Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση για το εργατικό ατύχημα στο Λ.Κ- Δ.Μ

Συνάδελφοι,
Τη Παρασκευή 14/2/2013, γίναμε μάρτυρες ενός ακόμα εργοδοτικού εγκλήματος στο Δ.Κ-Δ.Μ. Πιο συγκεκριμένα ο πνιγμός του άτυχου συναδέλφου που έγινε κάτω από τραγικές συνθήκες, αποδεικνύει ότι το φιλότιμο και η εμπειρία των συναδέλφων δεν μπορεί να τους διασφαλίσει από το επαγγελματικό κίνδυνο.
Είναι γεγονός ότι, με βάση μαρτυρίες συναδέλφων, το συγκεκριμένο σημείο χαρακτηριζόταν σαν παγίδα, κάτι που οι συνάδελφοι το ανέφεραν ώστε να αποκατασταθεί.
 
Δεν μας προκαλούν εντύπωση οι συνεχείς εκκλήσεις της εργοδοσίας και όσων άλλων μεταφέρουν την ευθύνη στους εργαζόμενους για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Είναι υποκριτική γιατί γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι τα ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κοστίζουν και δεν χωράνε στο απελευθερωμένο και ανταγωνιστικό περιβάλλον, μιας και μπαίνουν εμπόδιο στη κερδοφορία της ΔΕΗ και των μετόχων της.
Είναι γνωστό ότι αυτό απαιτεί λιγότερο προσωπικό και εντατικοποίηση της εργασίας, αύξηση του δουλεμπορίου και τα μεροκάματων πείνας, την αβεβαιότητα και το άγχος, την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, την παντελή έλλειψη στοιχειωδών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους εργαζόμενους στις εργολαβίες που εργάζονται για τη ΔΕΗ.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και του ανταγωνισμού που επιβάλει η Ε.Ε και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και όσοι την στηρίζουν. Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας , η πώληση ορυχείων και ΑΗΣ θα έχει ακόμα τραγικότερες συνέπειες και στα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου και για να είναι το τελευταίο θύμα που θρηνούμε, θα πρέπει άμεσα τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας να γίνουν καθημερινή υπόθεση του κινήματος και σε αυτή τη κατεύθυνση θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.