η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

Η ΕΟΡΔΑΙΑ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΙΜΗ ΣΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ

Στην μεγαλύτερη αντιφασιστική συγκέντρωση - συναυλία που έγινε μέχρι σήμερα στην Πτολεμαΐδα, με την έντονη παρουσία της νεολαίας η Εορδαία είπε ένα μεγάλο ΟΧΙ στον φασισμό.
Με έντονη συναισθηματική φόρτιση φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στον φασισμό 250 περίπου πολίτες αψήφισαν το κρύο και κάθισαν μέχρι το τέλος της συναυλίας.
 
 
Το συγκρότημα "APTALICA" με ρεμπέτικα τραγούδια και δικές του δημιουργίες ξεκίνησε την εκδήλωση και την ολοκλήρωσαν οι αιώνιοι έφηβοι της "Υπόγειας Τροχιάς" με παλιά και καινούρια τραγούδια.
 
Οι διοργανωτές της αντιφασιστικής συγκέντρωσης ¨Εορδαία Ενάντια στον Φασισμό στον Ρατσισμό και την Ξενοφοβία¨ και ¨Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό¨Ν. Κοζάνης, τόνισαν με τις παρεμβάσεις τους την ανυποχώρητη στάση τη τοπικής κοινωνίας απέναντι στον εκφασισμό της καθημερινότητας και την θέληση της να βάλει φραγμό στις μνημονιακές πολιτικές και τις ανιστόρητες θεωρίες των δύο άκρων.
Ο φασισμός έχει παρελθόν και παρόν να του στερήσουμε το μέλλον ήταν το κεντρικό σύνθημα της αντιφασιστικής διαμαρτυρίας που οργανώθηκε την ημέρα της επετείου του ολοκαυτώματος του μαρτυρικού και ηρωικού χωριού ¨Μεσόβουνου¨.
Η Εορδαία των μαρτυρικών χωριών τίμησε την μνήμη τους, δίνοντας απάντηση στις ολιγάριθμες ετήσιες φιέστες αυτών που μέχρι χθες στεκόταν απολογητικά ¨δειλοί άβουλοι και μοιραίοι¨απέναντι στην ΧΑ εκφράζοντας ανενδοίαστα τα ¨θεσμικά¨τους διλήμματα για την συμμετοχή της εγκληματικής οργάνωσης στις εθνικές επετείους.
-ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
-ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
-ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΤΟ ΜΙΣΟΣ