Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

"ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ" αποτροπής «της λεηλασίας του λαού και της χώρας».

Ανοιχτός σε διάλογο ακόμη και με πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες έχει διαφορές, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, που διεξάγεται στο ΣΕΦ. Όπως υποστήριξε, αυτές είναι δευτερεύουσες μπροστά στο «ιστορικό καθήκον» αποτροπής «της λεηλασίας του λαού και της χώρας».
Εξάλλου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Free Sunday", επανέφερε στο προσκήνιο την ιδέα σχηματισμού "αντιμνημονιακού μετώπου", κάνοντας λόγο για εκλογική συμμαχία. "Η πρόσκληση δεν αφορά προνομιακά το ΚΚΕ, αλλά όλες τις δυνάμεις που αμφισβητούν το μνημόνιο από προοδευτική σκοπιά. Και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους Οικολόγους και τη Δημοκρατική Αριστερά και το Άρμα Πολιτών και τον κόσμο και τα στελέχη που φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου", είπε.

Χαιρετίζοντας τη συνδιάσκεψη, ο πρόεδρος του Συνασπισμού επανέλαβε το αίτημα άμεσης διεξαγωγή εκλογών και πήγε ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας να διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής.
Χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι "εδώ και 1,5 χρόνο κατεδαφίζει απροκάλυπτα την κοινωνία και βγάζει στο σφυρί την Ελλάδα με πρόσχημα τον κίνδυνο της χρεοκοπία".
Σύμφωνα με τον Α. Τσίπρα οι 7 άξονες που μπορεί να αποτελέσουν τη βάση του πολιτικού διαλόγου είναι οι εξής:
1. Απεμπλοκή από το μνημόνιο. Διότι λύση με το μνημόνιο ενεργό δεν μπορεί να είναι λύση.
2. Αναδιαπραγμάτευση του χρέους, με διαγραφή μεγάλου μέρους του.
3. Ακύρωση των μνημονιακών νόμων για εργασία και συντάξεις. Διότι αυτός είναι ο βασικός αντικειμενικός σκοπός αυτής της σύμπραξης.
4. Κοινωνικοποίηση των τραπεζών και δημόσιο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, για να πάψουν οι τραπεζίτες να επιβάλλουν την ατζέντα τους και να λειτουργήσουν οι τράπεζες για να ξανανασάνει η οικονομία και να καλυφθούν κοινωνικές ανάγκες.
5. Αναδιανομή του εισοδήματος για να πληρώσουν όσοι δε πλήρωναν τόσα χρόνια, όσοι έχουν εκατομμύρια καταθέσεις στις τράπεζες της Ελβετίας και για να μην βρεθούμε ξανά στο ίδιο σημείο.
6. Μείωση των εξοπλιστικών δαπανών. Που στοίχησαν στην Ελλάδα 100 δισ. παραπάνω από το μέσο όρο της ΕΕ την τελευταία εικοσαετία.
7. Ενίσχυση της δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα. Καθιέρωση της απλής αναλογικής.
"Αυτά τα στοιχεία είναι η δική μας συμβολή και όχι απαρέγκλιτες προϋποθέσεις για τον κοινό μας βηματισμό" τόνισε ο Α. Τσίπρας.
Τονίζοντας πως η συντριπτική πλειοψηφία του λαού είναι αντίθετη στην κυβερνητική πολιτική, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προειδοποιήσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ότι "τα φάρμακα που μας δίνουν είναι ληγμένα, από τότε που το ΔΝΤ τα έδινε στην Αργεντινή και στους λαούς της Λατινικής Αμερικής βυθίζοντάς τους στην απελπισία, ότι η αγωγή είναι χειρότερη από την ίδια την ασθένεια και ότι τα μέτρα του μνημονίου θα μας οδηγήσουν στη χρεοκοπία". 
Όσον αφορά στους "αγανακτισμένους" πολίτες και τις "πλατείες", μίλησε για "ένα πρωτοφανές κίνημα με παλλαϊκά χαρακτηριστικά που πλημμύρισε τις πλατείες και τους δρόμους αψηφώντας πρώτα τις επιθέσεις λάσπης, και αμέσως μετά την καταστολή και τα δακρυγόνα. Το κίνημα αυτό ήρθε για να μείνει. Η δική μας αριστερά δεν φοβήθηκε αυτό το αυθόρμητο κίνημα, όπως κάποιοι άλλοι, αλλά συμμετείχαμε και εξακολουθούμε να συμμετέχουμε πηγαίνοντας εκεί για να ακούσουμε και να μιλήσουμε, ενώ συμβάλαμε με όλες μας τις δυνάμεις, πολιτικές και οργανωτικές, στην επιτυχία και την μαζικοποίηση αυτής της υπόθεσης". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: