η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

η ΠανελλαδικήΓραμμετεία Υγείαςτου Π.Α.ΜΕ. για τη συκοφάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος

Με αφορμή την αλγεινή και καταδικαστέα συμπεριφορά και στάση του Προέδρου του Σωματείου στο νοσοκομείο «Σωτηρία», γνωστού στελέχους της ΠΑΣΚΕ, ο υπουργός Υγείας δράττεται της ευκαιρίας για να επιτεθεί για ακόμα μια φορά στο σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος στην Υγεία και συνολικότερα.
Αυτή τη φορά επιχειρεί να συκοφαντήσει συλλήβδην τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, καλώντας μάλιστα τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να είναι «εξαιρετικά καχύποπτοι όταν ακούμε κάποιους να φωνάζουνε πολύ».

Κάλεσε μάλιστα όλους «μπροστά στη μια και μοναδική ευθύνη, να πάει ο τόπος μπροστά».

Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να είναι καχύποπτοι με την πολιτική που υπηρετεί η συγκυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας, που επιβάλλουν τα 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία από 1/1/2014, και το 1 € για κάθε συνταγή. Που χαρίζει πακτωλό χρημάτων στους επιχειρηματίες υγείας.

Εχθρός των εργαζόμενων και των ασθενών είναι η πολιτική, που οδηγεί στον «Καιάδα» τους άνεργους και ανασφάλιστους. Που σου λέει, «δεν πειράζει αν δεν πληρώσεις, πέρασε στο νοσοκομείο και μετά σου στέλνουμε το ραβασάκι στην εφορία». Που αντί για προσλήψεις βγάζει σε πρώτη φάση σε διαθεσιμότητα 1.665 υγειονομικούς και έπεται συνέχεια. Που επιβάλλει τα εξαντλητικά ωράρια στους νοσηλευτές, οι οποίοι εργάζονται με οφειλόμενα ρεπό χιλιάδων ημερών. Που έχει επιβάλλει αύξηση των ωραρίων εργασίας ακόμα και σε αυτούς που εργάζονται στα ακτινολογικά εργαστήρια σε βάρος της υγείας τους και τα παραδείγματα δεν έχουν τέλος.

Ο «τόπος» που ενδιαφέρεται ο υπουργός Υγείας, δεν είναι άλλος από τα κέρδη των μονοπωλίων και των μεγαλοεπιχειρηματιών που λυμαίνονται στα νοσοκομεία, που μπροστά στα κέρδη τους, δεν διστάζουν να αφήνουν πολλές φορές τους ασθενείς χωρίς φάρμακα και υλικά. Αυτά τα συμφέροντα υπηρετεί ο υπουργός Υγείας και η κυβέρνησή του.

Όση προσπάθεια και αν καταβάλει ο υπουργός Υγείας, πότε με την τρομοκρατία και πότε με τη συκοφάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος δεν θα τα καταφέρει να βάλει εμπόδια στο κοινό μέτωπο πάλης υγειονομικών-λαού για την ανατροπή της πολιτικής που οδήγησε τους εργαζόμενους στη χρεοκοπία, σε νέο κύμα διαθεσιμοτήτων, σε νέο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων νοσοκομείων στην περιφέρεια, σε νέες περικοπές στις παροχές υγειονομικής περίθαλψης, στις συντάξεις κλπ.

Ο υπουργός δεν θα τα καταφέρει όσο και αν πασχίζει να εμποδίσει τους εργαζόμενους να πιστέψουν στο δίκιο τους και στη δύναμή τους και να δυναμώσουν μαζικά τους αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, να πετάξουν στο κάλαθο των αχρήστων τον σάπιο κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό που εδώ και χρόνια υπηρετούν οι ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και να φυλαχτούν από το «νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό» που καιροφυλακτεί.Δεν υπάρχουν σχόλια: