Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Κάνουμε δική μας υπόθεση την Απεργία στις 6 Νοέμβρη



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Βασ. Σοφίας 34 Πτολεμαΐδα τηλ: 2463100915
e-mail:sundikato@yahoo.gr
Εργαζόμενε στην Ενέργεια,
Μόνιμε , οκταμηνίτη, εργολαβικέ στη ΔΕΗ , στον ΑΔΜΗΕ, στον ΔΕΔΔΗΕ.
Οι εξελίξεις στον κλάδο της ενέργειας είναι ραγδαίες και δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο χρόνου και αυταπάτες. Βασική προϋπόθεση για να ξεπεράσουν την κρίση τους είναι να δημιουργήσουν νέα πεδία κερδοφορίας στο κεφάλαιο. Για αυτό ιδιωτικοποιούν παραπέρα τη ΔΕΗ, γι’αυτό επιτίθενται με μανία στα δικαιώματα των εργαζόμενων.
 
ΖΟΥΜΕ ΗΔΗ ΜΙΑ ΚΟΛΑΣΗ
Οι μόνιμοι εργαζόμενοι δέχτηκαν μειώσεις της τάξης του 35%,ενώ έρχονται νέες, κόβετε το εφάπαξ. Οι νέοι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε βασικές ανάγκες. Στους οκταμηνίτες παραμένει άγνωστο ακόμα το ύψος της μείωσης του μισθού. Ο αριθμός των οκταμήνων στο επόμενο διάστημα θα μειωθεί δραματικά στερώντας από χιλιάδες εργαζόμενους θέσεις εργασίας. Στις εργολαβίες η πραγματικότητα είναι τα εξευτελιστικά μεροκάματα, ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία και χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Τα ατυχήματα αυξάνονται ως αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού και της εντατικοποίησης της εργασίας. Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας είναι απαγορευτική για τα λαϊκά νοικοκυριά. 
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
Τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν θα στείλουν στη φτώχια και εξαθλίωση μεγαλύτερο τμήμα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ στα πλαίσια της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, θα οδηγήσει σε χιλιάδες θέσεις εργασίας χαμένες, χειρότερους μισθούς, θα αυξηθούν τα ατυχήματα, το δουλεμπόριο, θα υπάρξει αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας. Ανοίγουν το ασφαλιστικό, μειώνοντας τις συντάξεις, αυξάνοντας τα όρια ηλικίας .Παράλληλα βάζουν 25ευρώ είσοδο για νοσήλεια στα νοσοκομεία, κλείνουν νοσοκομειακές μονάδες στερώντας από το λαό τη δωρεάν υγεία. Μονιμοποιούν τα χαράτσια, σφίγγουν το λαιμό μας με δυσβάσταχτους φόρους. Βγάζουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία. Ιδιωτικοποιούν  το νερό και την εκπαίδευση.
Εργαζόμενε στην Ενέργεια,
Αξιοποίησε την εμπειρία σου, οι συμβιβασμένοι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές σε συνεννόηση με την εργοδοσία και το κράτος σε έφτασαν μέχρι εδώ. Υπέγραψαν τα πάντα( ιδιωτικοποίηση, ασφαλιστικό, τεμαχισμός) και είναι έτοιμοι να το ξανακάνουν. Κορόιδεψαν τους εργαζόμενους στα οκτάμηνα, δεν δέχονται εργολαβικούς στα σωματεία τους. Γύρισε τους την πλάτη, μην έχεις εμπιστοσύνη σε αυτούς  που από πράσινοι έγιναν ροζ.
Η επίθεση είναι ενιαία και ενιαία πρέπει να απαντηθει. Όλοι μαζί μόνιμοι, οκταμηνίτες, εργολαβικοί ανεξάρτητα την επιχείρηση ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ οργανωνόμαστε στο κλαδικό ταξικό Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια.
Κάνουμε δική μας υπόθεση την Απεργία στις 6 Νοέμβρη.
Η επίθεση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.
  • Καμία μείωση μισθών, υπογραφή ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων για τις Συμβάσεις. Καμία καθυστέρηση πληρωμών στις εργολαβίες. Καμία μείωση συντάξεων και αύξηση ορίων συνταξιοδότησης.
  • Μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας για όλους.
  • Προστασία των ανέργων, επίδομα και ιατροφαρμακευτική κάλυψη
  • Κονδύλια για την κάλυψη των βασικών αναγκών σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.
  • Κατάργηση όλων των χαρατσιών, αποτροπή των κατασχέσεων και πλειστηριασμών σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.
ΚΟΖΑΝΗ: ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ στις 10:30.
ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ : ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΚΟ στις 10:30.