Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενίας Ουζουνίδου και Θανάση Πετράκου με τον Διοικητή του ΟΓΑ



Η βουλευτής Κοζάνης Ευγενία Ουζουνίδου και ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος συναντήθηκαν σήμερα με το Διοικητή του ΟΓΑ κο Ξενοφώντα Βεργίνη.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν στον Διοικητή του ΟΓΑ μια σειρά από σοβαρά ζητήματα που αφορούν στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και ζήτησαν να υπάρξουν λύσεις.
 
Συγκεκριμένα, η βουλευτής Κοζάνης Ευγενίας Ουζουνίδου τόνισε ότι είναι επείγουσα ανάγκη να λειτουργήσει άμεσα Διεύθυνση του ΟΓΑ στην Κοζάνη. Ο Διοικητής του ΟΓΑ απάντησε ότι η Διεύθυνση Κοζάνης θα λειτουργήσει άμεσα
Οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια
 1) Έθεσαν Το σοβαρό πρόβλημα  που έχει προκύψει με το μνημονιακό εφαρμοστικό νόμο 4093/2012. Η εφαρμογή του νόμου αυτού είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της ευτελούς σύνταξης του ΟΓΑ των 360 € σε χιλιάδες δικαιούχους, οι οποίοι έχασαν ένα επίδομα ή μια μικρή σύνταξη. Αποκορύφωμα είναι η διακοπή της σύνταξης του ΟΓΑ των 360 € ακόμα και στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, με αποτέλεσμα να πρέπει να ζήσουν με το «τεράστιο» ποσό των 66 € τον μήνα!!! Για μια ακόμη φορά οι αγωνιστές που έχουν επιζήσει τιμωρούνται να πεθάνουν από την πείνα.
2) Τόνισαν την ανάγκη να μειωθεί αποφασιστικά ο χρόνος που απαιτείται για να χορηγηθούν οι συντάξεις γήρατος αλλά και οι αναπηρικές, διότι σήμερα παρατηρείται  μεγάλη καθυστέρηση (3-4 χρόνων) στην έκδοση των αποφάσεων για συνταξιοδότηση, ιδιαίτερα όσων έχουν την ατυχία να είναι στο καθεστώς διαδοχικής ασφάλισης, καθώς και για αναπηρικές συντάξεις.
3) Ζήτησαν να μειωθεί ο χρόνος καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων.
4) Έθεσαν, τέλος, το θέμα της έλλειψης προσωπικού στις περιφερειακές υπηρεσίες, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση στην υποβολή των δικαιολογητικών από τα υποκαταστήματα προς την κεντρική υπηρεσία για δαπάνες υγείας. 
Ο διοικητής του ΟΓΑ κος Ξ. Βεργίνης
α) Συμφώνησε με  τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι  πρέπει να βρεθεί λύση και να επαναχορηγηθούν οι διακοπείσες συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων λόγω εφαρμογής των διατάξεων του Ν. 4093/2012.
β) Πρόσθεσε ότι προχωράει σε αναδιοργάνωση της υπηρεσίας με νέο οργανόγραμμα, η εφαρμογή του οποίου έχει όμως καθυστερήσει, και ότι θα προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό του οργανισμού με ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, αλλά και ότι έχει ξεκινήσει συνεργασία με τους άλλους συνταξιοδοτικούς φορείς, ώστε να μειωθεί αποφασιστικά ο χρόνος καθυστέρησης και των αναπηρικών συντάξεων αλλά και των συντάξεων γήρατος.
γ) Τόνισε ότι υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στην επαρχία
δ) Ζήτησε, τέλος,  να υπάρξει τακτική συνεργασία με τους βουλευτές της επαρχίας ώστε να αντιμετωπίζονται τα παρατηρούμενα προβλήματα.   
Το Γραφείο Τύπου