Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ.



ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
 Η κυβέρνηση έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το νέο ενιαίο φόρο στα ακίνητα (ΕΝΦΑ) που θα ισχύσει από την επόμενη χρονιά με σκοπό να ψηφιστεί από τη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα.
 
 Επιμένει με τη δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου να διεκδικήσει Νόμπελ πρωτότυπης οικονομικής θεωρίας. Διότι πράγματι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία στην παγκόσμια οικονομική θεωρία η φορολογία των «μαντριών» και των χωραφιών και μάλιστα από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο. Τα χωράφια και τα «μαντριά» είναι εργαλεία παραγωγής και τα εργαλεία παραγωγής δεν πρέπει να φορολογούνται.
Παράλληλα για πρώτη φορά στη χώρα μας φορολογούνται οικόπεδα από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο, ημιτελή σπίτια, ακίνητα που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, ξενοίκιαστα διαμερίσματα και θέσεις στάθμευσης.     
Με το νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΑ), η κυβέρνηση Σαμαρά, στη βάση και των συμφωνηθέντων με την τρόικα, έρχεται εκτός της φορολογίας των «μαντριών» και των χωραφιών να μονιμοποιήσει και να διευρύνει το χαράτσι στη λαϊκή στέγη και τη μικρή ακίνητη περιουσία παρότι έλεγε ότι το χαράτσι στα ακίνητα είναι μέτρο προσωρινό. Φορολογεί τα πάντα από το πρώτο τετραγωνικό χωρίς να συναρτά τη φορολόγηση από το ύψος της περιουσίας του κάθε πολίτη. Καταργεί το αφορολόγητο ποσό της περιουσίας και πάνω απ’ όλα ο ΕΝΦΑ δεν επιβάλλεται με βάση μια προοδευτική κλίμακα ενώ όταν είναι να δώσει ένα «ψωροεπίδομα» σε φτωχούς, άνεργους ή φοιτητές αδέλφια που ζητούν μεταγραφή για να σπουδάσουν μαζί στην ίδια πόλη, η κυβέρνηση βάζει εισοδηματικά κριτήρια και μάλιστα εικονικά (τεκμαρτό εισόδημα).
Τέλος στην ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να δικαιολογήσει τη νέα φοροεπιδρομή, η οποία θα οδηγήσει σε μαζικό ξεκλήρισμα τους φτωχούς αγρότες ισχυρίζεται ότι φορολογεί τα χωράφια και τα «μαντριά» στο ελάχιστο δυνατό.
Οι αγρότες όμως όπως και όλος ο ελληνικός λαός έχουν πλέον κατανοήσει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει άγρια φοροεπιδρομή εναντίον του ελληνικού λαού την ώρα που από τις διάφορες λίστες, τις offshore εταιρείες και τους μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ