Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Εκδήλωση της Δημοτικής Κίνησης ¨ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Την Πέμπτη 6/2/14 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Δημοτικής Κίνησης ¨ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ με θέμα:
ΤΕΧΝΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΥ "ΞΥΛΙΝΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΚΡΟΥΣΤΑ.
Την εκδήλωση άνοιξε με την τοποθέτηση του για τα πολιτιστικά δρώμενα της Εορδαίας ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ" και υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Ζαραφίδης, καλωσορίζοντας τον παλιό του σύντροφο και συναγωνιστή, Πάνο Σκουρολιάκο.
 
Η πετυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τα είχε όλα!
Ένα Πάνο Σκουρολιάκο, να μιλά για την τέχνη τον πολιτισμό και το θέατρο, τις καθημερινές ανατροπές στον χώρο της τέχνης και την προοπτική μιας άλλης πραγματικότητας.
Μία πυκνή νοηματική παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Σκουρολιάκου, "Ξύλινα Χάλκινα Κρουστά" από τον κοινωνιολόγο Δημήτρη Λιακάκο, ο οποίος στην συνέχεια με τις καίριες παρεμβάσεις του ανέβασε τον πήχη της συζήτησης τροφοδοτώντας την με ιστορικά και λογοτεχνικά στοιχεία.
Έναν συγκλονιστικό Δημήτρη Πορφύρη στον ρόλο του αφηγητή, να μαγνητίζει το ακροατήριο και να ζωντανεύει την μυθοπλασία του βιβλίου.
Την ενεργή συμμετοχή των πολιτών που με τις ποιοτικές παρεμβάσεις τους έδειξαν ότι η Εορδαία έχει ποιότητα και λόγο, όπως και τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ενός τοπικού πολιτισμού.
Η τέχνη είναι ανατροπή των δεδομένων και ο πολιτισμός είναι το αντίδοτο της μνημονιακής λήθης, ήταν το μήνυμα της βραδιάς.