η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Επίσκεψη της Ουζουνίδου Ευγενίας, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης, στην Πτολεμαΐδα.Συγκεκριμένα, στις 9 π.μ. η βουλευτής πραγματοποίησε συνάντηση με τη διοικήτρια του Μαμάτσειου- Μποδοσάκειου Νοσοκομείου κ. Μπούρτζου Αναστασία  και τον αναπληρωτή διοικητή του  Μποδοσάκειου κ. Αντωνάκη Νικόλαο, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα  του Νοσοκομείου,  με σημαντικότερο αυτό της έλλειψης ιατρικού προσωπικού, καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί για την πρόσληψη επικουρικών γιατρών, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της μεταφοράς της κλινικής ΩΡΛ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

 

 Συνάντηση είχε επίσης με το διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής κ. Θεοδωρίδη  Κων/νο καθώς και τους γιατρούς  κ. κ. Σαμαρά Νικόλαο και   Κύρου Μιλτιάδη, όπου ενημερώθηκε για τα ειδικά προβλήματα της  Ορθοπεδικής Κλινικής και την επείγουσα ανάγκη, δεδομένου του μεγάλου όγκου των προγραμματισμένων και της συχνότητας των εκτάκτων  χειρουργείων της Κλινικής,  για πρόσληψη δύο αναισθησιολόγων και τεσσάρων τουλάχιστον νοσηλευτριών, προκειμένου να διεκπεραιώνονται έγκαιρα τα  προγραμματισμένα χειρουργεία και να αντιμετωπίζονται  αποτελεσματικά τα επείγοντα περιστατικά.

Τέλος,  η βουλευτής ενημερωτική συνάντηση είχε και με  τον πρόεδρο της Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ, διευθυντή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού,  κ. Κατσίνα Χρήστο, ο οποίος  αναφέρθηκε επίσης στις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και τόνισε την ανάγκη πρόσληψης μεταξύ των άλλων και ενός επικουρικού νεφρολόγου.

Η κ. Ουζουνίδου  τόνισε την ανάγκη επάνδρωσης του νοσοκομείου με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και  δεσμεύτηκε να προβεί σε όλες τις δυνατές ενέργειες για την ικανοποίηση του  αιτήματος του Διοικητικού Συμβουλίου των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων  για  άμεση πρόσληψη των   επικουρικών γιατρών.

Στις 12 και 15’ η βουλευτής, επικεφαλής κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας, επισκέφτηκε το Πολυϊατρείο της ΔΕΗ και συνομίλησε με το διευθυντή κ. Σαχουλίδη Χαράλαμπο για θέματα συχγώνευσης   και εγκατάστασης των πολυϊατρείων του ΙΚΑ και της ΔΕΗ, ενώ έγινε αναφορά και στον ψηφιακό μαστογράφο που αγόρασε η ΔΕΗ  για τις ανάγκες της Εορδαίας, ο οποίος δυστυχώς  δεν έχει έρθει ακόμη.