Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ



«Η Μακεδονία ψήφισε σήμερα. Εδώ, από την καρδιά της Ελλάδας, από το βηματοδότη της χώρας, από την Πτολεμαΐδα, που στέλνει το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την Ελλάδα, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στέλνουμε μήνυμα νίκης, στέλνουμε μήνυμα ανατροπής, στέλνουμε μήνυμα ενότητας του ελληνικού λαού.

Σας ευχαριστώ όλους που είστε σήμερα εδώ. Επιλέξαμε η κεντρική ομιλία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να γίνει εδώ, στην Πτολεμαΐδα, για να τους πούμε ότι υπάρχει μια άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα που αγωνίζεται, η Ελλάδα που χαμογελά, η Ελλάδα η οποία την Κυριακή 25 Μαΐου θα ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση. Υπάρχει η Ελλάδα που κρατά τις ελληνικές σημαίες, η Ελλάδα που δεν παραδίδει την εθνική κυριαρχία της χώρας, η Ελλάδα που δεν γονατίζει, η Ελλάδα που δεν προσκυνά τους δανειστές και την Μέρκελ.

Φίλες και φίλοι,

Πριν από λίγο, ο πρωθυπουργός της χώρας, για μια ακόμα φορά, άρχισε να υπόσχεται και να απειλεί τους Έλληνες. Η Ελλάδα - λέει - που θέλω εγώ. Έχει καταλάβει κανείς τι έχει συμβεί στα τρία χρόνια; Το έχουν καταλάβει μόνο οι ελληνικές οικογένειες, 70% είναι η ανεργία των νέων στην Πτολεμαΐδα, στη Μακεδονία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, 30% - 35% είναι η ανεργία σε όλη τη χώρα. Τα λουκέτα μπαίνουν το ένα μετά το άλλο σε κάθε μικρομεσαία επιχείρηση. Κάθε μέρα που περνά, οι εργαζόμενοι φοβούνται αν αύριο θα ανήκουν στην ομάδα των 2.100.000 ανέργων. Και αυτοί μιλούν ακόμα για ανάπτυξη. Ανάπτυξη θα υπάρξει από την ώρα που θα ανατρέψουμε τη σημερινή κυβέρνηση των υποτακτικών της Μέρκελ.

Εμείς, θα συνεχίσουμε να κρατάμε ψηλά την ελληνική σημαία και να λέμε το Χριστός Ανέστη, γιατί αυτή είναι η Ελλάδα. Είναι η Ελλάδα των αρχών και των αξιών. Είναι η Ελλάδα που καλείται πλέον να επιλέξει ο ελληνικός λαός την Κυριακή.

Την Κυριακή, το ερώτημα που υπάρχει, είναι αν θέλουμε μια Ευρώπη των εθνών - κρατών, μια Ευρώπη με υψωμένες τις σημαίες των εθνών - κρατών ή μια Ευρώπη της ομοσπονδίας. Μια Ευρώπη, στην οποία η αξιοπρέπεια και η εθνική κυριαρχία θα είναι η πρώτη αξία ή επικυριαρχία των τραπεζών και των δυνατών της Ευρώπης, η γερμανική επικυριαρχία.

Την Κυριακή, τα υποψήφια κόμματα τα οποία καλείται να ψηφίσει ο ελληνικός λαός, είτε ανήκουν στην ομάδα εκείνων που έχουν προσκυνήσει στην παγκοσμιοποίηση και στη νέα τάξη πραγμάτων, στην τραπεζική και πολιτική ένωση, όπως λένε και είναι τα κόμματα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπως η Νέα Δημοκρατία ή του Σοσιαλιστικού Κόμματος, όπως το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά και η ΔΗΜΑΡ, ασχέτως αν αλλάζουν ονομασίες. Αυτό το κάνουν για το ΑΦΜ, για να γλιτώσουν τα κλεμμένα δάνεια.

Οι δύο τομείς αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα τρία κόμματα στην Ελλάδα, συμφωνούν σε ένα πράγμα, ότι το 2015 θα υπάρξει πολιτική ένωση, με κατάργηση των κρατών. Θα προχωρήσουν στο βήμα της πολιτικής ένωσης, μέσω των τραπεζών.

Και από την άλλη πλευρά υπάρχει η αριστερά, η οποία δεν ξεκαθαρίζει εάν δέχεται ή αρνείται την ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης.

Εμείς, εδώ στην Ελλάδα, εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, τους λέμε ξεκάθαρα: «ναι» στην Ευρώπη των εθνών-κρατών, «όχι» στην Ευρώπη των τραπεζιτών, «ναι» στην Ευρώπη των πολιτών-ανθρώπων και «όχι» στην Ευρώπη των υποτακτικών.

Ζήσαμε τρία χρόνια μέσα στα μνημόνια, όπου είδαμε να καταρρέουν η αξιοπρέπεια του ανθρώπου, τα εργασιακά δικαιώματα. Βλέπουμε, σιγά-σιγά, να εφαρμόζουν πιστά το σχέδιο το οποίο υπέγραψαν.

Δεν υπάρχει καμία προεκλογική δέσμευση, την οποία μπορούν να κρατήσουν αυτοί που υπέγραψαν τα μνημόνια. Η μόνη τους δέσμευση είναι τα συμβόλαια που υπέγραψαν μέχρι την παράδοση του ελληνικού λαού.

Την 1η Ιανουαρίου 2015 όλες οι συντάξεις θα βρίσκονται στο επίπεδο των 10 ευρώ για κάθε χρόνο εργασίας, δηλαδή κάποιος που εργάστηκε 35 χρόνια θα παίρνει 350 ευρώ. Όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποκύψουν στις νέες συμβάσεις εργασίας, που προβλέπουν κατάργηση όλων των δικαιωμάτων τα οποία απέκτησαν οι εργαζόμενοι με αγώνες την εικοσαετία που πέρασε.

Αν συνεχίσει να εφαρμόζεται το μνημόνιο, καταργείται ακόμα και η ιδιωτική περιουσία. Τα βαριά χαράτσια και η φορολογία θα οδηγήσουν στη δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων.

Η δημόσια περιουσία παραδίδεται, κάθε μέρα που περνά, τα ζείτε εδώ στην Κεντρική Μακεδονία. Παρέδωσαν το ορυχείο της Βεύης στον Μπόμπολα. Με μία μόνο νομοθετική πράξη, ετοιμάζονται να παραδώσουν τη μεγαλύτερη- μετά τη μονάδα της Πτολεμαΐδας-ελληνική μονάδα. Βλέπουμε, σιγά - σιγά, να καταργείται κάθε επένδυση για την Ελλάδα και να αντικαθίσταται με δήθεν επενδύσεις, οι οποίες έχουν προβλεφθεί από εκείνους που υποστηρίζουν τα μνημόνια.

Όμως υπάρχει λύση. Υπάρχει λύση, όταν είμαστε ενωμένοι. Υπάρχει λύση, όταν είμαστε πολλοί. Υπάρχει λύση, όταν είμαστε Έλληνες. Υπάρχει λύση διαφορετική από αυτή την οποία έχουν ορίσει. Μας λένε ότι το δίλημμα είναι πλέον εάν θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη ή την Ελλάδα εκτός Ευρώπης. Αυτό το δίλημμα δεν υπάρχει, γιατί η Ελλάδα είναι η ίδια η Ευρώπη.

Είναι σαν το δίλημμα που έβαλαν πριν από τις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012. Τότε ο εκβιασμός ήταν ότι εάν δεν ψηφίσει ο ελληνικός λαός Νέα Δημοκρατία ή ΠΑΣΟΚ δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, γιατί δεν θα ερχόταν η δόση. Ο κόσμος φοβήθηκε και υπέκυψε, πολλοί ψήφισαν. Το αποτέλεσμα ήταν ότι η δόση αυτή δεν ήρθε ούτε τον Ιούλιο, ούτε τον Αύγουστο, ούτε τον Οκτώβριο, ούτε τον Νοέμβριο, ούτε τον Δεκέμβριο και οι μισθοί και οι συντάξεις πληρώθηκαν. Πληρώθηκαν γιατί αυτά τα λεφτά είναι τα χρήματα που πληρώνει ο ελληνικός λαός κάθε χρόνο για να συντηρεί το δημόσιο και το κράτος.

Τώρα μας λένε ότι εάν εμείς αντισταθούμε και πούμε ότι θα κάνουμε στάση πληρωμών στα τοκοχρεολύσια θα μας βγάλουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν θα πάρουμε το ΕΣΠΑ. Πόσο είναι το ΕΣΠΑ; Είναι δυο δις ευρώ το χρόνο. Τα τοκοχρεολύσια είναι 17 δις ευρώ το χρόνο. Αυτή είναι η αλήθεια. Εκβιασμούς, λοιπόν, δεν δεχόμαστε από κανέναν.

Θέλω να εκμεταλλευτώ αυτόν τον λίγο χρόνο που μας δίνουν από την τηλεόραση. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς της ΕΡΤ3 που κάνουν ακόμα αντίσταση και βρίσκονται εδώ, που μας δίνουν βήμα.

Θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι η Ευρώπη στην οποία ανήκουμε, δεν ανήκουμε επειδή μας κάνουν χάρη. Η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας, σε κάθε εμπορική πράξη που κάνει, σε κάθε αγορά που κάνει, από το ΦΠΑ που πληρώνει το 80% καταβάλλεται στο Ταμείο Συνοχής. Δεν είμαστε τσάμπα στην Ευρώπη.

Την Ευρώπη την πληρώνουμε και από την Ευρώπη δεν μπορεί να μας βγάλει κανείς. Κανείς δεν μπορεί να μας βγάλει όπως και οι ίδιοι ομολογούν σε δημόσιες δηλώσεις τους. Αλλά, είμαστε μέλη της Ευρώπης στην οποία ενέταξε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και δεν είμαστε μέλη της Ευρώπης που θέλουν τώρα να βάλουν την Ελλάδα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Είμαστε μέλη της Ευρώπης των ίσων και όχι της Ευρώπης των υποτακτικών και των δούλων. Είμαστε μέλη της Ευρώπης της δικαιοσύνης και όχι της Ευρώπης των κερδοσκόπων.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κερδίσαμε τις δύο μάχες στις εθνικές εκλογές. Καταφέραμε, χωρίς μέσα, χωρίς τηλεοπτική προβολή, χωρίς σπόνσορες, να πάρουμε το 11% και το 8% της δύναμης του ελληνικού λαού και να βάλουμε φραγμούς στα σχέδια των κερδοσκόπων και των δανειστών. Δεν παραδόθηκε η χώρα μέχρι τώρα. Μας πολέμησαν, μας λάσπωσαν, μας διέφθειραν, προσπάθησαν να μας εξαγοράσουν, αλλά τους λέμε ότι στις 25 Μαΐου θα είμαστε το μεγάλο αγκάθι στην Ευρωβουλή, με την ψήφο του ελληνικού λαού.

Καλούμε από εδώ, από την Πτολεμαΐδα, όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να ενωθούμε σε ένα μεγάλο λαϊκό και δημοκρατικό κίνημα που θα σταματήσει την παράδοση της πατρίδας μας στους δανειστές. Καλούμε τον ελληνικό λαό να ενωθεί, όχι να διασπαστεί και να σφαχτεί μεταξύ του. Με την ελληνική σημαία ψηλά να πούμε ένα «όχι» στον κατακτητή. Καλούμε τον ελληνικό λαό να κάνει αυτό που έκαναν οι παλαιότεροι στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο Γοργοπόταμο-όταν ενώθηκαν οι δυνάμεις του ΕΔΕΣ και του ΕΛΑΣ, ο Ζέρβας και ο Βελουχιώτης-και να αντισταθούμε όπως στο Γοργοπόταμο.

Κατεβαίνουμε σε αυτές τις εκλογές με ένα ψηφοδέλτιο για την Ευρωβουλή, το οποίο αποτελεί υπόδειγμα και είμαι πολύ υπερήφανος. Κάναμε μια συμμαχία με δυνάμεις του ευρωπαϊκού αντιμνημονιακού μετώπου, μαζί με τον Γιάννη Δημαρά και το «Άρμα Πολιτών», μαζί με τον Κώστα Ζουράρι και την «Πυρίκαυστο Ελλάδα», μαζί με το κίνημα της «Άμεσης Δημοκρατίας» και τα κινήματα της πλατείας, για να δείξουμε ότι μπορούμε να ενωθούμε.

Δεν υπάρχει περίπτωση όμως, να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε λύση, εάν δεν έχουμε διασφαλίσει τα εθνικά δίκαια της χώρας. Είναι απόλυτα σαφές από εδώ, από την Μακεδονία, ότι το όνομα της Μακεδονίας δεν θα το παραδώσει ποτέ κανείς.

Ακολουθούμε τους Έλληνες που κατέβασε στους δρόμους ο Μακαριστός Χριστόδουλος, λέγοντας «η Μακεδονία είναι Ελληνική». Τους λέμε ξεκάθαρα ότι δεν θα συμμετέχουμε σε καμία κυβέρνηση, εάν δεν διασφαλίζονται τα εθνικά θέματα, όπως το Μακεδονικό, όπως τα θέματα της Θράκης-που ετοιμάζονται να παραδώσουν σε μια νέα τάξη πραγμάτων-όπως το Κυπριακό ή τα ελληνοτουρκικά. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε η εγγύηση των εθνικών δικαίων της χώρας.

Η επόμενη μέρα είναι κοντά. Θα τους ανατρέψουμε στις 25 Μαΐου. Από εκεί και πέρα θα πάμε σε εθνικές εκλογές. Η λύση είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, από εκείνους που δεν γονάτισαν και δεν προσκύνησαν την Μέρκελ και τους δανειστές.

Μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία θα αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Τον πρώτο λόγο θα τον έχουν οι πολίτες και όχι οι τραπεζίτες. Καμία κατάσχεση σε κανένα σπίτι Έλληνα. Καμία εισπρακτική εταιρία - νταβατζής δεν θα τολμά να παίρνει τηλέφωνο στην ελληνική οικογένεια. Κανένας εργαζόμενος δεν θα αμείβεται κάτω από το μισθό εκείνο που προβλέπουν οι συνθήκες αξιοπρέπειας και επιβίωσης της Ελληνίδας και του Έλληνα. Καμία κατάσχεση σε μικρομεσαία επιχείρηση. Κανένα παιδί χωρίς φαγητό.

Από την πρώτη στιγμή, θα κηρύξουμε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Από την πρώτη στιγμή τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης θα έχουν μηδενικό ΦΠΑ. Θα κάνουμε στάση πληρωμών στα τοκοχρεολύσια. Όταν η χώρα ορθοποδήσει θα αρχίσουμε να πληρώνουμε μόνο όσα πραγματικά χρωστάμε μετά από επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου,.

Κατεβάζουμε τη φορολογία σε όλη την Ελλάδα στο 8% συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, δίνοντας τη δυνατότητα πραγματικής ανάπτυξης. Ρυθμίζονται όλες οι υποχρεώσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για 120 δόσεις μετά από δύο χρόνια και κάθε μικρομεσαία επιχείρηση παίρνει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και βγαίνουν τα λουκέτα από τις επιχειρήσεις, προσλαμβάνοντας πάλι κόσμο.

Όλες οι συμφωνίες παραχώρησης του εθνικού πλούτου, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας, είναι άκυρες και δεν τις αναγνωρίζουμε. Γυρίζει η ενέργεια πίσω στην Ελλάδα .

Το ίδιο συμβαίνει και με όλους τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της χώρας και εννοώ το νερό. Προχωράμε άμεσα στην ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής. Για τέσσερα χρόνια δίνουμε αφορολόγητο πετρέλαιο σε όλους τους αγρότες, προκειμένου να μειωθεί το κόστος παραγωγής και το κόστος μεταφοράς.

Την ίδια στιγμή ξεκινά η μεγάλη προσπάθεια για να εκμεταλλευθούμε τον ορυκτό πλούτο της χώρας, όχι όμως όπως το έκαναν στη Χαλκιδική με το χρυσό οι «Πάχτηδες» και οι «Μπομπολαίοι», αλλά όπως αξίζει στον ελληνικό λαό, με διεθνείς συμφωνίες για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Προχωράμε στην ανάπτυξη της χώρας με τους δικούς της πλουτοπαραγωγικούς πόρους .

Ελληνίδες και Έλληνες,

Αν δεν προχωρήσουμε άμεσα σε αυτή την αλλαγή, το μέλλον θα είναι ίδιο με αυτό το οποίο είδαμε τα τελευταία τρία χρόνια.

Θέλω να καλέσω, από αυτό εδώ το βήμα, από τη Μακεδονία και εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες έχουν αποσυρθεί μέχρι τώρα, γιατί δεν θέλουν να συμμετέχουν στην παράδοση της χώρας ώστε να ενεργοποιηθούν και να έρθουν μαζί, προκειμένου να πάρουμε την πατρίδα στα χέρια μας. Να ενωθούμε και με ένα εθνικό σχεδιασμό μέσα σε λίγους μήνες να καταφέρουμε αυτό το οποίο δεν μπόρεσαν να κάνουν σε τρία χρόνια εκείνοι που όρισαν το μέλλον του τόπου μέσα από τα σχέδια των κερδοσκόπων

Αύριο το πρωί, η χώρα μας θα πληρώσει 8,5 δις ευρώ σε «ακούρευτα» ομόλογα, σε κερδοσκόπους που τα αγόρασαν στο 20% της αξίας. Λήγουν σήμερα και αύριο θα πληρωθούν 8,5 δις ευρώ και την ίδια στιγμή διέλυσαν τους Έλληνες μικροομολογιούχους, τους συνταξιούχους. Διέλυσαν όση περιουσία είχαν μαζέψει τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού και της Αστυνομίας, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα ασφαλιστικά ταμεία. Παρέδωσαν δηλαδή τον πλούτο των Ελλήνων.

Δεν αναγνωρίζουμε αυτές τις πράξεις της συγκυβέρνησης και των κερδοσκόπων και δεν αναγνωρίζουμε παράλληλα την παράδοση της δημόσιας περιουσίας. Μην ξεχνάτε ότι αυτοί που πόνταραν στην πτώχευση της χώρας, σήμερα αρχίζουν σιγά - σιγά να παίρνουν το δημόσιο πλούτο. Ο Τζωρτζ Σόρος, ο συνομιλητής του Παπανδρέου στη Βουλή, ο κερδοσκόπος, η «μαύρη γάτα» των αγορών, έρχεται με την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και συμμετέχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας. Γιατί; Για να ελέγξει τον πλούτο των Ελλήνων.

Ο Πόλσεν, αυτός που πρώτος πόνταρε στην πτώχευση της Ελλάδος με δημόσιες ανακοινώσεις, κατέχει το 10% της ΕΥΔΑΠ και πήρε την Eurobank Real Estate, δηλαδή τα κατασχεμένα σπίτια των Ελλήνων. Αυτοί, δεν έχουν κανένα ρόλο στη χώρα και θα επιστρέψουν πίσω τα κλεμμένα.

Τέλος, φίλες και φίλοι

από εδώ, από την Πτολεμαΐδα, σας λέω ότι όλα αυτά τα οποία θεσμοθετούν για ασυλία των εγκληματικών πράξεων τις οποίες διαπράττουν δεν ισχύουν. Δεν έχει κανείς ασυλία. Θα πληρώσουν ποινικά και θα φυλακισθούν αυτοί που πήραν το μέλλον των παιδιών μας.

Το άρθρο 120 του Συντάγματος λέει ότι η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας οφείλει να διαφυλάξει το Σύνταγμα. Είναι το παλιό 114 όπως θυμούνται οι παλαιοί.

Παράλληλα, όμως, λέει παρακάτω ότι όλες οι παραγραφές αρχίζουν μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Δεν έχουν ασυλία ούτε οι τραπεζίτες που δανείζουν τα κόμματα, ούτε οι έμποροι όπλων που πλήρωναν πολιτικούς, ούτε οι πολιτικοί που τα άρπαζαν από τη Siemens,ούτε αυτοί από τα υποβρύχια, ό,τι συμφωνίες και να έχουν κάνει. Θα δικαστούν, θα φυλακιστούν, θα επιστρέψουν πίσω τα κλεμμένα. Δεν θα γονατίσει ο ελληνικός λαός.

Μην γονατίζετε. Κλείστε τα αυτιά στις σειρήνες των μεγάλων καναλιών. Κλείστε τα αυτιά στα κανάλια των εργολάβων. Ξεχυθείτε μέχρι την Κυριακή σπίτι - σπίτι, χωριό - χωριό και ενημερώστε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες για την αλήθεια, αλλά και για την ελπίδα την οποία μπορούμε μαζί να αποκτήσουμε την Κυριακή στις 25 Μαΐου.

Μην φοβάστε τους κατακτητές, μην φοβάστε τους δανειστές, μην φοβάστε εκείνους που μας πήραν το μέλλον των παιδιών μας και το χαμόγελο της οικογένειας μας. Με τη σημαία και το σταυρό, η Ελλάδα θα ξανασηκώσει κεφάλι. Θα σταματήσουν να φεύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό. Θα ξαναχτίσουμε πέτρα - πέτρα την πατρίδα, ενωμένοι και όχι διχασμένοι.

Αυτοί και τα παράγωγά τους δεν έχουν θέση σε αυτή εδώ την χώρα. Θέλω τώρα, κλείνοντας, να σας δώσω μια υπόσχεση. Σύντομα θα είμαστε πάλι εδώ, στις εθνικές εκλογές, όπου θα ξεκινήσει μια νέα μέρα για την Ελλάδα. Την Κυριακή στις 25 Μαΐου θέλω να είστε όλοι στις κάλπες, να προστατεύσετε την Δημοκρατία, να προστατεύσετε το Σύνταγμα και μαζί να στείλουμε το τελικό μήνυμα .

Καλώ να έρθουν εδώ πάνω στο βήμα, για να σας παρουσιάσω τους υποψήφιους ευρωβουλευτές που βρίσκονται σήμερα εδώ, τον Παύλο Κοντογιαννίδη. Επισημαίνω εδώ ότι τη γενοκτονία των Ποντίων είναι υποχρεωμένοι να την αναγνωρίσουν στην Ευρώπη.

Παρουσιάζω ον Άρη Βατάλη, τον δικό σας άνθρωπο, τον εργαζόμενο στη ΔΕΗ που εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζομένων, όπου πολλοί από αυτούς έχουν δώσει την ζωή τους στα ορυχεία.

Είναι μαζί μας, η γιατρός μας, η Τριανταφυλλιά Διαμαντοπούλου υποψήφια ευρωβουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, η πρόεδρος της Νεολαίας, η Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Είναι μαζί μας ένα άλλο παιδί, από εδώ, από τον τόπο σας, ο Γιάννης Κοσκοσάς, άνεργος πτυχιούχος που ζητάει τη στήριξή σας. Είναι μαζί μας ο Αντώνης Βασιλείου, ο στρατηγός. Είναι η Αντωνία Τσούπα.

Καλώ την Βασιλική Χαλόφτη, ένα από τα νέα παιδιά τα οποία μπήκαν στο ευρωψηφοδέλτιο με τη διαδικασία της επιλογής των καλύτερων και όχι των ημέτερων. Είναι τα παιδιά μας που θα μπορέσουν στην Ευρωβουλή να μιλήσουν με το λόγο του Έλληνα άνεργου που δεν θα φύγει στο εξωτερικό, θα παραμείνει εδώ και θα παλέψει.

Είναι μαζί μας ο Ισαάκ Σπανούδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής και αυτός, από τους νέους επιστήμονες.

Θέλω, κλείνοντας, να καλέσω και τους βουλευτές μας που βρίσκονται εδώ τον Γαβριήλ Αβραμίδη, την αντιπρόεδρο της Βουλής την Μαρία Κόλλια, την Ραχήλ Μακρή και τη βουλευτή Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου καθώς και τους πολιτευτές του νομού Κοζάνης.

Να έρθετε επάνω για να σας πούμε ότι η δική μας ομάδα είναι μια ομάδα που μπορεί να μην έχει ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές και ζογκλέρ, αλλά έχει Έλληνες και αυτούς στείλτε τους στο Ευρωκοινοβούλιο.

Καλή δύναμη σε όλους, καλό αγώνα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ».