Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Φάκελος Πολυτεχνείο: Ξεφυλλίστε το περιοδικό ΒΗΜΑREPORTAGE σε ηλεκτρονική μορφή

Το Pheme.gr παρουσιάζει σήμερα τη μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα  για τα γεγονότα του πολυτεχνείου.
Πρόκειται για εκτενές αφιέρωμα που επιμελήθηκε το 2003 ο δημοσιογράφος Κώστας Χατζίδης, για λογαριασμό της εφημερίδας Το Βήμα.
Στο ιλουστρασιόν έντυπο 32 σελίδων που κυκλοφόρησε στις 9 Νοεμβρίου 2003, μαζί με το Βήμα της Κυριακής, παρουσιάζεται η συνέντευξη που έδωσε για πρώτη φορά, έπειτα από 30 χρόνια σιωπής, ο οδηγός του τανκ που γκρέμισε το πολυτεχνείο, ο κ. Α. Σκευοφύλαξ.


Ξεχωριστές, ωστόσο, είναι και οι συνεντεύξεις των γιατρών του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου, (τότε ονομάζονταν Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών) οι οποίοι περιέθαλψαν με αυτοθυσία τους τραυματίες του Πολυτεχνείου. Περιγράφουν τις εφόδους των αστυνομικών, οι οποίοι με το χέρι στη σκανδάλη αναζητούσαν στους διαδρόμους του νοσοκομείου τους τραυματίες για να τους συλλάβουν!

Πέραν αυτών παρουσιάζεται το περίφημo "Πόρισμα Τσεβά", που συνέταξε ο αείμνηστος εισαγγελέας, και το οποίο κατέληγε στο συμπέρασμα ότι πέραν των επισήμων θυμάτων του Πολυτεχνείου, υπήρχαν ακόμη 16 νεκροί που δεν είχαν δηλωθεί!

Τέλος, παρουσιάζονται για πρώτη φορά τα μητρώα ασθενών, των ασθενών που είχαν μεταφερθεί από το πολυτεχνείο, τα οποία εντοπίσαμε έπειτα από πολύμηνη έρευνα στα αρχεία του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου!

Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά την έκδοση του αφιερώματος στο Πολυτεχνείο η συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Κώστα Χατζίδη ο κ. Α. Σκευοφύλακας συμπεριελήφθη στη διδακτέα ύλη της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο μάθημα της γλώσσας, στο βιβλίο "Λέξεις, φράσεις, κείμενα" της Στ’ Δημοτικού.

Ελπίζουμε, βεβαίως η προαναφερόμενη επισήμανση να μην αποτελέσει αφορμή για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να καταθέσουν ερωτήσεις στη Βουλή, με αίτημα την απόσυρση της "συνέντευξης Σκευοφύλακα" από τα σχολικά βιβλία!

Ελπίζουμε..
Καλού κακού πάντως παρουσιάζoυμε σήμερα σε ηλεκτρονική μορφή το σχετικό αφιέρωμα για το Πολυτεχνείο. Ξεφυλλίστε, αγαπητοί αναγνώστες, το.. ηλεκτρονικό περιοδικό που δίδει σήμερα στο κοινό το Pheme.gr.
 
της ΜΙΝΑΣ ΠΕΠΠΑ από το PHEME.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: