Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

οι ελεύθερες φωνές θυμώνουν τις εξουσίες...

...έτσι οι σοσιαλιστές μας (!!!) πάνε χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη και ακολουθούν τον Μπερλουσκόνι

Ετοιμάζονται να φιμώσουν τα μπλόγκς!
Ήταν αναμενόμενο και αυτό.. Η αντίδραση της κοινωνίας στην πρωτοφανή αδίστακτη βαρβαρότητα και αδικία σε βάρος απλών και αδύναμων ανθρώπων, μισθωτών και συνταξιούχων, δεν τιθασεύεται πλέον με γελοίες επικλήσεις στον πατριωτισμό των Eλλήνων προκειμένου να σωθεί η «πατρίς».. Ο κόσμος ξέρει πια πάρα πολύ καλά τι σημαίνει «πατρίς» και πια «πατρίδα» σώζουν αυτά τα μέτρα.. Όπως ξέρουν επίσης πάρα πολύ καλά και οι διακυβερνώντες και πρωθυπουργεύοντες τούτης της κατασπαραγμένης χώρας ότι η μεγάλη αντίδραση της κοινωνίας μπορεί πλέον να τιθασευτεί μόνο με αυταρχισμό και περιορισμό της ελευθερίας και της εναπομένουσας δημοκρατίας μας..

Σιγά-σιγά λοιπόν ολοκληρώνεται το παζλ μιας καθεστωτικής πολιτικής. Θάλεγε κανείς ότι μόνο ο Λαζόπουλος και τα αληθινά μπλόγκς απέμειναν για να πουν δυο λόγια για την αλήθεια.. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις (είμαστε περήφανοι που βοηθήσαμε και εμείς σε αυτό) ότι όχι μόνο δεν αντιστάθηκε η κυβέρνηση, αλλά τα μέτρα τα πρότεινε η ίδια και απλώς τα αποδέχτηκε με μεγάλη ικανοποίηση ίσως και έκπληξη το ΔΝΤ, έχουν ενοχλήσει πάρα πολύ τα κέντρα εξουσίας. Ηρθεν η ώρα λοιπόν να φιμωθούν τα μπλόγκς για να ενημερώνεται ο κόσμος αποκλειστικά και μόνο από την Τρέμη, τον Καψή, την Κάτια Μακρή και τον Τράγκα και όλους τούς θλιβερούς παρόμοιους στο σύνολο σχεδόν του ηλεκτρονικού και έντυπου λόγου.. Αν αυτό δεν λέγεται καθεστώς πως αλλιώς λέγεται; Είπαμε: Σε τούτον το τόπο η ιστορία μας διδάσκει πως αυτό που δεν μπορεί να κάνει η «βάρβαρη» δεξιά αναλαμβάνει να το κάνει ο «σοσιαλισμός», δηλαδή ο νεοφιλελεύθερος πασοκισμός..

Θα φιμώσουν λοιπόν τα μπλόγκς έστω και αν αποτελούν σχεδόν τη μοναδική φωνή που ναι, είναι αλήθεια, ότι χάρις στην ανωνυμία, αυτή η φωνή μπορεί να είναι πιο ελεύθερη και αληθινή. Φυσικά και υπάρχουν αλήτες που προσποιούνται τους μπλόγκερς.. που εκμεταλλεύονται την ανωνυμία ακόμα και για καθαρώς παράνομους σκοπούς.. Η αλητεία δεν είναι blogging.. Ο αλήτης «αποκαλυπτικός» δημοσιογράφος δεν είναι blogger.. Κάθε ιστοσελίδα στο ιντερνετ δεν είναι blog.. Η μπλογκόσφαιρα δεν είναι όλο αυτό το σκουπιδαριό, η βρωμιά και δυσωδία που έχει ξεβραστεί από τα παραδοσιακά μίντια για να κάνει καριέρα στο διαδίκτυο.. Όμως ας μην γελιόμαστε.. Η εξουσία δεν φοβάται αυτούς γιατί έχει τρόπους να τους ελέγξει ατομικά και προσωπικά.. και ξέρουμε πολύ καλά τι λέμε.. Τους άλλους, τους αληθινούς μπλόγκερς, φοβάται.. αυτούς που δεν μπορεί να ελέγξει..

Γιατί ο αληθινός μπλόγκερ σέβεται και τιμά την ανωνυμία του.. Για τον αληθινό μπλόγκερ η ανωνυμία είναι ο αέρας της ελευθερίας του διαδικτύου. Όπως ο πολίτης δεν ψηφίζει επώνυμα, έτσι και κανείς νόμος δεν μπορεί να τον υποχρεώσει να μιλά και να εκφράζει την άποψη του μόνο επώνυμα! Η ανωνυμία στα blogs είναι η καθημερινή ψήφος του πολίτη. Είναι η άποψη του πολίτη που την εκφράζει καθημερινά και όχι μόνο κάθε τέσσερα χρόνια και εκβιαστικά. Είναι η ελευθερία του απέναντι στη διαπλεκόμενη δημοσιογραφία και στην παντοκρατορία των παραδοσιακών μίντια. Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη, σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη, να χρησιμοποιεί άμεσα την επικοινωνία και να μιλά ελεύθερα για όλους και για όλα.. Με βάση ποιό Σύνταγμα λοιπόν και ποιό νόμο η άποψη του πολίτη, που εκφράζεται σε ένα μπλογκ, μπορεί να θεωρηθεί «τύπος» και «ενημέρωση» και να υπαχθεί σε ανάλογη αντιμετώπιση; Έχει ή δεν έχει ένας πολίτης το δικαίωμα να μιλά όπως θέλει είτε επώνυμα είτε ανώνυμα; Ναι! Ας το χωνέψουν οι πάντες ότι τώρα πια ψηφίζουμε κάθε μέρα και αν γουστάρουμε έχουμε και το δικαίωμα η ψήφος μας να είναι και μυστική!

Η είδηση για τις προετοιμασίες φίμωσης των μπλόγκς στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ΕΔΩ

από τον SOFISTIS

3 σχόλια:

Delino είπε...

Σάκη
ο σύνδεσμος "κάντε μια βολτίτσ από το site μας" δε λειτουργεί.
Το κοιτάς λιγάκι;

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

ok. Τάκη ευχαριστώ!