Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

10ος Δρόμος του Απολλόδωρου στην Αιανή

Το Σάββατο 23 Ιουλίου 2011 διοργανώθηκε με επιτυχία από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής και το σύλλογο "Φίλοι Μουσείου και Αρχαιοτήτων Αιανής" στην Αιανή Κοζάνης, ο "10ος Δρόμος του Απολλόδωρου" προς τιμή του αρχαίου ομώνυμου Αιαναίου δρομέα. 
Περιελάμβανε δρόμους 1000, 3000 και 5000 μ. διαφόρων ηλικιακών κατηγοριών και φύλλου, στους νικητές των οποίων απονεμήθηκαν μετάλλια, δάφνινα στεφάνια και αναμνηστικά δώρα. Ιδιαίτερα βραβεύτηκαν οι αθλητές Ζήσης Γκαραλιός, Κούλα Τσιφλίδου και Γιώργος Φιλιμέγκας για τη συμμετοχή και τις πρωτιές τους σε όλους τους αγώνες στην 10ετή πορεία του θεσμού του Δρόμου του Απολλόδωρου. Επίσης την τιμητική τους είχαν φοιτητές Ιστορίας και Αρχαιολογίας των ΗΠΑ που με επικεφαλής τον Ηλία Τομάζο και στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος τα τελευταία χρόνια επισκέπτονται αυτό το διάστημα το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο της Αιανής και συμμετέχουν στον αγώνα.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρωταθλητής Ελλάδας και πρώτος Έλληνας στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας το 2010 Μιχάλης Παρμάκης που συμμετείχε στη βράβευση των νικητών.

ΓΜ www.mikrovalto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: