Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Παράνομες και καταχρηστικές οι παρακρατήσεις υπέρ τρίτων, από την Τράπεζα Πειραιώς ποσών από την Ενιαία Ενίσχυση του 2013.



Η οργή και αγανάκτηση ξεχειλίζουν στη μεγάλη πλειοψηφία της αγροτιάς, από την «εν ψυχρώ», παράνομη και προκλητική παρακράτηση σημαντικών ποσών από την προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2013, που δικαιούνται στο ακέραιο οι αγρότες, και τα οποία περίμεναν για να αγοράσουν αγροτικά εφόδια προκειμένου να συνεχίσουν την αγροτική δραστηριότητα, να πληρώσουν τα πιο πιεστικά χρέη και να ζήσουν την οικογένεια τους, αφού το αγροτικό εισόδημα έχει αποδεκατιστεί, από τη ληστρική, άγρια πολιτική της κυβέρνησης 
.
Τα κονδύλια αυτών των ενισχύσεων προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι λεφτά των λαών, δίνονται σε όλους τους αγρότες της ΕΕ και αποτελούν εισοδηματική ενίσχυση, χωρίς βέβαια να αναπληρώνουν τις μεγάλες εισοδηματικές απώλειες των αγροτών μας από την παραμονή στην ΕΕ και την εφαρμογή της σκληρής και σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών Κοινής Αγροτικής Πολιτικής(ΚΑΠ).  Ωστόσο σύμφωνα με το άρθρο 28 του Κανον. 1782/2003 του Συμβουλίου αναφέρεται σαφώς, ότι οι ενισχύσεις στο πλαίσιο των καθεστώτων στήριξης καταβάλλονται στο ακέραιο στους δικαιούχους. Συνεπώς σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται η παραμικρή παρακράτηση, διαφορετικά είναι παράνομο. Οφείλει λοιπόν η κυβέρνηση να εξασφαλίζει και να δίνει καθ’ ολοκληρία και στο ακέραιο το ποσό της ενίσχυσης στον δικαιούχο, όπως άλλωστε επιβεβαίωσε ακόμα μια φορά και ο Επίτροπος Γεωργίας σε ερωτήσεις που του έγιναν στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Ελλάδα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι ενέργειες θα κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να σταματήσει η παράνομη παρακράτηση και να επιστραφούν στους δικαιούχους αγρότες όσα χρήματα καταχρηστικά έχουν παρακρατηθεί από τις πληρωμές των άμεσων ενισχύσεων.

Ο βουλευτής
Νίκος Μωραΐτης