Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Όχι στην ποινικοποίηση της Συνδικαλιστικής Δράσης



Το Δ.Σ του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» εκφράζει την αγωνιστική του αλληλεγγύη στον συνάδελφο Βαγγέλη Δεληολάνη που διώκεται δικαστικά (δικάζεται σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Κοζάνης) για την περιφρούρηση, κατά τη διάρκεια της 48ωρης Γενικής Απεργίας της 28ης και 29ης Ιουνίου 2011, στο κατάστημα «σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδη». Υπενθυμίζουμε ότι η περιφρούρηση της απεργίας  είναι αυτονόητο δικαίωμα όλων των εργαζομένων και αποτελεί υποχρέωση των συνδικαλιστικών στελεχών.
 
Ο Βαγγέλης Δεληολάνης που είναι πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης και στέλεχος του ΠΑΜΕ διώκεται μετά από καταγγελία στην αστυνομία στελέχους της επιχείρησης «Αρβανιτίδης» που επιτέθηκε βίαια στους συγκεντρωμένους απεργούς και μετά κάλεσε την αστυνομία δηλώνοντας το αντίθετο.
Η επιχείρηση «Αρβανιτίδης» εφαρμόζει στα καταστήματά της ότι πιο αντεργατικό μπορεί να φανταστεί κανείς σε βάρος των εργαζομένων. Ο χαρακτηρισμός γαλέρα είναι επιεικής για τα μύρια όσα έχουν να καταμαρτυρήσουν οι εργαζόμενοι. Η συστηματική παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, η απλήρωτη εργασία, τα ρεπό που δεν δίνονται, ο εξαναγκασμός -με απειλή την απόλυση- για αγορά προϊόντων από τους εργαζόμενους και η παρακολούθηση των πόντων κατανάλωσης, η χρέωση των ληγμένων, ο εκβιασμός για επιστροφή στην επιχείρηση μέρους των αποδοχών των εργαζομένων, η εντατικοποίηση της δουλειάς και η τρομοκρατία με κάθε ευκαιρία από τα τσιράκια της επιχείρησης, αποτελούν στιγμές από τον βίο και πολιτεία του «Αρβανιτίδη».
Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον συνάδελφο Βαγγέλη Δεληολάνη και σε όλους τους εργαζόμενους και τους πολίτες που διώκονται σ όλη τη χώρα για τη συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική τους δράση
Καταγγέλλουμε την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τον αυταρχικό και την προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιστών για να περάσει την βάρβαρη πολιτική των μνημονίων που αποτελούν επιταγές του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συστρατευθούν σ ένα κίνημα ταξικό, μαζικό, ενωτικό και πολιτικοποιημένο που θα σαρώσει τους πραγματικούς και τους ηθικούς αυτουργούς της σφαγής των μισθολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων


Κοζάνη 29/1/2014
Γραφείο Τύπου