Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ON-LINE ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ



«ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ»
 

Η πρωτοποριακή εκπαιδευτική πλατφόρμα του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά αλλάζει τα δεδομένα στη σχολική μάθηση, παρέχοντας δωρεάν νέα εκπαιδευτικά εργαλεία για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου και μια διδασκαλία προσαρμοσμένη στις ατομικές τους ανάγκες μέσω του διαδικτυακού δασκάλου. Με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και τη δημιουργία on line εκπαιδευτικού υλικού, το πρώτο δωρεάν διαδικτυακό δημοτικό σχολείο υπερβαίνει τα σύνορα της παραδοσιακής εκπαιδευτικής διαδικασίας, βρίσκοντας απήχηση σε χιλιάδες μαθητές, γονείς και δασκάλους.

Η τεράστια ανταπόκριση στη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινοπουλιτών, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του ΕΜΠ και του Εκπαιδευτικού Κέντρου ΑΡΝΟΣ, αποτυπώνεται στα ποσοστά επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα του δωρεάν διαδικτυακού σχολείου, τα οποία μέσα σε λίγους μόλις μήνες λειτουργίας έφτασαν τις 800.000 επισκέψεις, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι ημερήσιες επισκέψεις ξεπερνούν τις 8.000, με μέση διάρκεια θέασης 12 λεπτά.

Η δυνατότητα άμεσης και εύληπτης γνώσης «με ένα απλό πάτημα του κουμπιού», αποτελεί ένα ισχυρό όπλο για τους μαθητές, που αποκτούν ελεύθερη πρόσβαση σε 8.000 video - μαθήματα και εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, το οποίο περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ενοτήτων, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Επιπλέον, το πρώτο δωρεάν διαδικτυακό δημοτικό σχολείο δίνει τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας του μαθητή με τον on line δάσκαλο, ανά πάσα στιγμή, στο πλαίσιο μιας ανοιχτής συνεργασίας μεταξύ μαθητών, γονέων και δασκάλων.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο μαθηματικός και πολιτικός μηχανικός Ιωάννης Κρόκος του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ, επισήμανε ότι «η ύλη των σχολικών μαθημάτων παρουσιάζεται τμηματικά σε βίντεο που δεν υπερβαίνουν τα επτά λεπτά», ενώ σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984» τόνισε ότι «ένας μαθητής του δημοτικού, μπορεί, όπου κι αν βρίσκεται, να εισέλθει στην ιστοσελίδα www.arnos.gr, μια σελίδα χωρίς διαφημίσεις και ασφαλή για τα παιδιά, χωρίς καμία εγγραφή, κωδικό ή άλλο στοιχείο. Επιλέγοντας, για παράδειγμα, τα μαθηματικά Ε’ Δημοτικού, μπορεί να ενεργοποιήσει το συγκεκριμένο αντικείμενο μελέτης που τον ενδιαφέρει, είτε είναι θεωρία, είτε είναι συμπέρασμα, είτε είναι δραστηριότητα, είτε είναι άσκηση και μέσα σε πέντε με επτά λεπτά να λάβει διδασκαλία για το συγκεκριμένο θέμα που τον απασχολεί».

Επιπλέον, τα υψηλά ποσοστά επισκεψιμότητας και οι θετικές αντιδράσεις των μαθητών αντανακλούν την εξοικείωση με τα τεχνολογικά μέσα από νεαρή ηλικία, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινοπουλιτών, καθηγητής του ΕΜΠ Νικόλαος Ουζούνογλου, καθώς τα παιδιά «είναι πολύ δεκτικά στη χρήση του Διαδικτύου και της ταμπλέτας-βιβλίου, με αποτέλεσμα η μάθηση να γίνεται και μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού».

Ωστόσο, σημαντική είναι και η ανταπόκριση των γονέων, αλλά και των δασκάλων, καθώς όπως επισημαίνει ο κ. Κρόκος «αφενός οι γονείς αναγνωρίζουν τα οφέλη της ενισχυτικής διδασκαλίας του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά», που λειτουργεί συμπληρωματικά προς την παραδοσιακή διδασκαλία, όπως φαίνεται μέσα από τη συχνή τηλεφωνική επικοινωνία γονέων με το Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΡΝΟΣ και αφετέρου οι δάσκαλοι επιθυμούν και οι ίδιοι να έρθουν σε επαφή με μια εναλλακτική διδακτική προσέγγιση.

Συγχρόνως, η εκπαιδευτική πλατφόρμα του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά υπερβαίνει, όχι μόνο τα εκπαιδευτικά, αλλά και τα γεωγραφικά σύνορα, καθώς παρέχει δωρεάν πρόσβαση στη σχολική ύλη του δημοτικού σε κάθε Ελληνόπουλο, από κάθε γωνιά της υφηλίου, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της ζωντανής επαφής της ομογένειας με την ελληνική γλώσσα, στο πλαίσιο της οικουμενικής του αποστολής.

Θέτοντας τις διαδικτυακές εφαρμογές στην υπηρεσία της εκπαίδευσης, το Οικουμενικό Σχολείο Αθηνά παρακινεί κάθε μαθητή να αναλάβει ενεργό δράση στην επιμόρφωσή του, στοχεύοντας σε μια «επανάσταση δημιουργικότητας».

Αναλυτικότερα παρέχονται:

1.      Δωρεάν διδασκαλία σε βίντεο των μαθημάτων του Δημοτικού σχολείου.
2.      Δημιουργία on line εκπαιδευτικού υλικού με νέες τεχνολογίες.
3.      Εκπαιδευτικές λύσεις για το γονιό, το δάσκαλο και το μαθητή.
4.      Υποστήριξη στο εκπαιδευτικό έργο του δασκάλου σε σχολεία 1-θέσια, 2-θέσια κ.ο.κ.
5.      Επιπλέον ευκαιρίες εκπαίδευσης σε άτομα με μαθησιακές ιδιαιτερότητες.
6.      Σενάρια μαθήματος για τον δάσκαλο της επόμενης μέρας.
7.      Εκπαίδευση χωρίς όρια χώρου, χρόνου, τόπου και κόστους.
8.      Εκπαιδευτικές προτάσεις για την εξέλιξη της διδασκαλίας στο Δημοτικό.
9.      Προβολή και διάδοση της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας στο παγκόσμιο.

Το Κέντρο On Line Εκπαίδευσης Αρνός:

·         Έχει δημιουργήσει, μέχρι και σήμερα, για λογαριασμό του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά περισσότερα από 8000 μαθήματα με διδασκαλία σε βίντεο για το Δημοτικό σχολείο.
·         Φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του www.arnos.gr όλο το εκπαιδευτικό υλικό
·         Η πρόσβαση είναι εντελώς ελεύθερη και τα μαθήματα είναι: Μαθηματικά, Γλώσσα, Ιστορία, Φυσικά, Γεωγραφία
·         Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση και ανάπτυξη του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά είναι: https://www.facebook.com/oikoumeniko.sxoleio.athina

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210-3822495.