Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΗ: ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ.



Σε ανακοίνωση της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δυτ.Μακεδονίας έκρινε σκόπιμο να κάνει επίθεση ενάντια στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη ΓΕΝΟΠ. Όμως για να επιτεθεί στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα επέλεξε μια προσφιλή στις γραμμές της μέθοδο, αυτή του ψέματος. Αναφέρει ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ εξέφρασαν θέση για διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος και την ντεφάκτο αποδοχή της διάσπασης της ΔΕΗ. 
 
Η πραγματικότητα είναι ότι οι δυνάμεις μας πρότειναν την ύπαρξη ενός σωματείου σε ΔΕΗ, ένα σε ΑΔΜΗΕ και ένα σε ΔΕΔΔΗΕ την στιγμή που υπάρχουν δεκάδες. 

Για παράδειγμα  για 100 περίπου εργαζόμενους στον ΑΔΜΗΕ στην περιοχή μας, υπάρχουν 5-6 σωματεία. Αυτή είναι η θέση του ΠΑΜΕ που σκόπιμα διαστρεβλώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέγοντας τη μισή αλήθεια. Η θέση αυτή είναι συμβολή στην ενότητα του κινήματος και αποτελεί απάντηση στην απαράδεκτη διαγραφή των μελών του Σπάρτακου από τον ΑΔΜΗΕ, κάτι για το οποίο οι δυνάμεις τις ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έβγαλαν μιλιά.
Κάνουν ότι δεν γνωρίζουν την πάγια θέση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για ένα σωματείο στον κλάδο όπως εκφράζεται απο το κλαδικό Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) που συμμετέχει στο ΠΑΜΕ και είναι το μόνο στο οποίο συμμετέχουν εργαζόμενοι από τη ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης (μόνιμοι, συμβασιούχοι, εργαζόμενοι στις εργολαβίες) την στιγμή που οι δυνάμεις τους έσπευσαν να διαγράψουν τους εκτάκτους εργαζόμενους (οκτάμηνα, εργολαβίες) απο το σωματείο που έστησαν, ώστε να συμμορφωθούν στους όρους της ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ -ΣΑΔ για ένταξη τους στη ΓΕΝΟΠ.   
Νομίζουν ότι η επίθεση στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ με ψέματα θα κρύψουν τις αντιφάσεις τους. Ότι επί σειρά χρόνων συνεργάστηκαν και συνεργάζονται με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα(πρωτοστατούν στη δημιουργία συντονιστικών σωματείων με δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ΠΑΣΚΕ), στην τοπική διοίκηση και τώρα κατακεραυνώνουν την ΣΑΔ και την πολιτική στήριξης της Ε.Ε. Έτρεξαν να δώσουν τα διαπιστευτήρια τους στον κ.Τσίπρα κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών,  ενώ τώρα καλούν στην ανακοίνωση τους «…οι εργαζόμενοι και ο λαός να μην στηρίξουν τις ελπίδες τους στους κυβερνητικούς βουλευτές…» αφήνοντας από έξω τους «αντιμνημονιακούς» βουλευτές που προσκυνούν τον ευρωμονόδρομο. Ταυτόχρονα καλούν σε μέτωπο ενάντια στην Ε.Ε.
Σε απλή μετάφραση η θέση τους για την ενέργεια συνοψίζεται στο «εθνικοποίηση με κατεύθυνση της κοινωνικοποίηση» δηλαδή το κράτος των βιομηχάνων και της αστικής τάξης θα περάσει υπό τον πλήρη έλεγχο του τον κλάδο της ενέργειας «..που θα παράγει φθηνό ρεύμα για το λαό και όχι για τους βιομηχάνους και την αστική τάξη..»όπως αναφέρουν και  μια κυβέρνηση (ποια άραγε; μήπως μια αριστερή κυβέρνηση;) με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο θα προχωράει την κοινωνικοποίηση (το κράτος των αστών θα μετατρέπεται σε εργατικό –λαϊκό κράτος). Προφανώς θα πρόκειται για τους «υγιείς» και «πατριώτες» βιομήχανους και αστούς που θα επιβάλουν πολιτική ενάντια στα συμφέροντα τους και υπέρ των εργατών και σιγά – σιγά θα αυτοκαταργηθούν. Η κοροϊδία στο μεγαλείο της!!!
Οι αντιφάσεις τους δεν μπορούν να κρύψουν την προσπάθεια τους να μετατρέψουν το εργατικό –λαϊκό κίνημα σε εκλογικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη διαμόρφωση ενός νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού υποστηρικτή της επίδοξης κυβέρνησης του.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δηλώνουν ότι θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για ένα κίνημα χειραφετημένο ιδεολογικά, πολιτικά, οργανωτικά από την αστική πολιτική και κάθε πτέρυγα της, ένα κίνημα που στόχο έχει τη συσπείρωση εργατικών λαϊκών δυνάμεων σε γραμμή πάλης που έρχεται σε σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, που συγκρούεται με την εξουσία των μονοπωλίων.