Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Συμπαράσταση των οικοδόμων στις αγροτικές κινητοποιήσεις


Το Δ.Σ του Συνδικάτου Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν .Κοζάνης εκφράζει τη συμπαράστασή του στους φτωχούς αγρότες, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με στόχο να υπερασπιστούν τη ζωή τους, τον ιδρώτα τους, από τις συνέπειες της αντιλαϊκής – αντιαγροτικής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε. που τους οδηγεί να χάνουν το κομμάτι γης που έχουν, για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της οικογένειάς τους, κάτω από τη δυσβάστακτη αύξηση του κόστους παραγωγής.  

 
Η κατάσταση της φτωχής αγροτιάς χειροτερεύει με γοργούς και δραματικούς ρυθμούς. Θα ξεκληριστούν με γρηγορότερους ρυθμούς οι φτωχοί αγρότες ,η γη και η παραγωγή θα συγκεντρωθεί στα χέρια μεγαλοαγροτών, ενώ η κτηνοτροφία οδεύει στον αφανισμό εντείνοντας την διατροφική εξάρτηση του λαού μας.

Ταυτόχρονα οι μικροί αγρότες-κτηνοτρόφοι βλέπουν το κόστος παραγωγής να αυξάνει και να πουλάνε την παραγωγή τους μισοτιμής για να αυξάνουν τα κέρδη τους έμποροι, βιομήχανοι και εισαγωγείς τόσο σε βάρος των αγροτών-κτηνοτρόφων όσο και της λαϊκής κατανάλωσης, αφού οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι αγοράζουν πανάκριβα τα προϊόντα.

Αυτή είναι η ελεύθερη αγορά του μεγάλου κεφαλαίου, η κυριαρχία των μονοπωλίων για να μας ξεζουμίζουν και να γεμίζουν τα μπαούλα τους με όλο και περισσότερα κέρδη. Ληστεύουν την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των αγροτών γιατί είναι και δικός μας αγώνας. Βιώνουμε τις ίδιες συνέπειες της βάρβαρης πολιτικής της εξουσίας του κεφαλαίου. Μοιραζόμαστε μαζί με τους αγρότες την ίδια αγωνία για το μεροκάματο, την ασφάλιση, την εξασφάλιση παροχών υγείας και φαρμάκων, την εκπαίδευση των παιδιών μας.
Είναι ίδια η πολιτική που καταδικάζει σε αφανισμό την φτωχή αγροτιά- τους οικοδόμους στην ανασφάλεια και την ανεργία.
Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον ίδιο εχθρό, το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό, που παίρνει μέτρα για να φτιάξει προϋποθέσεις πιο ευνοϊκές για την κερδοφορία του, με πάμφθηνη εργατική δύναμη, με τη γη συγκεντρωμένη στα χέρια των καπιταλιστών.
Έχουμε κοινό συμφέρον να αγωνιστούμε να ανατρέψουμε αυτή τη βαρβαρότητα. Να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία που η ανάπτυξή της θα υπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών και των λαϊκών στρωμάτων.

Το δίκιο μας θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα.

Η φτωχή αγροτιά μπορεί ανά πάσα στιγμή να υπολογίζει στην στήριξη, στην βοήθεια, στην αλληλεγγύη των οικοδόμων, στον δίκιο αγώνα που δίνουν. «Όλοι για έναν και ένας για όλους».