Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Αποφασιστικά και στις 25 Μάη για πιο ισχυρό ΚΚΕ!



Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι
Κανείς να μην παρασυρθεί από ψιθύρους και προβοκάτσιες.
Στείλτε μήνυμα αντεπίθεσης και στις τρεις κάλπες στις 25 Μάη. Μην επιλέξετε κανέναν υποστηρικτή των στρατηγικών της Ε.Ε και των επιχειρηματικών συμφερόντων για Δήμο ή Περιφέρεια, ψηφίστε ΚΚΕ στις ευρωεκλογές ανεξάρτητα αν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί του. Το βήμα που έγινε με την στήριξη τον συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης την προηγούμενη Κυριακή πρέπει να ολοκληρωθεί με την στήριξη του ψηφοδελτίου ΚΚΕ στις 25 Μάη. Το ΚΚΕ έχει καθαρή και συνεπή θέση και στάση και την έχει εκφράσει πριν το αποτέλεσμα της Κυριακής, τόσο στην περιοχή μας όσο και πανελλαδικά.
 
Κανείς εργαζόμενος, άνεργος, να μην παρασυρθεί απο τις αποπροσανατολιστικές και  ανούσιες αντιπαραθέσεις Δακή- Καρυπίδη για την περιφέρεια και Μαλούτα- Ιωαννίδη για τον Δήμο που θέλουν να υφαρπάξουν την ψήφο σας στο β΄ γύρο των εκλογών. Και οι 4 υποψήφιοι έχουν κοινές προγραμματικές κατευθύνσεις, που κινούνται στην αντιλαϊκή κατεύθυνση του ευρωμονόδρομου, κινούνται στα πλαίσια της πολιτικής των κομμάτων που τους στηρίζουν ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ. ΕΛ. , ΔΡΑΣΗ) τα οποία έχουν κοινή στρατηγική σύμπλευση, πιστά στον δρόμο ανάπτυξης που έχει βασικό κανόνα την «ανταγωνιστικότητα» δηλαδή την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, της συμπίεσης των μισθών, την υποβάθμιση των εργατικών- λαϊκών αναγκών. Όλοι΄αυτοί κόπτονται για την επιχειρηματικότητα, της επενδύσεις και δηλώνουν οτι δεν μπορούν να αλλάξουν αυτούς τους κανόνες.
Στο Δήμο Κοζάνης, όπως και στην περιφέρεια, όπως έδειξε και η προεκλογική περίοδος, η αντιπαράθεση μεταξύ τους δεν ήταν για το δικαίωμα του άνεργου σε επίδομα και μέτρα ανακούφισης, για τον επαγγελματία και τη φοροεπιδρομή, για την κατάργηση της ανταποδοτικότητας στους Δήμους, για το σχολείο του νέου, για την Υγεία, για το μισθό. Σε όλα αυτά έχουν δηλώσει υποταγή στις πολιτικές της ΕΕ, στην ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, στην "ανάπτυξη" υπέρ του κεφαλαίου. Προσπαθούν να διαφημιστούν ως οι καλύτεροι διαχειριστές όλων αυτών.
Κανένας να μη γίνει συνένοχος στηρίζοντας το "μικρότερο κακό" που προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όποτε επέλεξε με αυτό το κριτήριο ο λαός, κατέληξε σε χειροτέρευση της θέσης του. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί απο τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Γι αυτό ο πρόεδρος του τόνισε δημόσια οτι «η Ελλάδα πράγματι είναι μια χώρα που ανήκει στο δυτικό πλαίσιο στην Ε.Ε, το ΝΑΤΟ και αυτό δεν αμφισβητείτε». 
Το βράδυ της 25ης Μάη αυτό που θα μετρήσει για το λαό είναι αν θα ενισχυθεί το ρεύμα της αντεπίθεσης απέναντι στα μονοπώλια και την ΕΕ, με ισχυρό ΚΚΕ παντού.








ΚΟΖΑΝΗ 21/5/14