Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

κλείνουν πανεπιστήμια και νοσοκομεία, αλλά προσλαμβάνουν ... "όργανα"

4.100 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΝΩ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ!
ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!
Την Πέμπτη 30 Ιουνίου, μια μόλις ημέρα, μετά το αιματοκύλισμα της Γενικής Απεργίας από τους πραιτωριανούς των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΙΑΣ, η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, αποφάσισε την έναρξη διαδικασιών πρόσληψης 4.087 ατόμων στα Σώματα Ασφαλείας!
Η σχετική απόφαση υπογράφεται από τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργικού Συμβουλίου, δηλαδή τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτριο Ρέππα και τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης κ. Σωτήριο Λύτρα.
Οι κατηγορίες των προσλήψεων που αφορά η εν λόγω απόφαση είναι οι εξής: 2.700 την αστυνομία, 800 την Πυροσβεστική και 587 το Λιμενικό Σώμα.
Το σημαντικό στοιχείο είναι πως η απόφαση δεν διασφαλίζει απλά τη συνέχιση λειτουργίας των παραγωγικών σχολών των σωμάτων ασφαλείας, η είσοδος στις οποίες γίνεται με τη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων (πχ σχολή αστυφυλάκων, πυροσβεστικής κλπ).
Αντιθέτως, 1.200 θέσεις στην ΕΛΑΣ θα αφορούν ειδικούς φρουρούς και 300 θα αφορούν δόκιμους λιμενοφύλακες. Ενδεικτικά οι ειδικοί φρουροί, έχουν πενταετή υπηρεσία και κατόπιν εφόσον συμπληρώσουν 8ετία μπορούν να γίνουν αστυφύλακες. Και στις δύο περιπτώσεις οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν μετά τις 31.12.2011.
Οι προσλήψεις που αφορούν τις ως άνω δύο κατηγορίες, ουσιαστικά διογκώνουν ή τουλάχιστον συντηρούν στα ίδια μεγέθη (συνυπόλογίζοντας τις συνταξιοδοτήσεις) τον κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους!
Και ενώ ο κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους διογκώνεται η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, δηλώνει σε όλους τους τόνους, πως μέχρι το 2015, το ελληνικό δημόσιο θα είναι από τα μικρότερα, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση!
Αρχικά, εξαγγέλθηκε πως οι προσλήψεις στο Δημόσιο θα ακολουθούν τον κανόνα 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις, ενώ ήδη με το τελευταίο επικαιροποιημένο μνημόνιο, ο κανόνας έχει πάει και επισήμως στο 1 προς 10!
Και όλα αυτά φυσικά έχουν άμεσες υλικές συνέπειες στο επίπεδο διαβίωσης, ακόμα και στο προσδόκιμο όριο επιβίωσης, όλου του λαού!
Ήδη χιλιάδες σχολεία κλείνουν (μέσω της εύηχης διαδικασίας της συγχώνευσης) ενώ σειρά έχουν πάρει τα νοσοκομεία αλλά και τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας! Οι ελλείψεις δε είναι μεγάλες ακόμα και σε υπηρεσίες του δημοσίου που έχουν ανάγκη από εξειδικεύμενο τεχνοκρατικό προσωπικό τη στιγμή που 900 περίπου επιτυχόντες στον ΑΣΕΠ του Υπουργείου Οικονομικών βιώνουν μια απίστευτη ομηρία ή τη στιγμή που εδώ και 2 και πλέον χρόνια δεν έχει διεξαχθεί διαγωνσμός για την Εθνική Σχολή Δημόσιας Δοίκησης.
Με αυτήν την έννοια αποδεικνύεται ξεκάθαρα πως οι θατσερικές οικονομικές πολιτικές, όπως αυτές αποτυπώνονται στο μνημονιακό πρόγραμμα, δεν συνεπάγονται "λιγότερο" κράτος, όπως προσπαθούν να πείσουν οι απολογητές του νεοφιλελευθερισμού!
Αντιθέτως, ακριβώς για να εφαρμοστούν εκτρωματικές πολιτικές, όπως αυτή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, το κράτος πρέπει να είναι ισχυρότατο σε ότι αφορά την ικανότητα των σωμάτων ασφαλείας να "προλαμβάνουν" αλλά και να καταστέλουν τις λαϊκές αντιδράσεις. Ήδη η Ίσκρα, έχει επισημάνει τα πρώτα σημάδια εκτροπής (βλέπε σχετικά ρεπορτάζ εδώ, εδώ και εδώ)!
Έτσι, ο φιλελευθερισμός σε ότι αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα, καθίσταται απλώς ένα επιφανειακό προκάλυμα, το οποίο υπάρχει μόνο στο βαθμό που δεν αποτελεί απειλή για τον οικονομικό νεοφιλελευθερισμό...

από το ISKRA
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που το λαϊκό κίνημα έπαψε να
αντιστέκεται μόνο μέσα στην αθηνα
και έδειξε σημάδια κινητικότητας και σε μη αστικές περιοχές από κερατέα μέχρι λαρισα ,κερκυρα και κρητη έσφιξαν τα γάλατα.
Εχουν καταλάβει πως δεν μπορούν να χρησιμοποιούν δυνάμεις καταστολής
από άλλα μέρη της ελλαδας στην αττική γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γλυτώσουν οι στην αθηνα και να τις αρπάξουν οι τριγύρω, είναι βασικό λοιπόν για το καθεστώς να μην του χτυπήσουν βουλευτές αφού πιθανόν ένα γιαούρτωμα η έναν εξευτελισμό δείχνουν να μπορούν να τον αντέξουν αλλά κανείς δεν ξερει ποια θα είναι η κοινοβουλευτική τυχη του γαπ μετά από ένα διαφορετικού είδους χτύπημα και πως θα αντιδρούσαν οι καθεστωτικοί πολιτευτές του

Και εγώ στη θέση τους λοιπόν πραίτορες θα προσλαμβανα δεν είναι
άλλωστε οι πρώτοι, και η χουντα
είχε γεμίσει την ελλαδα χωροφύλακες και χαφιέδες.