Για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ : Μείωση μισθών, χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας, ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας (8μηνα, δίμηνα), επέκταση του δουλεμπορίου (δεκάδες εργολάβοι καταπατούν ακόμα και αυτό το κατάπτυστο εργατικό δίκαιο, δεν πληρώνουν υπερωρίες, δεν πληρώνουν δώρα κτλ), αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.
Για την υπόλοιπη εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα : Χάσιμο χιλιάδων θέσεων εργασίας μόνιμης και σταθερής δουλειάς, αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας (18% μόνο για το 2013), καταστροφή του περιβάλλοντος λόγω της αλόγιστης εκμετάλλευσης με σκοπό το κέρδος.
Αυτές είναι οι συνέπειες της ιδιωτικοποίησης, που τότε όλοι μαζί, κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Συνασπισμός),εργοδοτικοί –κυβερνητικοί συνδικαλιστές (ΠΑΣΚΕ , ΔΑΚΕ, ΣΑΔ), εκλεγμένοι στην τοπική διοίκηση συμφώνησαν.
Μην τους εμπιστεύεστε. Οι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές είναι υποκριτές. Έβαλαν την υπογραφή τους στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, υπέγραψαν το διαχωρισμό σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ ώστε να γίνει πιο εύκολα η πώληση και τώρα δηλώνουν ενάντια της, ενώ διέγραψαν από τον Σπάρτακο τα μέλη τους από τον ΑΔΜΗΕ, την στιγμή που απαιτείται η μεγαλύτερη ενότητα. Ευθύνη έχουν οι εκλεγμένοι στην τοπική διοίκηση που αποδέχτηκαν
την ανταγωνιστικότητα, υπέγραψαν σύμφωνα συνύπαρξης με τη ΔΕΗ, έστησαν δίκτυα ενεργειακών δήμων ώστε να περάσει πιο εύκολα η ιδιωτικοποίηση. Είναι υποκριτική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και διάφορων «αντιμνημονιακών» που ενώ συμφωνούν με τον ευρωμονόδρομο εναντιώνονται στα αποτελέσματα του, επικεντρώνουν στο τίμημα και τον τρόπο  πώλησης  και επικαλούνται την «υγιή» επιχειρηματικότητα.
Γυρίστε την πλάτη σε όσους προσπαθούν να αξιοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, ώστε να στρέψουν μια κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη. Προσπαθούν να πείσουν ότι η ιδιωτικοποίηση θα είναι επωφελής για το λαό. Στόχο έχουν, να περάσει με τις λιγότερες αντιδράσεις η πολιτική των μονοπωλίων. Μην τους πιστεύεις, πίστεψε στην εμπειρία σου.
Η Τ.Ο ΔΕΗ του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να παλέψουν ώστε  να γίνουν τα δίκτυα μεταφοράς λαϊκή περιουσία, ο ΑΔΜΗΕ να ενταχθεί σε Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας στα πλαίσια  Πανεθνικού Κεντρικού Σχεδιασμού που στόχο θα έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι το κέρδος. Βασική προϋπόθεση η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν κάτι που μόνο η δική τους εξουσία μπορεί να επιβάλει, η Εργατική – Λαϊκή Εξουσία. Να γίνει η μάχη  για τον ΑΔΜΗΕ ένα αποφασιστικό βήμα στην ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος στην ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας. Να γιγαντωθεί μια δυναμική -πραγματική, όχι στα λόγια- εργατική λαϊκή αντιπολίτευση, τέτοια που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός και ο τόπος, έμπειρη, δημιουργική, εγγύηση ανατρεπτική με ισχυρό το ΚΚΕ παντού.