Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Μανιφέστο καταναλωτών για τις Ευρωεκλογές




Τα τελευταία 5 χρόνια, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε αρκετές Οδηγίες και Κανονισμούς, που επηρεάζουν την καθημερινότητα των καταναλωτών. Αρκετοί από τους νόμους, που υιοθετήθηκαν, από το Ευρωκοινοβούλιο, θα αποφέρουν απτά οφέλη, στους καταναλωτές. Παραδείγματα ενίσχυσης των δικαιωμάτων μας αποτελούν η Οδηγία για τα Δικαιώματα των Καταναλωτών, οι αλλαγές στη σήμανση των τροφίμων, η απόρριψη της ACTA κ.λπ.
 
Όμως, οι καταναλωτές δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Παρά τα θετικά βήματα, πολλά ακόμη πρέπει να γίνουν, για να απολαμβάνουν οι καταναλωτές τα οφέλη της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αγοράς. Πρέπει το νέο Ευρωκοινοβούλιο να αναλάβει τολμηρές πρωτοβουλίες, για την καταπολέμηση της καταναλωτικής φτώχειας και της υπερχρέωσης, του αποκλεισμού των καταναλωτών, από βασικά προϊόντα και υπηρεσίες, να διασφαλίσει την εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας καθώς και την αναβάθμισή της, σε τομείς, όπως τα τρόφιμα, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, το νομικό οπλοστάσιο για τα δικαιώματα των καταναλωτών, το ψηφιακό περιβάλλον, οι Διατλαντικές Εμπορικές Συμφωνίες και η πράσινη ανάπτυξη.

Για όλα αυτά, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα, στην ιστοσελίδα του ΚΕ.Π.ΚΑ., στο πλήρες κείμενο, για το Μανιφέστο των Καταναλωτών για τις Ευρωεκλογές, που η BEUC (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών) και οι εθνικές Ενώσεις Καταναλωτών, μέλη της BEUC προετοίμασαν.