Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΑ

Tο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων θα πλήξει με ένα ακόμη μόνιμο χαράτσι το συνεχώς μειωμένο αγροτικό και κτηνοτροφικό εισόδημα. Σε συνάρτηση με την  νέα ΚΑΠ που μειώνει δραματικά τις επιδοτήσεις ειδικά στους μικρούς και μεσαίους αγρότες, την άγρια φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 13% που θα ισχύσει από 01/01/2014 με το κράτημα των λογιστικών βιβλίων, τις εξευτελιστικές τιμές, τα απλήρωτα αγροτικά προϊόντα από τους εμποροβιομήχανους, την συνεχή αύξηση του κόστους παραγωγής προς όφελος των μεγάλων μονοπωλίων μέσων και εφοδίων, θα οδηγήσει χιλιάδες φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα
 
 Ο πρώτος και βασικός στόχος όλων των παραπάνω αντιαγροτικών πολιτικών της Ε.Ε και της ελληνικής κυβέρνησης είναι η συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών. Σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει το κατατεθέν νομοσχέδιο για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Φορολογεί με διάφορους συντελεστές την αγροτική και κτηνοτροφική γη που ξεκινάει από 1,5€ και μπορεί να φτάσει ως πάνω από 200€ το στρέμμα.  
Φορολογεί τους φτωχούς αγρότες, τους μικροιδιοκτήτες γης καθώς ως 130 στρέμματα ο συντελεστής φορολόγησης είναι 1,2 και με 130-500  στρέμματα μειώνεται στο 0,6 ενώ για τους μεγαλοαγρότες που έχουν άνω των 500 στρεμμάτων μειώνεται ακόμη περισσότερο με συντελεστή φορολόγησης 0,4
Φορολογεί την γη ακόμη και αν δεν χρησιμοποιείται από τον ιδιοκτήτη για παραγωγή, με αυτό τον τρόπο θα τον αναγκάσει να την πουλήσει  για «ένα κομμάτι ψωμί» καθώς όχι μόνο δεν θα έχει εισόδημα αλλά θα πληρώνει και από πάνω για την ιδιοκτησία της.
Φορολογεί τις ίδιες καλλιέργειες με διαφορετικό συντελεστή ανάλογα την περιοχή που βρίσκεται το χωράφι λες και μια καλλιέργεια αποφέρει μεγαλύτερη παραγωγή και εισόδημα αν βρίσκεται κοντά ή μακριά από την θάλασσα ή αγροτική ή επαρχιακή οδό.
Αυξάνει με το χαράτσι το κόστος παραγωγής και οδηγεί τους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση.

Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση εκφράζει την έντονη αντίθεση της στο χαράτσι φορολόγησης της γης και απαιτεί την απόσυρση του! Καμιά θυσία-κανένα χαράτσι των λαϊκών στρωμάτων για την κρίση. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία που την δημιούργησε!
Διεκδικούμε αφορολόγητο όριο 40.000 € για το ζευγάρι και επιπλέον 5000€ για κάθε παιδί, αφορολόγητη πρώτη κατοικία ως 120 τμ. Φορολόγηση των εφοπλιστών, βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων με 45%,  κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών που έχουν.
Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς συλλόγους, τους Συνεταιρισμούς να αντισταθούν στο νέο χαράτσι της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Να οργανώσουν τον αγώνα τους για να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο. Να συσπειρωθούν στην ΠΑΣΥ και μαζί με το ΠΑΜΕ των εργαζομένων, την ΠΑΣΕΒΕ των επαγγελματιών και εμπόρων, το ΜΑΣ των σπουδαστών και την ΟΓΕ των γυναικών, σε μια λαϊκή κοινωνική συμμαχία να παλέψουν για μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την Ε.Ε ώστε να ανοίξει ο δρόμος για  μια διαφορετική ανάπτυξη προς όφελος του λαού με τον λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.
Όλοι στην απεργία στις 6 Νοεμβρίου στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ
στις 10:30 πμ στον πεζόδρομο Κοζάνης και στο Παλιό Πάρκο της Πτολεμαΐδας.
Κοζάνη 30/10/2013