Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Παιρνουμε την Ελλαδα στα χερια μας. Ψηφιζουμε και φευγουν

Του Δημητρη Μπεκιαρη
Δύο χρόνια υβρίζουν, συκοφαντούν και θέτουν τρομοκρατικά διλήμματα. Δύο χρόνια τώρα υλοποιούν την ακροδεξιά τους ατζέντα, τσακίζουν ολόκληρες κοινωνικές και εργασιακές ομάδες, φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό κουνώντας του μάλιστα απειλητικά το δάκτυλο.
Δύο χρόνια υποτάσσονται στα ανώτατα άτυπα διευθυντήρια των Βρυξελλών, καθιστούν δηλωτική την υποτέλεια τους στους δανειστές, είναι τυφλά προσηλωμένοι στην καταστροφική μνημονιακή πολιτική και στα αυστηρά κελεύσματα της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελας Μέρκελ. Δύο χρόνια τώρα ποδοπατούν το Σύνταγμα και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, δηλητηριάζουν και ακρωτηριάζουν τη Δημοκρατία.
 
Με αυτόν τον τρόπο πορεύθηκε η καταστροφική κυβέρνηση Σαμαρά και οι συνοδοιπόροι της από το 2012 μέχρι σήμερα. Με αυτόν τον τρόπο κυβέρνησε ο Αντώνης Σαμαράς παρέα με τον συνέταιρό του, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Εξίσου στην προεκλογική περίοδο, οι κυβερνητικοί μηχανισμοί προπαγάνδας προσπάθησαν να διασώσουν την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, με πόλεμο λάσπης, ψέμματα και παραπληροφόρηση.
Στο χρονικό διάστημα που προηγήθηκε των ευρωεκλογών, οι απολογητές του μνημονίου αποπειράθηκαν να «παίξουν» και πάλι, όπως το 2012, το χαρτί των εκβιαστικών διλημμάτων και της κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού.
Όμως ο ελληνικός λαός γνωρίζει ποιοι είναι εκείνοι που τον εξαπάτησαν το 2012 για να του υφαρπάξουν την ψήφο. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ποιοι είναι εκείνοι που του τάζουν κάθε χρόνο ανάπτυξη, αλλά αντί για την ανάπτυξη που δεν έχει έρθει ακόμα, η οικονομία βυθίζεται, η ανεργία σημειώνει έκρηξη, οι αυτοκτονίες αυξάνονται, οι μισθοί, οι συντάξεις και το οικογενειακό εισόδημα μειώνονται, οι τομείς της Υγείας και της Παιδείας διαλύονται, τα κοινωνικά δικαιώματα και οι ατομικές ελευθερίες συρρικνώνονται. 
Το κατεστημένο, το απερχόμενο δηλαδή μνημονιακό σύστημα εξουσίας είναι πανικόβλητο εν όψει της διαγραφόμενης ήττας των κομμάτων της συγκυβέρνησης στις ευρωεκλογές της Κυριακής. Για αυτόν τον λόγο η τραπεζοκρατία και οι διεθνείς οίκοι κινδυνολόγησαν τις τελευταίες ημέρες για τις δήθεν επιπτώσεις μιας συντριβής της κυβέρνησης. Για αυτόν τον λόγο η ντόπια διαπλοκή δόμησε την επιχειρηματολογία της στη βάση των διλημμάτων που περιστρέφονται γύρω από την «κυβερνητική σταθερότητα». Για αυτόν τον λόγο το κατεστημένο τροφοδότησε τους μνημονιακούς και κυβερνητικούς μηχανισμούς προπαγάνδας με πληροφορίες αναφορικά με την ανάσχεση του ενδιαφέροντος των επενδυτών. Για τον ίδιο λόγο αποπειράθηκε να ανατροφοδοτήσει τη στρατηγική της έντασης με επικοινωνιακά κατασκευάσματα περί δήθεν ανοχής της Αριστεράς προς τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, με αντικειμενικό σκοπό να διχάσει τον ελληνικό λαό. Για αυτόν ακριβώς το λόγο τα τελευταία 24ωρα οργίασε η μαύρη προπαγάνδα, η αρνητική διαφήμιση με στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως, δεν μπόρεσαν να αποκρύψουν ούτε το δίχως προηγούμενο φιάσκο της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης με ομιλητή τον Αντώνη Σαμαρά, το βράδυ της Παρασκευής.
Εν όψει της εκλογικής τους ήττας, οι ετοιμόρροποι κυβερνητικοί εταίροι, οι ίδιοι οι οποίοι εκλιπαρούσαν τον ρημαγμένο από την πολιτική τους ελληνικό λαό να διασώσει με την ψήφο του την «κυβερνητική σταθερότητα», αλλάζουν τροπάρι και διαλαλούν ότι ακόμη και αν συντριβούν δεν θα αφήσουν την καρέκλα της εξουσίας.
Όμως, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
Την Κυριακή ο ελληνικός λαός, πραγματοποιεί το επόμενο βήμα της δημοκρατικής ανατροπής και στέλνει το μήνυμα της αλλαγής σε ολόκληρη την Ευρώπη. Με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, με την ενότητα του λαού μας, με τη συνάντηση των δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων αυτού του τόπου στο πεδίο της συγκρότησης ενός ενιαίου δημοκρατικού μετώπου, με τη νίκη της Αριστεράς, η Ελλάδα γίνεται παράδειγμα για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, παράδειγμα εθνικής αξιοπρέπειας, αντίστασης στις επιταγές της Μέρκελ και των δανειστών και κυρίως παράδειγμα δημοκρατικής σταθερότητας και υπευθυνότητας.
Την Κυριακή ο λαός ψηφίζει και πέφτουν. Την Κυριακή παίρνουμε την Ελλάδα στα χέρια μας.