Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Η τελετή λήξης του 25ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αιωροπτερισμού στην Καστανιά Σερβίων

Με την τελετή λήξης που έγινε στην Παλιά Καστανιά Σερβίων το βράδυ του Σαββάτου 9 Ιουλίου 2011, ολοκληρώθηκε το 25ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού.
Μια διοργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που τιμά και προβάλλει την περιοχή μας και που αγωνιστικά από τις 2 μέχρι και τις 9 Ιουλίου μας χάρισε ανεπανάληπτες εικόνες. Ο αιωροπτερισμός, το πέταγμα  του ανθρώπου για ώρες με μια απλή πτητική κατασκευή χωρίς καμιά μηχανική υποβοήθηση, αναμφισβήτητα είναι από τα πλέον συναρπαστικά και θεαματικά αθλήματα.


Η τελετή λήξης έγινε στον υπέροχο δροσερό καταπράσινο αύλειο χώρο του ξενώνα και του Λαογραφικού Μουσείου Καστανιάς μέσα σε ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα που κατέδειξε ότι τα μέλη της αποστολής και οι αθλητές του αιωροπτερισμού αποτελούν μια μεγάλη οικογένεια. Μετά το καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Καστανιάς Γιώργο Τσιάρα, το λόγο πήρε ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος που ευχαρίστησε του υπεύθυνος της Επιτροπής Αιωροπτερισμού για την επιλογή της περιοχής μας για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος και δεσμεύτηκε για μεγαλύτερη βοήθεια στην επόμενη διοργάνωση.  Στη συνέχεια η υπεύθυνη της Επιτροπής Αιωροπτερισμού Λίλλιαν Λεμπλάνκ ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές του 25ου πρωταθλήματος Δήμο Σερβίων – Βελβεντού και Μορφωτικό Σύλλογο Καστανιάς για την αμέριστη συμπαράσταση, φιλοξενία και τη βοήθεια που παρείχαν, καθώς και τον απλό κόσμο που αγκάλιασε και παρακολούθησε τους αγώνες. Ακολούθως έκανε μια σύντομη παρουσίαση των δράσεων της Επιτροπής Αωροπτερισμού –μέλους της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας-, προσδιόρισε τους στόχους για το επόμενο διάστημα και ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των αγώνων του 7ημέρου με τους νικητές – που παρέλαβαν τα μετάλλιά τους- να έχουν ως εξής:
Α' Κατηγορία
1ος Παπακώστας Βαγγέλης της Ένωσης Αιωροπτεριστών Αθηνών (ΕΝΑΡΑ) με 3854 βαθμούς
2ος Γονατάς Σπύρος της Αεραθλητικής Λέσχης Αθηνών και Ολύμπου (ΑΛΑΟ) με 3040 βαθμούς
3ος Μητρόπουλος Γιάννης της ΑΛΑΟ με 2875 βαθμούς
Οι δυο πρώτοι νικητές θα συμμετάσχουν στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού 2011 που θα πραγματοποιηθεί στο Sigillo της Ιταλίας, στο όρος Monte Cucco, από 16 έως 30 Ιουλίου 2011.

Β' Κατηγορία
1ος Διώτης Γιώργος της λέσχης Καλαβρύτων ΣΤΥΓΑ με 1670 βαθμούς
2ος Κιπιάνι Γκιόργκι της Αερολέσχης Ημαθίας με 968 βαθμούς
3ος Ψωμάς Παναγιώτης της ΑΛΑΟ με 686 βαθμούς

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η τοποθέτηση Κύπριου αιωραθλητή που συμμετείχε στους αγώνες και ευχήθηκε "γρήγορα η Ελλάδα να ξεπεράσει τα προβλήματά της".
Η τελετή έκλεισε με τη δεξίωση και την παροχή εδεσμάτων στους αθλητές, στα μέλη της αποστολής και σε όλους τους παρευρισκόμενους.

ΓΜ www.mikrovalto.gr    

Δεν υπάρχουν σχόλια: