Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ

Κλιμάκιο της Δημοτικής Κίνησης «Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Ζαραφίδη, παραβρέθη στην συνάντηση φορέων που οργάνωσαν οι κάτοικοι της Μαυροπηγής, στον χώρο όπου επέλεξαν να μετεγκατασταθεί η κοινότητα.
Ο Δημήτρης Ζαραφίδης προχώρησε σε δηλώσεις, εκφράζοντας την αμέριστη υποστήριξη της Δημοτικής Κίνησης «Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας» στην απόφαση των κατοίκων της κοινότητας για την επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσία, τονίζοντας τα εξής:
 

- Ο συγκεκριμένος χώρος είναι κατάλληλος για την μετεγκατάσταση στο μέτρο που έχει την απαιτούμενη απόσταση και δεν απειλείται η ευστάθεια του από την δραστηριότητα των ορυχείων. Το δε σκάμμα του ορυχείου θα γεμίζει σταδιακά με αποθέσεις ενισχύοντας την ευστάθεια της περιοχής.
-Τα δίκτυα μεταφοράς μπορούν να μεταφερθούν σε συνεννόηση με την ΔΕΗ μακριά από την περιοχή, προς την πλευρά του βουνού.
- Με την μετεγκατάσταση, εξασφαλίζεται η συνέχεια της δραστηριότητας της κοινότητας και η κοινωνική συνοχή, στο μέτρο που οι κάτοικοι δεν θα σκορπίσουν, όπως διδάσκει το παράδειγμα του Κομάνου και θα βρίσκονται κοντά στις πατρογονικές εστίες και στους χώρους παραγωγής.
-Η ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης εάν γίνει με τους ρυθμούς που πρέπει, θα συμπέσει με το κλείσιμο του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας του οποίου τελειώνει το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας, προς όφελος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
-Τόνισε επίσης, πως υπάρχει δραματική καθυστέρηση από πλευράς του Δήμου, που στο ζήτημα των μετεγκαταστάσεων έδωσε εξετάσεις και απέτυχε, καταφέρνοντας τριπλό τζακ – ποτ, δηλαδή στις περιπτώσεις του Κομάνου, της Μαυροπηγής και των Αναργύρων οι οποίοι ακόμη περιμένουν απάντηση για να ενταχθούν στο κοινωνικό σώμα της Εορδαίας. Οι όποιες καθυστερήσεις γεννούν μόνο ερωτηματικά και απαντήσεις δεν δίνονται. Το μεγαλύτερο βέβαια ερώτημα, δημιουργεί η απουσία της περιφέρειας που δεν παρευρέθη στην συνάντηση, γυρνώντας την πλάτη στους κατοίκους και τα προβλήματα τους.