Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

μήπως …βρωμάνε τα πόδια μας;

Είμαστε μια μικρογραφία της χώρας μας; Και εξηγούμαι:
Η εικόνα που έχουν οι εταίροι (ποιος ήρθε;) μας στην Ε.Ε. για την Ελλάδα (τουλάχιστον από αυτά που δημοσιεύονται) είναι ότι είναι ένα κράτος, στο οποίο διαμένουν και εργάζονται τεμπελχανάδες και λαμόγια, που η μόνη καθημερινή τους έγνοια είναι πώς θα καταληστέψουν τα δημόσια ταμεία και θα κατασπαταλήσουν τα χρήματα, που μας δανείζουν οι ίδιοι (με τοκογλυφικό επιτόκια φυσικά). Ένα κράτος που διοικείται από καιροσκόπους πολιτικούς και δημαγωγούς, που εκμεταλλεύονται τις θέσεις εξουσίας, για την προσωπική τους ανάδειξη και πλουτισμό (σε αυτό δεν μπορώ να τους κατηγορήσω ότι έχουν και πολύ άδικο).
Όσον αφορά τώρα εμάς, σαν Σερβιώτες (κι εδώ θά’θελα να ζητήσω την ειλικρίνειά σας): Πόσες φορές δεν αντιμετωπίσαμε το χλευασμό, τα γελάκια όσες φορές -σε κάποια συνάντηση ή γνωριμία- είπαμε ότι είμαστε από τα Σέρβια; Πόσες φορές δεν μας είπαν ότι: «.. καλά τι κάνετε εκεί στα Σέρβια …τα φάγατε όλα; …» κ.ά.
Είμαστε λοιπόν μια μικρογραφία των …εντυπώσεων.
Τώρα θα μου πείτε τι «παράπονο» με έπιασε πρωϊνιάτικα και ασχολούμαι με τέτοιες …παρεξηγήσεις. Η αφορμή λοιπόν είναι οι ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ για τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» . Έχουμε καταρχήν τους Βελβεντινούς, που βγάζαν σπυράκια και μόνο στο άκουσμα της συνένωσής τους με το δήμο Σερβίων (σε παλιότερες αναρτήσεις αναφέρω ότι δικαιολογώ και κατανοώ απόλυτα τις αντιδράσεις τους). Έτσι φτάσαμε σε ένα σημείο ο νέος δήμος Σερβίων, σύμφωνα με τον μέχρι σήμερα σχεδιασμό, να περιλαμβάνει και το Δήμο Καμβουνίων με την Κοινότητα του Λιβαδερού. Έλα όμως που οι παραπάνω ΟΤΑ –μετά την «τρίπλα» του Βελβεντού- σηκώσαν το μπαϊράκι τους, έτσι με αποφάσεις των συμβουλίων τους (σχετική δημοσίευση), ζητούν είτε να δημιουργήσουν Δήμο μόνοι τους, είτε να …την κάνουν για Αιανή (!)
Και ‘δω είναι που με πιάνει το παράπονο. Γιατί ρε παιδιά; Τι πάθατε όλοι με τα Σέρβια; Όχι τίποτε άλλο, αλλά αναρωτιέμαι: Tόσο χάλια είμαστε (!!!) και δε μας θέλει κανείς; Τον ανθρωποδιώχτη έχουμε; ή βρωμάνε τα πόδια μας; …

Δεν υπάρχουν σχόλια: