Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΠΟΘΕΣΙΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ



Την Πέμπτη 13/2/2014 στις 12 π.μ. κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την βουλευτή Ευγενία Ουζουνίδου μετέβη στο μπλόκο των αγροτών της Εορδαίας.
Μοιράστηκε στους αγρότες υλικό με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα αγροτικά ζητήματα και έγινε διάλογος για τα μεγάλα προβλήματα των αγροτών που προκύπτουν από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική. 
 

Η Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών ανέπτυξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής και επεσήμανε, μεταξύ άλλων, την αναγκαιότητα μείωσης του κόστους παραγωγής και τη διεκδίκηση φτηνότερης ενέργειας. Αναφέρθηκε στο υψηλό κόστος του ΕΛΓΑ για καλλιέργειες που δεν επιδοτούνται , όπως το καλαμπόκι,  ζητώντας ασφάλιση ή τουλάχιστον κόστος ασφάλισης ανά είδος  καλλιέργειας, καθώς και στα αρνητικά δεδομένα που προκύπτουν  από την απαγόρευση καλλιέργειας καλαμποκιού λόγω ειδικής ασθένειας. Διατύπωσε δε την εκτίμηση ότι η αναβολή της απαγόρευσης για ένα χρόνο  θα δώσει τα χρονικά περιθώρια να προγραμματίσουν τις νέες καλλιέργειες .
Η βουλευτής  Ευγενία Ουζουνίδου εξέφρασε τη  συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, αναφερόμενη στις κοινοβουλευτικές ενέργειες που έγιναν, γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται  από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την άρση των δυσχερειών που αντιμετωπίζει ο κλάδος των  αγροτών. Διατύπωσε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ  για τον αγροτικό τομέα υπογραμμίζοντας το βάρος που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, ο οποίος  θα παίξει σημαντικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στην αυριανή διακυβέρνηση.  
Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη  στο χώρο όπου επέλεξαν οι κάτοικοι της Μαυροπηγής για μετεγκατάσταση του οικισμού τους.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στον διάλογο με τους κατοίκους, εκφράζοντας την πλήρη στήριξη στις προσπάθειές τους για να ολοκληρωθεί το συντομότερο η μετεγκατάσταση του οικισμού.
Τόνισε, επίσης, ότι οι μετεγκαταστάσεις πρέπει να διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή, να δίνουν τη δυνατότητα  συνέχισης της επαγγελματικής δραστηριότητας των κατοίκων και να εξασφαλίζουν την ποιότητας ζωής.