Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Στη λασπολογία και τις συκοφαντικές επιθέσεις απαντάμε με προτάσεις ενότητας!



Δεν χάνουν ευκαιρία να μην επιτεθούν στο Συνδικάτο μας οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη ΔΕΗ και στην περιοχή μας. Έτσι απαντώντας σε ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, η «Αγωνιστική Συνεργασία» του ΠΑΜΕ δράττεται της ευκαιρίας να επιτεθεί για άλλη μια φορά στο Συνδικάτο μας, ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη». Αυτό για μας θα ήταν καλοδεχούμενο, στα πλαίσια ενός δημόσιου διαλόγου που σκοπό θα είχε την ταξική ενότητα για τη λύση των οξυμένων προβλημάτων των εργαζομένων και δε γινόταν μέσα από χονδροειδέστατα ψεύδη και διαστρέβλωση των θέσεων του Συνδικάτου μας.
 
 Για την ιστορία - υπάρχουν στοιχεία, τα γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι και δεν μπορεί κανένας να τα στρεβλώσει- έχουμε να πούμε ότι:
Το ΣΕΕΝ “Εργατική Αλληλεγγύη” ιδρύθηκε τον Απρίλη του 2005 και τον Οκτώβρη του ίδιου χρόνου έκανε και τις πρώτες του εκλογές. Στις διαδικασίες είχαν καλεστεί να συμμετέχουν και οι συναγωνιστές του ΠΑΜΕ οι οποίοι αρνήθηκαν. Τον επόμενο χρόνο με τροποποιήσεις στο δικό μας καταστατικό και με ένα Ε (Εργατοτεχνιτών) επιπλέον, δημιούργησαν το ΣΕ(Ε)ΕΝ που συμμετέχει στα πλαίσια του ΠΑΜΕ. Οι τακτικοί υπάλληλοι της ΔΕΗ που συμμετέχουν στο ΣΕΕΕΝ-ΠΑΜΕ συμμετέχουν ταυτόχρονα και στο «ΣΠΑΡΤΑΚΟ» απ’ όπου και αντιπροσωπεύονται στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πράγμα που δεν συμβαίνει στο ΣΕΕΝ “Εργατική Αλληλεγγύη” όπου όλα τα μέλη του, Τακτικοί και μη, δε συμμετέχουν σε κανένα άλλο συνδικάτο.
Από την ίδρυση του Συνδικάτου μας κάναμε αιτήσεις για να γίνουμε μέλος της Ομοσπονδίας μας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και μετά κόπων και βασάνων, ήρθε το θέμα για συζήτηση στο Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ, απ’ όπου αποχώρησε η ΔΑΚΕ, υποστηρίζοντας ότι οι εργολαβικοί θα αλώσουν την Ομοσπονδία, αλλά μαζί τους και η Αγωνιστική Συνεργασία για να δημιουργήσουν τεχνητή έλλειψη απαρτίας, την οποία επικαλέστηκαν αργότερα για να ξαναρθεί το θέμα στο Δ.Σ., όπου η ένταξη τού σωματείου μας καταψηφίστηκε από τη ΔΑΚΕ, τη ΣΑΔ, τη μισή ΠΑΣΚΕ, ενώ η Αγωνιστική Συνεργασία απείχε της ψηφοφορίας. Στη συνέχεια το Συνδικάτο μας κατέφυγε στην “Αστική” Δικαιοσύνη κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα, εντάχτηκε προσωρινά στην Ομοσπονδία, όμως και πάλι δεν το έγραψαν στη ΓΕΝΟΠ (παρότι, κατά κοινή ομολογία των μελών του Δ.Σ., δεν υπήρχε προηγούμενο να κερδίσει σύλλογος τα ασφαλιστικά μέτρα και να μην ενταχθεί οριστικά), για να μας αναγκάσουν να πάμε σε άλλες δυο τακτικές δίκες, όπου με δικαστική απόφαση ενταχθήκαμε και οριστικά στην ομοσπονδία! Στο τελευταίο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ αποφασίστηκε να συμμετέχουμε κανονικά πλέον και από το επόμενο συνέδριο θα μπορούν να συμμετέχουν όλα τα Συνδικάτα που έχουν μέλη έκτακτους και εργαζόμενους στον εργολάβο!!!
Παρά την επιτυχία αυτή στον αρχικό μας στόχο, να συμμετέχουν και αυτοί οι εργαζόμενοι  στα πρωτοβάθμια και στα δευτεροβάθμια, δεν είπαμε ποτέ πως τα καταφέραμε μόνοι μας. Κανείς όμως δεν μπορεί να μας πει ότι δεν δώσαμε μάχες και δε συμβάλλαμε τα μέγιστα σ αυτή τη μάχη!!! Αυτά τα γνωρίζουν όλοι εχθροί και φίλοι! Άρα χρειάζεται πολύ θράσος ή παντελή άγνοια των γεγονότων για να γράφεις δημόσια τέτοια ψέματα!!! Ότι «το ΣΕΕΕΝ-ΠΑΜΕ είναι το μοναδικό συνδικάτο που έχει έκτακτους και εργαζόμενους στους εργολάβους», ότι εμείς διαγράψαμε από μέλη αυτούς τους συναδέλφους για να μας βάλει η ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΑΔ στη ΓΕΝΟΠ!!!!!
ΕΛΕΟΣ!!!!! και τα ψέματα έχουν όρια!  
Ποια ΣΑΔ; ποια ΔΑΚΕ; ποια ΠΑΣΚΕ και ποια Αγωνιστική Συνεργασία μας έβαλε στη ΓΕΝΟΠ; Όλοι το αρνήθηκαν (κι εσείς μαζί τους) με τη δικαιολογία ότι έχουμε εργολαβικούς (κι εσείς λέτε ότι τους διαγράψαμε;) Σε τέσσερα δικαστήρια πήγαμε (που είναι οικονομική καταστροφή για ένα μικρό συνδικάτο) με αντίδικο τη ΓΕΝΟΠ που εκπροσωπούνταν από τον “κύριο” Ρίζο και την κόρη του ως δικηγόρο να ζητά αναβολές παρουσιάζοντας ψεύτικα στοιχεία! Κι εσείς που ήσασταν; Εσείς που είστε τόσο ταξικοί και «οι μοναδικοί που ενδιαφέρεστε για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα» αυτών των συναδέλφων. Σταθερά απέναντι μας μαζί με την ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΑΔ!
- Την ώρα που άρχισε για τα καλά το ξεπούλημα της ΔΕΗ (την Τρίτη 14/1/14 κατατίθεται στη βουλή το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ)!...
- Σε μια περίοδο που εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι στενάζουν κάτω από την μπότα του κεφαλαίου και της εργοδοσίας, που μέσα από βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές στέλνουν στον καιάδα, μισθούς, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα και τα όνειρα της νέας γενιάς!...
- Την ώρα που οι εργαζόμενοι στους εργολάβους των δουλεμπορικών της ΔΕΗ αμείβονται με τρία ευρώ την ώρα για βαριές εργασίες στα ορυχεία και στα καζάνια των ΑΗΣ,…
- Την ώρα που καταπατούνται ακόμα και τα στοιχειώδη εργασιακά τους δικαιώματα, είναι περιττή πολυτέλεια, αντί να συζητάμε για να βρούμε δρόμους ενότητας για τη λύση αυτών των προβλημάτων, να ανταλλάσσουμε ανακοινώσεις και ύβρεις μεταξύ συνδικάτων και συνδικαλιστών, όταν αμφότεροι επικαλούμαστε την Εργατική Τάξη και τα συμφέροντά της!
Πρόταση ενότητας
Στην κατεύθυνση αυτή και με βάση ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του ΣΕΕΝ “Εργατική Αλληλεγγύη” προτείνουμε δημόσια, την ενοποίηση των δυο συνδικάτων ( ΣΕΕΝ “Εργατική Αλληλεγγύη” και ΣΕΕΕΝ - ΠΑΜΕ) σε ένα Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ηλεκτρική Ενέργεια. Τακτικοί, έκτακτοι, οχτάμηνα δίμηνα, εργαζόμενοι στους εργολάβους, στη μητρική και σ' όλες της θυγατρικές αλλά και στις ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρισμού, όλοι  ισότιμα σ’ ένα Συνδικάτο που μπορεί να δημιουργήσει μια άλλη δυναμική και να ξαναδώσει ελπίδα στους εργαζόμενους. Αυτή η υπόθεση δεν είναι υπόθεση μόνο των συνδικαλιστών και των δυο συνδικάτων, αλλά κυρίως των εργαζομένων. Γι’ αυτό και οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν από ενιαία Γενική Συνέλευση των μελών και των δυο Συνδικάτων και αυτή η Γενική Συνέλευση θα αποφασίσει το οργανωτικό,  τη γραμμή και τις πολιτικές θέσεις. Περιμένουμε δημόσια τοποθέτηση από το Δ.Σ του ΣΕΕΕΝ, κυρίως για την οργάνωση της Γενικής Συνέλευσης των μελών, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια για να αποφασίσει την ενοποίηση ή όχι!

Το γραφείο Τύπου -Κοζάνη 13/1/2014