η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

Συμμετοχή Οικοδόμων Ν.Κοζάνης στην πανελλαδική απεργίαΣυνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, έλληνες και μετανάστες
Την Πέμπτη 17/10 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου και αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή των οικοδόμων και των εργαζομένων στα συναφή επαγγέλματα στην 24ωρή πανελλαδική πανεργατική απεργία στης 6 Νοέμβρη, την συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στον πεζόδρομό στις 10:30. 
 
Για την οργάνωση της απεργίας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Συνδικάτου την Τετάρτη 23/10 στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.
Συνάδελφοι,

Κυβέρνηση, Τρόικα, Ε.Ε. και κεφάλαιο συνεχίζουν αδιάκοπα την επίθεση σε ό,τι έχει απομείνει όρθιο από εργατικά δικαιώματα και καταχτήσεις.
Την ώρα που οι συνέπειες της αντεργατικής πολιτικής κάνουν κόλαση τη ζωή των εργαζομένων, η κυβέρνηση καλλιεργεί ψεύτικες ελπίδες, ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο, ότι υπάρχει φως στο τούνελ.
Η επανεκκίνηση των έργων στους οδικούς άξονες, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της ανάπτυξης για άλλες μεγαλύτερες επενδύσεις στις κατασκευές, θα πραγματοποιηθεί όταν και εφόσον διασφαλιστεί η κερδοφορία των μεγαλοεργολάβων και των τραπεζιτών.
Αυτή η ανάπτυξη δεν θα εξασφαλίσει μεροκάματο στους χιλιάδες οικοδόμους και εργαζόμενους στις κατασκευές που βρίσκονται στις λίστες των ανέργων. Όσοι τα καταφέρουν θα αμείβονται με 25 ευρώ, ανασφάλιστοι με απλήρωτες υπερωρίες, με ωράριο «ήλιο με ήλιο».
Τα μεροκάματα των 25-30 ευρώ, σημαίνουν λιγότερο δωρόσημα, λιγότερες παροχές σε ασθένεια, σημαίνουν ότι η κύρια σύνταξη θα κατρακυλήσει κάτω από τα 360 ευρώ, ενώ οι επικουρικές θα καταντήσουν επαιτεία, με το γνωστό δίλημμα «μέτρα ή κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος». Τα επαγγελματικά ταμεία που προωθούν δεν εξασφαλίζουν επικουρική σύνταξη στους οικοδόμους, αφού δεν έχουν σταθερό εργοδότη.

Συνάδελφοι,      Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη.

Έρχονται νέα μέτρα και περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, στις παροχές υγείας – πρόνοιας.
Λέει ψέματα η κυβέρνηση όταν καθησυχάζει ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα.
Η ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα, οι μειώσεις των εργοδοτικών εισφορών, οδηγούν στη μείωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.
Αυτοί, που σήμερα διαβεβαιώνουν ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα, θα είναι οι ίδιοι που θα δικαιολογούν την «ανάγκη» λήψης νέων μέτρων, εκβιάζοντας τους εργαζόμενους να δεχτούν μειώσεις συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, περικοπές σε παροχές υγείας και πρόνοιας.

Συνάδελφοι,

Σήμερα, όλο και περισσότερο αναδεικνύεται η ανάγκη να οργανωθεί αποτελεσματικά ο αγώνας ενάντια στην αντεργατική πολιτική και τα βάρβαρα μέτρα.
Η αποτελεσματικότητα του αγώνα δεν καθορίζεται από το πόσες μέρες θα κρατήσει μια απεργία. Κυρίως, καθορίζεται από τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, τη συνειδητή απόφαση για σύγκρουση με την μεγαλοεργοδοσία, τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, που έχουν μετατρέψει τους χώρους δουλειάς και τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας σε κόλαση.

Συνάδελφοι,
Η καπιταλιστική κρίση, που βαθαίνει, συνοδεύεται ιστορικά με το χτύπημα του λαϊκού κινήματος. Το κεφάλαιο στα ζόρια βγάζει μπροστά όλα τα όπλα του ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων. Αξιοποιεί τη νεοναζιστική οργάνωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για να τρομοκρατήσει, να σπείρει το φόβο, με τραμπουκισμούς και δολοφονικές επιθέσεις.
Η Ομοσπονδία μας έγκαιρα είχε προειδοποιήσει τον κλάδο για το χαρακτήρα και την αποστολή αυτού του φασιστικού, δολοφονικού μορφώματος. Σήμερα, γίνεται πολύ πιο ορατό ότι ο τελικός στόχος είναι να αθωωθεί και να θωρακιστεί ακόμη περισσότερο το σύστημα, να συγκαλυφτούν τα συμφέροντα και οι αιτίες που εξέθρεψαν τη Χρυσή Αυγή.
Η μήτρα που γεννάει και εκτρέφει το φασισμό, όπως και την κρίση, είναι η ίδια: Το καπιταλιστικό σύστημα. Δεν πρέπει να υπάρχει εργάτης που να στηρίζει αυτή τη φασιστική αγέλη και το σύστημα που την γεννάει.
Τώρα χρειάζεται μεγαλύτερη επαγρύπνηση και αποφασιστική συσπείρωση στα συνδικάτα, στην Ομοσπονδία μας. Να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν.
Η καλύτερη απάντηση στους φασίστες, στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού είναι η ενίσχυση της ταξικής γραμμής, η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Ο μαζικός ταξικός αγώνας μας να γίνει δύναμη ανατροπής της αντεργατικής πολιτικής και των βάρβαρων μέτρων.
Στον πόλεμο, που μας έχει κηρύξει το κεφάλαιο με τις κυβερνήσεις του, εμείς θα είμαστε οι τελικοί νικητές.

Τις λύσεις προς όφελος των εργαζομένων θα τις δώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
Με τον αγώνα τους θα επιβάλλουν το δίκιο τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/10 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 10:30 ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ