Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

άνθρωποι!, ε άνθρωποι!!!


Εχω ξαναγράψει για το πλατανόδασος (τρόπος του λέγειν, τώρα πια) κάτω από τις εργατικές κατοικίες στα Σέρβια. Είναι ένα μικρό κομμάτι, που έχει απομείνει τα τελευταία χρόνια και αντί να το προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού «ασελγούμε» συνεχώς πάνω του. Προφανώς, θα ησυχάσουμε όταν εξαφανισθούν και τα εναπομείναντα δέντρα.
Πολλές φορές αναρωτήθηκα: μήπως δεν μας αξίζει τελικά αυτός ο όμορφος τόπος που ζούμε και όσες φορές προσπάθησα να το διαψεύσω, έρχονται κάποια γεγονότα, σαν το προχθεσινό, που … δε βοηθάνε.
Την Τετάρτη λοιπόν, το μεσημέρι, κάποιοι υπάλληλοι της ΔΕΗ και με την «πρόφαση» ότι τα πλατάνια είναι πολύ κοντά στο δίκτυο της, έκοψαν τρία μεγάλα δέντρα, χωρίς πριν να έχουν ενημερώσει ΚΑΝΕΝΑΝ. Ήρθαν, έκοψαν κι έφυγαν. Ετσι απλά!
Το τι έγινε μετά δεν περιγράφεται. Όποιος είχε αλυσοπρίονο πέρασε και μια βόλτα με το φορτηγάκι του (δικό του ή φίλου ή κουμπάρου) και φόρτωσε όσα ξύλα μπορούσε για το τζάκι του, ευχαριστώντας την (οσονούπω) ιδιωτική Αη ΔΕΗ.
Εντάξει, κανείς δεν είπε ότι έχουμε ένα οργανωμένο κράτος (εδώ γελάμε), αλλά δε δέχομαι κανέναν πούστη, είτε αυτός είναι κρατικός (πούστης), είτε κάποιας ΔΕΚΟ (υψηλόμισθος πούστης), να έρχεται και να καταστρέφει τον τόπο μου.
Να δεχθώ, ότι ήταν πολύ κοντά στα καλώδια του δικτύου, όπως προφασίσθηκαν, γιατί δεν έκοψαν τα κλαδιά από την πλευρά των καλωδίων, αλλά έκοψαν τα δέντρα; Μήπως ήταν πιο κουραστικό;
Όσο για τους «δικούς μας» με τα αλυσοπρίονα, που αφού πήγαν και πήγαν τη βόλτα τους στα πλατάνια ξεφορτώθηκαν και τα μπάζα τους δίπλα (στα πενήντα, άντε εκατό μέτρα υπάρχει κάδος για μπάζα του Δήμου), όπως φαίνεται και στο video.
Τι να πώ;
ΖΩΑ!!!, ε ΖΩΑ!!!
Υ.Γ. Αλλά πάλι γιατί μπλέκω τα ζώα; Τι φταίνε αυτά; Ποιο ζώο καταστρέφει το σπίτι του;
Υ.Γ.2 ΑΝΘΡΩΠΟΙ!, ε ΑΝΘΡΩΠΟΙ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: