Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

4ο τροχαίο για το 2011 με θύμα νεκρό αρκουδάκι

Ακόμη ένα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στην ευρύτερη περιοχή του νομού Φλώρινας, σε επαρχιακό δρόμο κοντά στην κοινότητα της Κρυσταλλοπηγής. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ειδοποιήθηκε από τον κοινοτάρχη της περιοχής, κ. Παύλο Μπαμπούκο και έσπευσε άμεσα στον τόπο του ατυχήματος.
Με βάση τα στοιχεία της αυτοψίας που πραγματοποίησε η Ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ πρόκειται για αρσενικό, ανήλικο ζώο, ηλικίας οκτώ μηνών και βάρους 15 κιλών. Το ατύχημα συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες και συγκεκριμένα στις 6.00 πμ, σε απόσταση μόλις 250 μέτρων από τον συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, τους τελευταίους μήνες υπήρξε εμφάνιση αρκούδας με μικρά στην περιοχή. Στο ίδιο οδικό δίκτυο έχουν θανατωθεί άλλες δύο αρκούδες από τροχαίο ατύχημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κοντά στο σημείο ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έχει ήδη τοποθετήσει προειδοποιητικές πινακίδες «ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΡΚΟΥΔΑΣ» για τα διερχόμενα οχήματα.
Κατά την περίοδο του καλοκαιριού οι αρκούδες, εξαιτίας της υποβάθμισης των βιοτόπων και προκειμένου να τραφούν, πλησιάζουν καλλιέργειες και κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα να διασχίζουν αυτοκινητόδρομους και να βρίσκουν το θάνατο.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ για ακόμη μια φορά, δημόσια, υποβάλλει έκκληση προς την Πολιτεία για άμεση υλοποίηση των μέτρων που έχει προτείνει για την ασφάλεια των οδηγών και την προστασία της άγριας πανίδας στους οδικούς άξονες.
 Εντωμεταξύ, και μέχρι η Πολιτεία να λάβει τα μέτρα της παρακαλούμε τους διερχόμενους οδηγούς να κινούνται με ταχύτητες χαμηλότερες των ορίων και με ιδιαίτερη προσοχή.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ενεργεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το θέμα της απειλής των Οδικών Αξόνων στην Άγρια Ζωή, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο για τις Υποδομές Μεταφορών (ΙΕΝΕ) στο πλαίσιο του οποίου τον προσεχή Σεπτέμβριο, φιλοξενεί την Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο: «Οδικοί Άξονες και Άγρια Ζωή, πως συνυπάρχουν;» καθώς και τη Γενική Συνέλευση του ΙΕΝΕ για το 2011, στην Καστοριά και στο Νυμφαίο.
Για περισσότερες πληροφορίες: ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, Βάσω Πετρίδου, 2310 555920, 6937422537.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: