Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΕΡΒΙΩΝ



Την Τετάρτη 5/2/2014 συνεργείο του δήμου κλάδεψε τον μεγάλο πλάτανο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Σερβίων. Είναι αλήθεια ότι το κλάδεμα έγινε πολύ χαμηλά, όχι γιατί κάποιος ή κάποιοι δεν είναι οικολόγοι, δεν σέβονται το πράσινο και την ιστορία του τόπου αλλά γιατί έτσι έπρεπε να γίνει. Όποιος έχει επιφυλάξεις ας επισκεφτεί, ακόμη και τώρα, το κλαδεμένο δέντρο για να το διαπιστώσει. Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας. 

Ο πλάτανος πληγώθηκε σοβαρά από μια πρόωρη χιονόπτωση το 1978-79 όταν έσπασε το μεγαλύτερο κλαδί του προς την πλευρά της 117 Εθνομαρτύρων και από θαύμα δεν είχαμε θύματα. Δυστυχώς εκτός του ότι το εσωτερικό του έχει σαπίσει, είχε «ανοίξει» προς την πλευρά της οικοδομής Παπαγιάννη και ο κίνδυνος πτώσης σε μια κακοκαιρία ήταν φανερός. Ποιες θα ήταν οι συνέπειες της πτώσης αν αυτή γινόταν σε ώρα κυκλοφορίας ανθρώπων η αυτοκινήτων, κάτω από τη μύτη της δημοτικής αρχής; Καλύτερα να μην τις αναφέρουμε.

Η ανωνυμία του διαδικτύου δίνει το δικαίωμα σε άλλους να εκφράσουν τη θεμιτή άποψή τους για ένα θέμα και σε άλλους να βγάλουν τα εσώψυχά τους για τη δημοτική αρχή. Αυτό διαπιστώνεται από τα σχόλια που έγιναν σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιο ΄΄ai-vres΄΄.

Αφήνοντας στην άκρη τους κακόβουλους, οι οποίοι σε περίπτωση ατυχήματος θα ζητούσαν ισόβια κάθειρξη για αμέλεια, σεβόμαστε την ευαισθησία πολλών συμπατριωτών και κατανοούμε κάθε τους επιφύλαξη. Επειδή όμως σαν δημοτική αρχή αισθανόμαστε υπεύθυνοι προς τους πολίτες πρέπει να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις και όχι να περιμένουμε να συμβεί το αναπάντεχο.

Ο πλάτανος εφόσον είναι ζωντανό φυτό θα βγάλει νέα κλαδιά και θα ανανεωθεί.

Επειδή οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν για να κρίνουν ανάλογα και για να μην ταλαιπωρούνται οι ανεύθυνοι σχολιαστές αναζητώντας ενόχους την απόφαση για το κλάδεμα την πήρε ο αντιδήμαρχος Λαζαριώτης Νίκος. Κανείς άλλος από τους αιρετούς δεν είχε ανάμειξη.



Σέρβια 07/02/2014



ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ