Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΣΕΙΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ
Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟ "ΜΑΥΡΟ" ΠΑΚΕΤΟ
Σε πυρετό απεργιών, διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων εισέρχεται η χώρα από τη Δευτέρα (5/11), με κορύφωση τη μεγάλη Γενική Απεργία την Τρίτη (6/11) και Τετάρτη (7/11) των μισθωτών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα αλλά και του επαγγελματοβιοτεχνικού και εμπορικού κόσμου.
Τόσο οι επιμέρους απεργιακές κινητοποιήσεις όσο και η Γενική απεργία αναμένεται να έχουν πολύ μεγάλη συμμετοχή, ενώ πολλοί κάνουν λόγο ότι Τρίτη και Τετάρτη θα έχουμε τις πλέον επιτυχημένες Γενικές Απεργίες της Μεταπολίτευσης, με τα εργοστάσια και τις υπηρεσίες να "νεκρώνουν" παντού ακόμα και σε όλο τον ιδιωτικό τομέα.


Πολιτικοί και συνδικαλιστικοί κύκλοι τόνιζαν ότι αναμένουν την Τρίτη (6/11) και την Τετάρτη (7/11) να υπάρξει μια πραγματική ενωτική, μαχητική και ειρηνική λαοθάλασσα που θα βουλιάξει στην κυριολεξία την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι η καθολική συμμετοχή στην απεργία και η πραγματική λαοθάλασσα στους δρόμους θα συνιστά ένα βροντερό λαϊκό μήνυμα, που μπορεί να βάλει φρένο στη συγκυβέρνηση και να ματαιώσει το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα για το εκβιαστικό πέρασμα εξπρές των μέτρων από τη Βουλή.
Σε κάθε περίπτωση πολιτικοί κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα ούτε δημοκρατική και λαϊκή νομιμοποίηση να πάρει τέτοια κατεδαφιστικά μέτρα, εκβιάζοντας μια οριακή, μάλλον, πλειοψηφία της Βουλής.
Εφ'όσον η κυβέρνηση πάει να περάσει το πακέτο και τον προϋπολογισμό της καταστροφής, δεν υπάρχει άλλη απάντηση από την πρόκληση να προσφύγει στις κάλπες!
Οι τρόικες εξωτερικού κι εσωτερικού φέρνουν προς ψήφιση το τρίτο Μνημόνιο, δηλαδή την πλέον σκληρή εκδοχή αντικοινωνικών μέτρων. Οι εργαζόμενοι απαντούν με απεργίες και κινητοποιήσεις, με αποκορύφωμα τη 48ωρη γενική απεργία  στις 6 και 7 Νοεμβρίου.
Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 στο Πεδίο του Άρεως, ενώ για την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στις 17:00 στο Σύνταγμα. Την Τρίτη στις 10:30 το πρωί έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Την Τετάρτη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 17:00. Και οι δύο συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στην Ομόνοια. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα.
Τη Δευτέρα οι δημοσιογράφοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ αναφέρει μεταξύ άλλων πως «οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αντιτάσσονται στα κατ' επιταγή της Τρόικας κυβερνητικά σχέδια, που θα αποτελέσουν ταφόπετρα της Ενημέρωσης, με καίριο πλήγμα κατά της δημοκρατίας μας».
Σε 48ωρη απεργία, Δευτέρα (5/11) και Τρίτη (6/11) προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, Ηλεκτρικός, Μετρό και Τράμ. Σε 48ωρη απεργία και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό την Τρίτη 6 Νοεμβρίου και Τετάρτη 7 Νοεμβρίου. Ως εκ τούτου, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, προβλέπεται ότι λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια την Δευτέρα 5/11/2012 και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια την Τρίτη 6/11/2012 και Τετάρτη 7/11/2012.
 Από το βράδυ της Δευτέρας (5/11), αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, να ξεκινήσουν τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Εικοσιτετράωρη απεργία την προσεχή Τρίτη (6 Νοεμβρίου) και στάση εργασίας την Τετάρτη (7 Νοεμβρίου), από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). 

Για την Τρίτη 6 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία και οι οδηγοί ταξί. Τα Ταξί θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 5 το πρωί της Τρίτης 6 Νοεμβρίου έως της 5 το πρωί της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου. Την Τρίτη στις 10:30 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση των αυτοκινητιστών Ταξί στα γραφεία του Σ.Α.Τ.Α. και πορεία προς την Βουλή. Στάση θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη από τις 10:00 έως τις 13:00 οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Δεμένα θα είναι και τα πλοία επίσης την Τρίτη (6/11) και Τετάρτη (7/11) καθώς το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών στη 48ωρη γενική απεργία ενάντια στα νέα μέτρα.
Μεταξύ άλλων 48ωρη απεργία, Τρίτη και Τετάρτη, έχουν ανακοινώσει οι Μηχανικοί, οι Τραπεζοϋπάλληλοι, οι καθηγητές (ΟΛΜΕ) και οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και το ΕΚΑΒ, από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη. Κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη μετά από απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Στη γενική απεργία θα συμμετάσχουν και οι οδοντίατροι.
Στις προαναγγελθείσες κινητοποιήσεις για τις 6 και 7 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν πως θα συμμετάσχουν και ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ. Ειδικότερα για την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στις 12.00 έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος (στοά υπουργείου Οικονομικών), ενώ θα συμμετάσχουν και στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 17.00.
Παράλληλα καλούν σε στάση λειτουργίας τα εμπορικά καταστήματα την Τρίτη 6 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων και των συγκεντρώσεων κατόπιν σχετικής απόφασης των Ομοσπονδιών και των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων, ενώ η ΓΣΕΒΕΕ συστήνει στα μέλη της τη μη λειτουργία των καταστημάτων και των επιχειρήσεων τις ημέρες των κινητοποιήσεων.
Εν τω μεταξύ την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 18 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Οι εισαγγελείς ανεβαίνουν στις έδρες έως τις 10:00 το πρωί.
Σε κινητοποιήσεις διαρκείας προχωρούν οι δικηγόροι με απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.
Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι κατέρχονται πανελλαδικώς σε απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα έως Παρασκευή.
Διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, για τις υπό ψήφιση διατάξεις περί Επικουρικού Κεφαλαίου, την επιχειρούμενη ένταξη του Τομέα Υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ και για τα προωθούμενα φορολογικά μέτρα που αναμένεται να πλήξουν τον κλάδο των ελευθέρων επαγγελματιών.
Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχιστεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, ενώ τα συνδικάτα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Ακολουθούν τα καλέσματα του Συνασπισμού Ριζοσπασττικής Αριστεράς, της Αυτόνομης Παρέμβασης, του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου  για την 48ωρη απεργία, τα οποία έχουν ως εξής:

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6-7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΑΝ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 6 ΚΑΙ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!

Ο άγρια ταξικός, προϋπολογισμός του 2013 και το νέο πακέτο μέτρων δεν πρέπει να περάσουν, διότι μετατρέπουν τη χώρα σε οικονομική και κοινωνική «έρημο», «βιάζουν» τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια των πολιτών και αφαιρούν την ελπίδα από το λαό. Μας οδηγούν πολλές δεκαετίες πίσω, χωρίς φάρμακα και δημόσια περίθαλψη, χωρίς σχολεία και πανεπιστήμια, χωρίς μέλλον, με ατελείωτες στρατιές ανέργων, αυτοχείρων και απελπισμένων.
Τα μέτρα των 11 δις του προϋπολογισμού του 2013 και το συνολικό «πακέτο» του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την περίοδο 2013-2016, ύψους 18,9 δισ. ευρώ, «στάζουν αίμα»: «ακρωτηριάζουν» μισθούς και συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και εργασιακά δικαιώματα, κατεδαφίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας και κορυφώνουν την κοινωνικά βάρβαρη φοροεπιδρομή σε βάρος του ελληνικού λαού, την ίδια στιγμή που αφήνουν στο απυρόβλητο τους «έχοντες και κατέχοντες».
Η τρικομματική, μνημονιακή συγκυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με την τρόϊκα, ετοιμάζεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην ελληνική κοινωνία. Στο χέρι μας είναι να τους σταματήσουμε. Να ανατρέψουμε τις πολιτικές τους!
Γι’ αυτό και καλούμε τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια και στη 48ωρη γενική απεργία, που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στις 6 και 7 Νοεμβρίου και να  παραμείνουν στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, περικυκλώνοντάς την.
Η ανατροπή των μέτρων και των μνημονίων, καθώς και της τρικομματικής κυβέρνησης που τα προωθεί,  είναι όχι μόνο θέμα πρώτης προτεραιότητας αλλά και  όρος επιβίωσης για όλους και όλες μας. Τώρα που η βαρβαρότητα μάς έχει περικυκλώσει δεν έχουμε άλλη επιλογή.


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Ή Αυτοί ή Εμείς - Τα μέτρα δεν θα περάσουν – Ανατροπή Τώρα!
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, αυτή η στιγμή είναι η ώρα ευθύνης για όλους μας, είναι η ώρα να δώσουμε την μεγάλη μάχη ενάντια στα μέτρα που υποδουλώνουν τις ζωές μας.
Το νέο μνημόνιο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή, δεν έχει κανένα προηγούμενο στη μεταπολεμική ιστορία. Μετατρέπει την εργατική τάξη σε δουλοπάροικους, την κοινωνία σε εξαθλιωμένη μάζα του μεσαίωνα, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και τη δημόσια περιουσία σε ιδιωτικές ζώνες κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Με τα νέα μέτρα επιχειρείται η μεγαλύτερη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από τα αρπακτικά του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου.
Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου δεν είναι μια θέση ευθύνης όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, για να μην κοπούν δήθεν οι μισθοί και οι συντάξεις αλλά η πιο κυνική αξίωση των δανειστών να βάλουν στο χέρι τον κόπο και τον πλούτο ενός ολόκληρου λαού.
Η κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού βάζει σε κίνδυνο τη δημοκρατία. Επιτίθεται με μανία κατά των διαδηλωτών, καθιερώνει μέτρα λογοκρισίας, χρησιμοποιεί τον στρατό σε θέματα τάξης, συλλαμβάνει, φιμώνει και απολύει δημοσιογράφους.
Είμαστε σε πόλεμο. Τα μέτρα αυτά καταστρέφουν την εργασία, συρρικνώνουν τη δημοκρατία, φουντώνουν το φασισμό, προστατεύουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Είναι προφανές ότι δεχόμαστε μια ανελέητη μετωπική επίθεση, από μια διεθνή και εγχώρια συμμαχία πολιτικών και ισχυρών οικονομικών συμφερόντων.
Τα μέτρα αυτά δε θα είναι τα τελευταία αλλά μέρος ενός επαναλαμβανόμενου και καταστροφικού αδιεξόδου, μέχρι την τελική απαξίωση της εργασίας και τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής προστασίας.
Το νέο πακέτο μέτρων δεν μας οδηγεί μόνο σε κοινωνικό ολοκαύτωμα αλλά καταστρέφει όλα τα μέσα, που μας επέτρεπαν μέχρι σήμερα σε εργαζόμενους και συνδικάτα να διεκδικούμε τα συμφέροντα μας.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ωρη απεργία 6 και 7 Νοέμβρη
Την ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 10.30πμ στην Ομόνοια
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 5.00μμ στην Ομόνοια
Τίποτα δεν τελείωσε αν δεν πούμε εμείς την τελευταία λέξη!
Εμείς έχουμε τη δύναμη. Εμείς θα τους ανατρέψουμε!
Να μη χαθεί ούτε ένα λεπτό!

Χωρίς καμιά καθυστέρηση, με οργάνωση, αποφασιστικότητα, μέσα από συνελεύσεις και συλλογικές αποφάσεις, να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε η 48ωρη απεργία να γνωρίσει πρωτόγνωρη επιτυχία. Σε όλους τους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές να γίνει συζήτηση, να παρθούν αποφάσεις καθολικής συμμετοχής όλων των εργαζομένων στην απεργία.
Όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ οργανωμένα από κάθε χώρο δουλειάς και κάθε γειτονιά, με τις σημαίες της ταξικής πάλης και του αγώνα κόντρα στις φωνές που μας καλούν σε συμβιβασμό και σπέρνουν απογοήτευση. Να τελειώσουμε με τις ξεπουλημένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος που αποτελούν νεροκουβαλητή κυβερνήσεων και εκλογικών σχεδιασμών, τους φορείς της ήττας και της μοιρολατρίας, τους ανθρώπους της εργοδοσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η επιτυχία της απεργίας να τους τρομάξει! Να σηματοδοτήσει νέες καταστάσεις, αντεπίθεση, αγώνες με αποτελέσματα, νίκες. Να μη μείνει μόνο στο αίτημα της καταψήφισης, αλλά να σηματοδοτήσει την εναρξη νέας αγωνιστικής κλιμάκωσης και λαϊκής αντεπίθεσης, που θα συμπαρασύρει, θα ανατρέψει αντιλαϊκές πολιτικές, τρόικα, μνημόνια και δανειακές συμβάσεις.
Τώρα γενικός παλλαϊκός ξεσηκωμός. Όλοι στους δρόμους, όλοι στην απεργία.
Να βουλιάξουν τα πεζοδρόμια, οι δρόμοι, οι πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ! ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ!
Ή εμείς ή τα μονοπώλια!
Ή με τις ανάγκες του λαού ή με τη χλιδή και τα πλούτη των μονοπωλίων.
Δεν είναι ανίκητοι! Μπορεί το κράτος των μονοπωλίων να φαίνεται ισχυρό, αλλά τη μάχη την κερδίζει ο πιο οργανωμένος, ο πιο πειθαρχημενος, αυτος που ξέρει για ποιο λόγο αγωνίζεται και που πρέπει να σημαδέψει. Ο εργαζόμενος λαός, δεν πρέπει απλά να αρκεστεί σε ένα βροντερό «όχι» στα νέα βάρβαρα μετρά, αλλά να οξύνει ακόμα περισσότερο τις δυσκολίες και τα προβλήματα που έχουν, να δημιουργήσει συνθήκες αδυναμίας λειτουργίας στο πολιτικό σύστημα, να προκαλέσει τριγμούς, να το παραλύσει, να μη μπορεί να περνά αντιλαϊκά μέτρα.
ΠΟΛΕΜΑ ΤΑΞΙΚΑ, ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΣΩΣΤΑ
ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις λένε χοντρά ψέματα, είναι επικίνδυνοι. Να μη ματώσει άλλο ο λαός έχοντας ως λύση έναν καλύτερο διαπραγματευτή και διαχειριστή του συστήματος.
Η αποδοχή της διαπραγμάτευσης σε αυτές τις συνθήκες σημαίνει αποδοχή νέων μνημονίων, νέα μέτρα, διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων και των δανειστών. Όσο παραμένουμε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο αναγνωρίζουμε το χρέος, όσο αποδεχόμαστε αυτή την πολιτική δε θα μπορούμε να αποτρέπουμε μέτρα και την εξαθλίωση.
Όσο υπάρχουν μονοπώλια δε θα υπάρχει ζωή και προοπτική!
Τα μέτρα που παίρνουν δε μειώνουν το χρέος. Είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου. Γι' αυτό το λόγο μας θέλουν σκλάβους με 400€ και ακατάπαυτη εργασία, χωρίς ωράριο, χωρίς δικαιώματα, ανέργους- μισοάνεργους -μισοεργαζόμενους, σύγχρονους ζητιάνους να παρακαλάμε για εργασία σε διάφορα ψευτοπρογράμματα. Ο στόχος που έχουν είναι να πληρώσει την καπιταλιστικη κρίση ο λαός, να βγουν πιο ισχυροί οι μονοπωλιακοί όμιλοι σε κάθε κλάδο.
Έχουμε τη δύναμη να αντιστρέψουμε τους σχεδιασμούς τους!
Τρόικα, κεφαλαίο, ΕΕ και κόμματα της πλουτοκρατίας δεν αλλάζουν.
Τιμή και ευθύνη για σένα είναι ο μαχητικός αγώνας, η περηφάνια, η πίστη ότι θα νικήσεις.
Άλλαξε εσύ θέση και στάση απέναντι σε αυτούς. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, είμαστε η συντριπτική πλειοψηφικά, εμείς έχουμε τη δύναμη. Η εργατική τάξη με τη συμμαχία της, με τους αυτοαπασχολουμένους, με τη φτωχή αγροτιά να σηκώσουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα για τα δικά μας συμφέροντα. Να πάρουμε στα χέρια μας τα μέσα παραγωγής και την εξουσία.
Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

από την ISKRA

2 σχόλια:

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Φίλε μου είμαι απόλυτα πεισμένος οτι απεργίες πορείες και λαοθάλασσες, δεν τους απασχολούν καθόλου μα καθόλου. Το μόνο που θα τους έδιωχνε είναι μια ΓΕΝΙΚΗ απεργία διαρκείας. Κανένας στη δουλειά είτε είναι μισθωτός ή μεροκαματιάρης, ιδιωτικός ή δημόσιος, έμπορος ή ελ. επαγγελματίας.
Βέβαια θα συμμετάσχω στις συγκεντρώσεις, αλλά έτσι από συνήθεια...

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά -προφανώς- ακόμη οι αντοχές της κοινωνίας μας κρατούν και γί' αυτό η απεργία διαρκείας είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Πάντως πιστεύω ότι και οι συνεχόμενες κινητοποιήσεις μπορούν κάτι να καταφέρουν- περα από την αποκαναπεκοποίηση των εργαζομένων