Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Παρουσίαση γνωριμίας με τον ορειβατικό - αναρριχητικό εξοπλισμό και τους ορεινούς όγκους του Μπούρινου και της Βουνάσας



Ενημερωτική εκδήλωση με στόχο τη διάδοση των αθλημάτων και των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το βουνό και παρουσίασης ορεινών όγκων της ευρύτερης περιοχής της Π.Ε. Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου 2013 σε κεντρικό café της Κοζάνης.
 
Στο πλαίσιο αυτό έγινε παρουσίαση γνωριμίας με τον ορειβατικό και αναρριχητικό εξοπλισμό και την ορθή χρήση τους, βασικές αρχές συμπεριφοράς στο βουνό (ατομικής και ομαδικής) και πρώτων βοηθειών και τέλος παρουσίαση πληροφοριών σχετικά με τους ορεινούς όγκους του Μπούρινου και των Καμβουνίων.
Τις παρουσιάσεις έκαναν οι, Γιώργος Ράντογλου (Ορειβατικός και αναρριχητικός εξοπλισμός), Χρήστος Αγοράτσιος - πρόεδρος παραρτήματος Κοζάνης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Προληπτικά μέτρα και πρώτες βοήθειες στο βουνό), Άννα Μπατσή -γεωλόγος (Μπούρινος – γεωλογικά χαρακτηριστικά) και Αχιλλέας Μπούντας (Βουνάσα Καμβουνίων). Επιπλέον παρουσιάστηκε 10λεπτο ντοκιμαντέρ του Αργύρη Παφίλη με θέμα Βουνάσα – Ελάτη, ενώ ήταν στη διάθεση των παρευρισκομένων και στοιχεία από τις δράσεις της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης -από το Λευτέρη Ιωαννίδη- σχετικά με τα μονοπάτια στο Βόιο.
Την εκδήλωση διοργάνωσε η mountainzone - ομάδα αποτελούμενη από ορειβάτες, αναρριχητές και χιονοδρόμους- και συντόνισε ο Ντάνης Τσενεκλίδης, υπεύθυνος του ορειβατικού καταφυγίου Πιερίων «Λαγομάνα».

Γ. Μαστρ.