Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Νέα ωμή βία στη Χαλκιδική - Προσαγωγές και τραυματισμοί (pics)

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες που δείχνουν διαδηλώτριες στο έδαφος από την αγριότητα των ΜΑΤ που έκαναν ασπίδα για να περάσουν τα οχήματα της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός... Όλα αυτά διαδραματίστηκαν σήμερα με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί τρεις τραυματισμοί μεταξύ των οποίων και ενός καρδιοπαθούς... Οι κάτοικοι της Μεγάλης Παναγιάς, έκαναν έκκληση για ασθενοφόρο και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας Πολυγύρου. Οι αρχές προχώρησαν σε προσαγωγές και πιο συγκεκριμένα δυο γυναικών που διαδήλωναν ενάντια στη κατασκευή δρόμου στη θέση Χονδρό Δένδρο.
 
Αφορμή καθιστική διαμαρτυρία των πολιτών που αντιδρούν στη μεταφορά φορτίων της εταιρείας «Ελληνικών Χρυσός» από την περιοχή. Οι κάτοικοι απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στο εργοτάξιο της εταιρείας, στην τοποθεσία Χονδρό Δέντρο, με την αστυνομία και τα ΜΑΤ να παρεμβαίνουν με βίαιο τρόπο, τραβώντας και βρίζοντας τις γυναίκες προκειμένου να περάσουν τα οχήματα που μετέφεραν τους εργαζομένους της εταιρείας.
Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, οι αστυνομικοί έβριζαν με χυδαίο τρόπο τις γυναίκες και έλεγαν πως «και οι ίδιες οι μανάδες μας να ήταν, θα τις χτυπούσαμε». Από τα επεισόδια, ένας άνδρας, καρδιοπαθής, μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Παλαιοχωρίου, όπως και μία γυναίκα που είχε χτυπηθεί στο χέρι και τα νεφρά, η οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Πολύγυρο. Ακόμα μία γυναίκα τραυματίστηκε στο πόδι. Επίσης, έγιναν και δυο προσαγωγές γυναικών από τις αρχές.
Μετά το πέρασμα των οχημάτων, οι κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν ξανά στο Χονδρό Δένδρο, ενώ άλλοι μετέβησαν στην ασφάλεια Πολυγύρου.
Όλα αυτά, μόλις 24 ώρες μετά τη δήλωση του δήμαρχου Αριστοτέλη, Χρήστου Πάχτα, πώς εάν στις εκλογές κερδίσει υποψήφιος δήμαρχος που αντιτίθεται στις μεταλλευτικές δραστηριότητες, τότε «ίσως έχουμε ανθρώπινα θύματα».

Πηγή Πρωινή Ενημέρωση ΕΡΤ, efsyn.gr