Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ανακοινωση της ΔΑΣ ΟΤΑ στο Δήμο Κοζάνης για την απεργία στις 6 Νοέμβρη και απάντηση στις πρακτικές του ΔΣ του Συλλόγου Δημοτικών υπαλλήλων Κοζάνης



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΤΑ (ΔΑΣ ΟΤΑ)
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δήμο Κοζάνης
ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ.
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΡΑ!

Συναδέλφισσες –συνάδελφοι
Η ζωή μας έγινε αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν ακόμη πιο ισχυροί.
 
Γι αυτό το λόγο ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για ΓΕΝΙΚΗ απεργία στις 23 Οκτώβρη, καταθέσαμε στο ΔΣ του σωματείου μας πρόταση για συνεδρίαση με αυτό το θέμα. Δεν έγινε δεκτό το αίτημά μας. Όμως συνεδρίασαν και πήραν αποφάσεις για προειδοποιητική απεργία πολλά πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες. Η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων πήραν απόφαση για απεργία στις 6 Νοέμβρη  στην οποία συμφώνησαν και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου μας όχι μόνο δεν ενημερώνει, όχι μόνο  δεν φροντίζει για  την επιτυχία των κινητοποιήσεων που αποφασίζονται. Αντίθετα,  προτείνει να μην γίνονται απεργίες  γιατί «δεν αντέχουν» οι συνάδελφοι.  Δεν αντέχουν από τις απεργίες ή από την αντιλαΪκή - βάρβαρη πολιτική συγκυβέρνησης ΕΕ-ΔΝΤ;

Αντί να βγαίνουν κάθε φορά συμπεράσματα μέσα από συνελεύσεις για  τις απεργίες - κινητοποιήσεις  που γίνονται ώστε οι επόμενες να προετοιμάζονται καλύτερα προτείνουν  «άλλες μορφές». Προτιμούν όπως φαίνεται όχι τη  συνέλευση του σωματείου όπου θα αναπτυχθούν συζητήσεις για τα αίτια των προβλημάτων μας, τρόποι συντονισμού με άλλους εργαζόμενους κλπ αλλά τη συζήτηση και το συντονισμό σε επίπεδο κορυφής ΔΣ πρωτοβάθμιων σωματείων, ερήμην των μελών των σωματείων.
Ακολουθούν την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ που παίρνει πρωτοβουλίες συντονισμού κορυφής (με άλλες Ομοσπονδίες), για ανατροπή της κυβέρνησης και όχι της αντιλαϊκής πολιτικής που συνεχίζει και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της πολιτικής της ΕΕ-ΔΝΤ.
Γι’ αυτό δεν αντέχουν ούτε τις αφίσες της ΔΑΣ-ΟΤΑ που αποκαλύπτουν την άσφαιρη αντιπαράθεσή  τους με την κυβερνητική πολιτική.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Η απόφαση για απεργία να είναι συνειδητή πράξη και όχι μια τυπική διαδικασία.
Γι’ αυτό προτείνουμε γενική συνέλευση με αυτό το θέμα, δηλαδή συμμετοχή και οργάνωση για την επιτυχία της απεργίας στις 6 Νοέμβρη.

Για μία μέρα να νεκρώσουν τα πάντα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να δείξουμε τη δύναμή μας. Δεν υπάρχουν σωτήρες. Μόνο εμείς μπορούμε να δώσουμε τη λύση στα προβλήματα που μας δημιουργούν συγκυβέρνηση, ΕΕ-ΔΝΤ.
Συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, αλληλεγγύη και ριζικές αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας είναι η λύση.

ΜΑΖΙΚΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΤΙΣ 10.30 πμ στον ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
21-10-2013