Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

τελικά υπάρχει και κοινωνική ευαισθησία, αλλά ... πληρώνεται

Διαγράφηκαν οι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Σακοράφα, Δημαράς, Οικονόμου), που ψήφισαν "παρών" στη σημερινή ψηφοφορία για τα ληστρικά μέτρα κατά της ελληνικής κοινωνίας. Το "σοσιαλιστικό" κόμμα της βουλής των Ελλήνων, τελικά, δεν μπορεί να έχει στους κόλπους του ανυπάκοους εκπροσώπους, που σκέφτονται τον λαό που τους εξέλεξε. Με τί πρόσωπο θα αντικρύσει ο ΓΑΠ τους γιάπηδες του ΔΝΤ; Αυτό το σκέφτηκαν οι ...αποστάτες;  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι δηλώσεις των διαγραφέντων (από το TVXS):

Με ανακοίνωσή της, η Σοφία Σακοράφα εξηγεί ότι στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου ψήφισε «παρούσα», θεωρώντας κοινωνικά άδικο τον χαρακτήρα των μέτρων, «καθώς από τα μέτρα αυτά πλήττονται μόνον και για μια άλλη φορά αυτοί που ευθύνονται ελάχιστα ή καθόλου» και προσθέτει ότι η απόφαση αυτή δεν αντιστρατεύεται τις αρχές και τα ιδανικά του Κινήματος, δεν αντιστρατεύεται το στόχο για τη σωτηρία της πατρίδας και του ελληνικού λαού».

«Εκφράζω με την ψήφο μου την αγανάκτησή μου για το γεγονός ότι τα επερχόμενα μέτρα που επιβλήθηκαν από μηχανισμούς που συμμετείχαν ενεργά στην κατακρήμνιση της ελληνικής οικονομίας ή ανέχτηκαν σιωπηρώς τα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας μας, ζητούν σήμερα από τον ελληνικό λαό να δεχτεί την μετατροπή της Ελλάδας σε μια τριτοκοσμική χώρα. Ζητούν την κατάργηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, την υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου του λαού και την καταστροφή της μεσαίας τάξης. Δηλώνω ότι θα παραμείνω εκπρόσωπος του λαού της Αττικής στο Κοινοβούλιο» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Οικονόμου, ενώ μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό χαρακτήρισε «δυσάρεστη» την απόφαση του πρωθυπουργού.



 Γιάννης Δημαράς, από την πλευρά του, αναφέρει ότι «Επειδή εκ του Κανονισμού, δε δίδεται η δυνατότητα σε κανένα εκ των Βουλευτών να αιτιολογήσει την ψήφο του, προστρέχω-καταφεύγω σε σας, με σκοπό να εξηγήσω τι σημαίνει για μένα το "παρών"».
«Δηλώνω "παρών" στις γενεές των συγγενών αλλά και των άλλων συν-Ελλήνων, που έχουν την ίδια κοινωνική καταγωγή με μένα. Δηλώνω "παρών" στη μάνα μου και τον πατέρα μου, που με γέννησαν και με μεγάλωσαν αγωνιζόμενοι κάθε μέρα και νύχτα, για να υπερασπιστώ την αξιοπρέπεια, την τιμή και το δικαίωμα των απλών ανθρώπων στη ζωή. [...] Δηλώνω "παρών" στα παιδιά μου και στα παιδιά όλου του κόσμου που καλούνται και εκείνα να μοχθήσουν και να αγωνιστούν για μια καλύτερη Ελλάδα. Είμαι λοιπόν "παρών" και στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Είμαι "παρών" και στηρίζω τον Πρωθυπουργό μας. Διαφωνώ όμως με τα άδικα μέτρα που καλούνται να πληρώσουν ξανά όσοι με τη ζωή τους έχουν αποδείξει ότι αγαπούν την Ελλάδα μας και ουδόλως την επιβάρυναν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: