Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Πολύτιμες γνώσεις και πληροφορίες προσέφερε η ομιλία-σεμινάριο για την εφαρμοσμένη επιχειρηματικότητα



Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία εφαρμοσμένης επιχειρηματικότητας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι μηχανικοί και επιχειρηματίες, βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 12  Οκτωβρίου στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΑΛΙΑΚΜΩΝ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Money Show, που διοργάνωσε το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας.
 
Εισηγητής του σεμιναρίου με τίτλο «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ», ήταν ο Δρ Νέστορας Κολοβός, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον ψυχολογικό παράγοντα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, που προσδιορίζει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Τον κ. Κολοβό προλόγισε ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας, κ. Αθανάσιος Κακάλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό επιστημονικό και επαγγελματικό υπόβαθρο του εισηγητή, καθώς και στη σημαντική προσφορά του στον τομέα της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας.

Σκοπός του σεμιναρίου, ήταν να γνωρίσουν οι μηχανικοί και οι επιχειρηματίες της περιοχής, τις βάσεις της επιτυχημένης επιχειρηματικότητας, να τονώσουν το ενδιαφέρον τους και να ενισχύσουν την επιχειρηματική τους διάθεση, σε μια εποχή, που οι οικονομικές εξελίξεις είναι ραγδαίες, η αγορά παγκοσμιοποιείται, ο ανταγωνισμός εντείνεται, ο δημόσιος τομέας αποδυναμώνεται και η επιχειρηματικότητα προβάλλει ως μοναδική διέξοδος για την επαγγελματική επιτυχία.

Ο κ. Κολοβός ανέλυσε τις έννοιες επιχειρηματικότητα και επιχειρηματική ικανότητα, όπως αυτές διδάσκονται σε σεμινάρια κορυφαίων επιχειρήσεων. Στη συνέχεια παρουσίασε στατιστικές επιτυχίας, διαλύοντας προκαταλήψεις που επικρατούν στον χώρο των επιχειρήσεων, ενισχύοντας έτσι την αυτοπεποίθηση και την επιχειρηματική διάθεση των παρευρισκομένων. Προσέδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα της ανθρώπινης σκέψης, δίνοντας έμφαση συγχρόνως στο ρόλο της δημιουργικής σκέψης και δράσης, που καθορίζουν και την επιτυχία της επιχειρηματικότητας.

Στο τέλος του σεμιναρίου μετά τη συζήτηση που ακολούθησε, ο εοσηγητής προσέφερε σε κάθε παρευρισκόμενο, το προσωπικό του e-book με τίτλο «Πώς να επιτύχετε τους προσωπικούς και επαγγελματικούς σας στόχους».



Για τη Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.
Ο Πρόεδρος

Αθανάσιος Κακάλης