Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ



Αγαπητοί συνδημότες
Πολίτες του δήμου Σερβίων – Βελβεντού
Φίλες και Φίλοι
H σημερινή σας παρουσία, εδώ στην Κεντρική Πλατεία των Σερβίων, επιβεβαιώνει την απόφασή σας να μας εμπιστευθείτε και πάλι στη διοίκηση του δήμου.
Είναι η εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλετε τους ανθρώπους της Ενωτικής Κίνησης, είναι η ανανέωση της εντολής να βαδίσουμε και πάλι μαζί την επόμενη πενταετία. 
 

Τέσσερα χρόνια πριν, μας κάνατε την ξεχωριστή τιμή να μας εμπιστευτείτε τις τύχες του νέου Δήμου Σερβίων – Βελβεντού. Η ευθύνη μεγάλη, καθώς κληθήκαμε να λειτουργήσουμε μέσα σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για όλη τη χώρα.
Ο Δήμος μας όμως έπρεπε να πάει μπροστά.
Να ξεπεράσει τα εμπόδια που έρχονταν από το παρελθόν και να πορευθεί με σταθερά βήματα προς το μέλλον.
Αγωνιστήκαμε, εργαστήκαμε με πάθος, πιστέψαμε σε αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του.
Πλέον, μετά από τρεισήμισι χρόνια σας διαβεβαιώνουμε ότι ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού στηρίζεται σε στερεές βάσεις, απαλλαγμένος από τα χρέη και τα βάρη του παρελθόντος.
Για να γίνουν πραγματικότητα τα παραπάνω απαιτούνταν γνώση, εμπειρία, αποτελεσματικότητα.
Είχαμε όραμα, σχέδιο και τα υλοποιήσαμε. Αποδείξαμε καθημερινά, σε όλους τους τομείς ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Πετύχαμε πολλά. Πολλά ακόμα μένουν σε εκκρεμότητα.
Είμαστε όμως εδώ, όλοι μαζί, για να πετύχουμε ακόμη περισσότερα. Το όραμά μας για ένα δήμο σύγχρονο, ισχυρό, κοντά στον πολίτη, οικονομικά ανεξάρτητο χωρίς χρέη και υποχρεώσεις είναι πραγματικότητα.
Με τη δική σας εντολή οδηγούμε το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού και την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο.
Η αναπτυξιακή πορεία του δήμου δεν ανακόπτεται, ο δήμος Σερβίων – Βελβεντού δεν επιστρέφει πίσω.
Παρά την οικονομική κρίση που βιώνει η πατρίδα μας και το σκηνικό που είχε διαμορφωθεί από τα τραγικά λάθη του παρελθόντος σε τοπικό επίπεδο, καταφέραμε όλοι μαζί, Δημοτική Αρχή και δημότες, κάτω από αντίξοες συνθήκες να παραμείνουμε όρθιοι, να ξεπεράσουμε πολλά προβλήματα και να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.


Πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό τους στόχους και τις προτεραιότητες που είχαμε θέσει.
Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει καθώς:
- Έχουμε εξυγιάνει τα οικονομικά του δήμου. Μέσα σε τρία χρόνια ξεχρεώσαμε το χρέος των 6,5  εκ. ευρώ προς προμηθευτές και εργολάβους, τα δάνεια εξυπηρετούνται κανονικά χωρίς ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε υποχρεώσεις για τα έτη 2011 και 2012, και χωρίς μάλιστα να επιβαρύνουμε τους πολίτες. Το χρέος αυτό στο μεγαλύτερο μέρος του (περίπου 6,2 εκ. ευρώ) προέρχονταν από τον πρώην Δήμο Σερβίων.
Αγαπητοί συμπολίτες
Οι ίδιοι που το δημιούργησαν θέλουν τώρα να επιτρέψουν. Απλά άλλαξαν κοστούμια, τα πρόσωπα παραμένουν τα ίδια. Όμως ο λαός δεν θα το επιτρέψει.
- Παρά την μεγάλη μείωση από τις χρηματοδοτήσεις του κράτους προς την τοπική αυτοδιοίκηση που έφτασε το 60%, προχωρήσαμε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μικρών έργων σε όλη την επικράτεια του δήμου που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.
- Στηρίξαμε τους συμπολίτες μας μέσα από τις κοινωνικές δομές του δήμου αλλά και μέσα από δράσεις αλληλεγγύης και ενίσχυσης των οικονομικά αδύνατων.
- Όλες οι ενέργειες μας χαρακτηρίζονται από τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.
Όχι απλά οραματιστήκαμε μια καλύτερη κοινωνία αλλά κάναμε πράξη τους μεγάλους στόχους που θέσαμε.
Αγαπητοί συμπολίτες
Πριν από τρεισήμισι χρόνια περίπου, από αυτή εδώ την Πλατεία σε μία αντίστοιχη ομιλία, σας είχα εκθέσει το όραμά μου για τον Δήμο μας.
   Είχα πει τότε:
       Έχω ένα όνειρο:
-          Να αναβαθμίσουμε τις πόλεις και τα χωριά μας, να τα κάνουμε πιο όμορφα και ελκυστικά για μας, για τα παιδιά μας, αλλά και τους επισκέπτες που θα φιλοξενήσουμε. Σήμερα το διαπιστώνετε και μόνοι σας. Μια σειρά (36 τον αριθμό) μεγάλων και μικρών έργων προϋπολογισμού 25εκ. ευρώ σε όλη την έκταση του Δήμου βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ ταυτόχρονα άλλες 16 προτάσεις προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ περιμένουν την ένταξή τους. Τα βλέπετε και μόνοι σας!!!
       Η Αποπεράτωση του κλειστού Γηπέδου Σερβίων είναι πραγματικότητα.
Δεν είχαμε δεσμευτεί για την αποπεράτωσή του όμως με την παρότρυνση της νεολαίας και μετά από επίπονες προσπάθειες βρήκαμε χρηματοδότηση και σήμερα το στάδιο αυτό γεμίζει από παιδιά.
     Η Ενεργειακή και Αισθητική Αναβάθμιση Γυμνασίου – Λυκείου Σερβίων και του Δημαρχείου είναι πραγματικότητα.
    Η Ανάπλαση της πόλης των Σερβίων, η Κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων είναι πραγματικότητα, τα έργα έχουν ξεκινήσει και προχωρούν με ταχείς ρυθμούς.
   Την περασμένη εβδομάδα έγινε και ο διαγωνισμός για την Αναστήλωση του Διατηρητέου Ράπτη και ο ανάδοχος το καλοκαίρι θα ξεκινήσει τις εργασίες.
     Οι αντικαταστάσεις των δικτύων ύδρευσης σε έξι τοπικές κοινότητες Καστανιά, Βαθύλακκο, Ίμερα, Μεσιανή, Ροδίτη,  βρίσκονται σε φάση παράδοσης.
  Η διάνοιξη – διαπλάτυνση του δρόμου Νεράιδα – Λεύκαρα
· Στον ΤΟΕΒ Βελβεντού εκτελέστηκαν και συνεχίζουν να υλοποιούνται παρεμβάσεις προϋπολογισμού 1,6 εκ. ευρώ. Ο ΤΟΕΒ Βελβεντού θα καταστεί οικονομικά βιώσιμος.
  Η Ανάπλαση του Καταφυγίου είναι πραγματικότητα.
  Η Ανάπλαση της Αγίας Κυριακής είναι πραγματικότητα.
  Η Ανάπλαση του Παλαιογρατσάνου βρίσκεται σε εξέλιξη.
• Η Ανάπλαση του Βελβεντού θα ξεκινήσει εντός του καλοκαιριού.
· Η ολοκλήρωση της ανάπλασης της Πλατείας Λιβαδερού είναι πραγματικότητα.
  Ένα μεγάλο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων εξελίχθηκε στο Λιβαδερό και στα Καμβούνια
  Η ανακατασκευή κοινοτικών γραφείων, αγροτικών ιατρείων και δημοτικών κτιρίων. Παρεμβάσεις που τις περίμεναν πολλά χρόνια οι κάτοικοι των χωριών.
  Είχα πει τότε:
      Έχω ένα όνειρο:
-          Να ζωντανέψουν οι πλατείες, οι παιδικές χαρές, τα γήπεδα, τα στάδια με παιδικές φωνές.
Σήμερα το διαπιστώνετε και μόνοι σας.



Μια σειρά υποδομών για τη νεολαία έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί για χρήση.
-          Κλειστό Γήπεδο Σερβίων
-          Γήπεδο Λιβαδερού
-          Γήπεδο Ελάτης
-          Γήπεδο 5Χ5 στο Μικροβάλτο
-          Γήπεδο 5Χ5 στο Ροδίτη
-          Βελτίωση και συντήρηση όλων των αθλητικών υποδομών.
Αυτή είναι η έννοια μας. Να δώσουμε διέξοδο στη νεολαία, να της δώσουμε όραμα και προοπτική για το μέλλον του τόπου μας.
  Είχα πει τότε:
      Έχω ένα όνειρο!
-          Να γεμίσει ο κάμπος από φωνές συμπολιτών μας που θα απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα. Να δώσουμε μία δυναμική ώθηση στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα.
      Έχουμε δουλέψει πάνω σ’ αυτό!



· Έχουμε ήδη παραχωρήσει σε νέους της περιοχής περίπου 400 στρέμματα καλλιεργήσιμων δημοτικών εκτάσεων για την αξιοποίησή τους με δυναμικές καλλιέργειες. Έτσι δημιουργήσαμε περίπου 45 θέσεις εργασίας.
Νέοι άνεργοι, για πρώτη φορά ασχολούνται με τον αγροτικό τομέα, δίνουν μία ελπίδα και νότα αισιοδοξίας για το μέλλον του τόπου μας.
·  Ενισχύσαμε και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τα ΤΟΕΒ, για την οικονομική τους εξυγίανση και την οικονομική τους αυτοτέλεια. Έτσι θα δώσουμε προοπτική στους αγρότες μας ρίχνοντας το κόστος άρδευσης.
·  Θα προχωρήσουμε στην επέκταση των αρδευτικών δικτύων όλων των ΤΟΕΒ Σερβίων, Μεσιανής, Λευκάρων, Ιμέρων.
·  Το Πρότυπο Αγρόκτημα στα Σέρβια. Είναι η πρότασή μας που έχει εγκριθεί και αφορά το σχέδιο αξιοποίησης του Δενδροκομικού Σταθμού σε συνάρτηση με το ΄΄Τούρκικο Σχολείο΄΄, το Κτηνιατρείο, το σύγχρονο Σφαγείο Σερβίων, το Εδαφολογικό Εργαστήριο Σερβίων και τις εγκαταστάσεις της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Ν. Κοζάνης (τυροκομείο και αποθήκες) που βρίσκονται παραπλεύρως του Δενδροκομικού Σταθμού.
Το σύνολο αυτών των εγκαταστάσεων και υποδομών θα λειτουργήσει για την εκπαίδευση των αγροτών – κτηνοτρόφων, την προώθηση νέων καλλιεργειών και της καινοτομίας.
·  Η κατασκευή από τη ΔΕΗ αντλιοστασίων και ταμιευτήρων στην κτηματική περιοχή Καμβουνίων προϋπολογισμού 2εκ. ευρώ για την άρδευση 15χιλ. στρεμμάτων ως ανταποδοτικό όφελος για την κατασκευή του φράγματος του Ιλαρίωνα.
·  Ταμιευτήρες και αρδευτικά δίκτυα στα Πατατοχώραφα Καστανιάς στο Τριγωνικό, στο Λιβαδερό.
Υπολογίζουμε να δημιουργηθούν πάνω από 100 θέσεις εργασίας.
Δημιουργούμε για το μέλλον των αγροτών μας σταθερές και στερεές βάσεις για την επιβίωσή τους και την ανάπτυξή τους.
  Είχα πει τότε:
      Έχω ένα όνειρο!
Να γεμίσουν τα βουνά μας με κουδουνίσματα προβάτων και τις φωνές των βοσκών μας. Έχουμε δουλέψει πάνω σ’ αυτό.


-          Η ίδρυση της Κτηνοτροφικής ζώνης στον ορεινό όγκο των Καμβουνίων και Πιερίων, της πρώτης στην Ελλάδα έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Στη ζώνη αυτή που προορίζεται για κοπαδιάρικη κτηνοτροφία, θα γίνουν παρεμβάσεις με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατασκευή υποδομών (ταμιευτήρες, αρδευτικά, ομβροδεξαμενές, ποτίστρες, αγροτικη-δασική οδοποιία, εξηλεκτρισμός, ενίσχυση των επιχειρήσεων) Υπολογίζουμε μέσα από την διαδικασία αυτή να δημιουργηθούν πάνω από 100 θέσεις εργασίας.
  Είχα πει τότε:
   Έχω ένα όνειρο!
Να ζωντανέψει ο τόπος των μαρμάρων, στο Τρανόβαλτο, τα Καμβούνια που τα τελευταία χρόνια έχουν μαραζώσει και τα παιδιά τους έχουν ξενιτευτεί.
Έχουμε δουλέψει πάνω σ’ αυτό!!!

Δύο χρόνια πασχίζουμε να έχουμε πρακτικά αποτελέσματα. Ήδη όμως έχουμε βάλει τα θεμέλια για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων μαρμάρου.
Έχουμε ήδη υπογράψει Δήμος, Περιφέρεια, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και επιχειρήσεις σύμφωνο συνεργασίας με βάση το οποίο οι επιχειρήσεις μαρμάρου - με την καθοριστική οικονομική και τεχνική συνδρομή του Δήμου και της Περιφέρειας και τον συντονισμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – μέσα σε 5 χρόνια θα αδειοδοτηθούν και θα αποκτήσουν άδειες λειτουργίας και εκμετάλλευσης, ενταγμένες σ’ ένα συνολικό σχέδιο αξιοποίησης της μαρμαροφόρου περιοχής.
Υπολογίζουμε ότι στο τέλος της πενταετίας θα έχουν δημιουργηθεί μέχρι 500 θέσεις εργασίας από 40-50 που είναι σήμερα.
Έτσι δημιουργούμε το μέλλον του τόπου μας. Με σκληρή δουλειά, όραμα και συγκεκριμένο σχέδιο!!
  Είχα πει τότε:
     Έχω ένα όνειρο!
Να γεμίσει ο τόπος μας με επισκέπτες, που θα δώσουν ζωντάνια και πνοή στον τόπο μας.
Έχουμε δουλέψει πάνω σ’ αυτό!
-          Δημιουργούμε μια άλλη πόλη τα Σέρβια με τις μεγάλες παρεμβάσεις που εξελίσσονται αυτή τη στιγμή. Βελτιώνουμε το περιβάλλον το κάνουμε πιο ελκυστικό. Πολιτιστικό, ανάπλαση Σερβίων, Δημαρχείο, Γυμνάσιο-Λύκειο, Διατηρητέο Ράπτη, Πλατεία Λαϊκής Αγοράς, αλλάζουν την μορφή της πόλης.
-          Έχουμε ήδη ενταχθεί στο LEADER με 7 προτάσεις.
1. Ίδρυση Kέντρων Tουριστικής Πληροφόρησης
2. Σήμανση Αξιοθέατων και Μνημείων
3. Προβολή και Προώθηση του Τουριστικού Προϊόντος του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού
4. Ενίσχυση Εκδήλωσης «Έκθεση Τοπικών Προϊόντων του Δήμου Σερβίων- Βελβεντού»
5. Ολοκληρωμένη Παρέμβαση και Ανάδειξη Περιοχών Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους, Μνημείων και Οικοτόπων με Παράλληλες Δράσεις Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης.
6. Μελέτη-Διαμόρφωση μονοπατιού στη θέση Τρανός Λάκκος της Τ.Κ. Πλατανορεύματος Δήμου Σερβίων-Βελβεντού
7. Στερέωση-Αποκατάσταση της Πέτρινης Γέφυρας του Κάστρου των Σερβίων
Όλες αυτές οι παρεμβάσεις υπολογίζουμε να ανεβάσουν το τουριστικό ρεύμα προς την περιοχή κατά 20-30%
  Είχα πει τότε:
      Έχω ένα όνειρο!
· Να δώσουμε διέξοδο στους νέους ανθρώπους, στους νέους επιστήμονες, να μείνουν στον τόπο τους.
Έχουμε δουλέψει  πάνω σ’ αυτό, όμως είμαστε ακόμη πίσω.
Οι καινοτόμες ιδέες που φέρνουμε στο Δήμο μας, θα αρχίσουν σιγά-σιγά ν΄ αποδίδουν και να δίνουν ελπίδα και προοπτική για τους νέους μας.
-          Στο Πρότυπο Αγρόκτημα που ήδη αναφέρθηκα
-          Το Πράσινο χωριό η Ελάτη. Είναι ένα από τα δύο χωριά όλης της χώρας που θα εξελιχθεί το πρόγραμμα ΄΄Πράσινες Αγροτικές και Νησιώτικες Κοινότητες΄΄. Πρόκειται για ένα πρότυπο πρόγραμμα ανάπτυξης που περιλαμβάνει ενεργειακή αναβάθμιση και παρεμβάσεις στις κατοικίες κόστους 15-20χιλ ευρώ με άμεσο αποτέλεσμα και όφελος κάθε χρόνο 1500-3000χιλ ευρώ για κάθε νοικοκυριό.
-          Η ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα JESSICA. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό προβλέπεται η κατασκευή και λειτουργία στα Σέρβια εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (προϋπολογισμού 7,5εκ. ευρώ)  και δικτύου τηλεθέρμανσης που θα καλύπτει τις ανάγκες θέρμανσης του ΔΑΚ Σερβίων του Κέντρου Υγείας και των Σχολικών μονάδων της περιοχής. Μία παρέμβαση που μπορεί να αποτελέσει πιλοτικό πρόγραμμα για την κατασκευή δικτύου τηλεθέρμανσης για όλη την περιοχή - Σέρβια, Πλατανόρευμα, Βελβεντό - καθώς ο πληθυσμός των οικισμών αυτών (πάνω από 10χιλ. άτομα) έχει το κρίσιμο μέγεθος για ένα βιώσιμο δίκτυο τηλεθέρμανσης.
Υπολογίζουμε με το πρόγραμμα αυτό να δημιουργηθούν 40 μόνιμες θέσεις εργασίας.

-          Οι παρεμβάσεις στις δύο τεχνητές λίμνες Πολυφύτου και Ιλαρίωνα
-          Ιδρύουμε γραφείο διασύνδεσης το οποίο θα υποστηρίζει νέους επιστήμονες παρέχοντας πληροφορίες και ενημέρωση σε θέματα επαγγελματικής αποκατάστασης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων
-          Ιδρύουμε γραφείο ενημέρωσης ανέργων προκειμένου να αντλούνται πληροφορίες για θέματα απασχόλησης, αναζήτησης εργασίας και νέων ευκαιριών.

  Είχα πει τότε:
    Έχω ένα όνειρο!
Ν’ ανακουφίσουμε τον φτωχό, τον αδύνατο, τον ανήμπορο, τον μοναχικό άνθρωπο, την γριούλα στο χωριό, τον κτηνοτρόφο, τον άνεργο, τον αγρότη του κάμπου.
Έχουμε δουλέψει σ’ αυτό.
Επιτύχαμε:
-          50% μείωση στα ανταποδοτικά τέλη
-          50% συμμετοχή του δήμου στο κόστος σύνδεσης των επιχειρήσεων
-          40% μείωση στο κόστος ύδρευσης για τους κτηνοτρόφους
-          Δωρεάν διανομή τροφίμων (4600 συμπολίτες μας ωφελήθηκαν τα έτη 2012-2013)
-          Ξυλεία για ατομικές ανάγκες
-          Δωρεάν διανομή ξυλοκάρβουνου
-          Ίδρυση στα Σέρβια Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ)
Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και επιμονή για την περαιτέρω βελτίωση των υποδομών, την ενίσχυση των αδυνάτων, των περήφανων γηρατειών όλων των συμπολιτών μας.
Όλα αυτά δεν είναι υποσχέσεις αντίθετα έχουν πάρει το δρόμο της υλοποίησής τους.
Είναι οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την αναπτυξιακή ώθηση του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού
Συνδημότες  και συνδημότισσες.
 Το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στο Δήμο Σερβίων - Βελβεντού μας επιτρέπει να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα.
 Έχοντας αποτινάξει από πάνω του ένα δυσβάστακτο χρέος, ο Δήμος Σερβίων - Βελβεντού μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον.
Με οδηγό τη γνώση και την εμπειρία μας και πίστη στις δυνατότητες και τον πλούτο του τόπου μας και των ανθρώπων του.
Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε με τους αγροτικούς συνεταιρισμούς του Βελβεντού, με τους ελαιοπαραγωγούς των Ιμέρων, με τους αγρότες των Σερβίων, με τους Κτηνοτρόφους του Λιβαδερού και της ορεινής ζώνης, με τους ψαράδες της Λίμνης Πολυφύτου, με τους μαρμαράδες των Καμβουνίων.
Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας, για το καλό του τόπου μας, της νεολαίας μας, των παιδιών μας.
Ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού δεν επιστρέφει πίσω.
Διαφάνεια, χρηστή διοίκηση, νοικοκύρεμα, καθημερινή παρουσία κοντά στον πολίτη, υλοποίηση μεγάλων και μικρών έργων σε όλη την έκταση του δήμου είναι τα στοιχεία που χαρακτήρισαν την πορεία μας αυτά τα τρεισήμισι χρόνια.
Τα πρόσωπα που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Κίνησης τα γνωρίζετε. Πρόσωπα με παρουσία στα κοινά, ικανά, άξια, καθαρά.
Ήρθε η ώρα να ανανεώσουμε την εντολή που μας δώσατε και ταυτόχρονα να δώσουμε συνέχεια σε αυτό που έχουμε ξεκινήσει.
Στις 18 Μαΐου ψηφίζουμε Ενωτική Κίνηση Δήμου Σερβίων - Βελβεντού
Στηρίξτε ανθρώπους που εμπιστεύεστε. Δώστε δύναμη σε πρόσωπα που διακρίνονται για τις ικανότητές τους,  που έχουν γνώση, δοκιμασμένη εμπειρία, ενθουσιασμό και διάθεση να προσφέρουν.
Όλοι μαζί για ένα δήμο δυνατό, με όραμα για την ανάπτυξη.
Για να προχωρήσουμε μπροστά. Να πετύχουμε περισσότερα
Νίκη με ισχυρή εντολή -  Νίκη από την πρώτη Κυριακή.
Ψηφίζουμε τον συνδυασμό που συνδυάζει το νέο, το ελπιδοφόρο, την ανανέωση, την ορμή,  την ηρεμία, την εγκράτεια και την σοφία.

Επιλέγουμε την Ενωτική Κίνηση που εκφράζει τη χρηστή και διαφανή διοίκηση και όχι εκείνους που εκφράζουν την κακοδιαχείριση και την υπερχρέωση.

Ψηφίζουμε Ενωτική Κίνηση τον συνδυασμό που εκφράζει την αποτελεσματικότητα και εγγυάται το μέλλον.

Στις 18 Μαΐου ψηφίζουμε Ενωτική Κίνηση Δήμου Σερβίων - Βελβεντού