Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Η αβάσταχτη διγλωσσία του κ. Σαμαρά!


Υπάρχουν όρια στη διγλωσσία; Μέχρι ποιο σημείο είναι ανεκτή η κοροϊδία ενός ηγέτη;
Τα ερωτήματα αφορούν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά.
Πολλές φορές το τελευταίο διάστημα μας έχει συνηθίσει σε αντιφατικές δηλώσεις που προκαλούν σύγχυση και αποπροσανατολισμό.
Αποκορύφωμα των μεταλλάξεων του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης υπήρξαν οι αντικρουόμενες θέσεις του για την ανάγκη να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, των αποφάσεων της 25ης Μαρτίου και της δανειακής σύμβασης της 26ης Οκτωβρίου.


Από μαύρο πρόβατο των ευρωπαϊκών συντηρητικών κομμάτων, που αξίωσε αλλαγές και τροποποιήσεις των σχετικών αποφάσεων, εξελίχθηκε σε εγγυητή της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, ο οποίος τρέμει στην ιδέα ότι με το δημοψήφισμα μπορεί να αμφισβητηθεί η μέχρι χθες επιζήμια για τον ίδιο συμφωνία!


Τώρα παραθέτουμε αυτούσιο το απόσπασμα των δηλώσεων που είχε κάνει ο κ. Σαμαράς στις 28 Οκτωβρίου, μετά τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης.  

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα τις κοινωνικές εκρήξεις, που η ίδια η πολιτική της πυροδότησε. Όμως, όσοι χαίρονται που τραυμάτισαν την εθνική μας γιορτή, να ξέρουν ότι οι ίδιοι πλήγωσαν την εθνική μας υπερηφάνεια, οι ίδιοι αμαύρωσαν την εικόνα όλων των Ελλήνων, οι ίδιοι πρόσβαλαν τη μνήμη των ηρώων μας. Σε μια στιγμή που η χώρα μετράει τις πληγές της και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, δεν θα έπρεπε να μπερδεύουν τα εθνικά μας σύμβολα και την ελληνική ιστορία με μια καταστροφική κυβέρνηση. Είναι ένας ολέθριος τρόπος αντίδρασης σε μια ολέθρια πολιτική. Μόνον οι εχθροί μας θα μας ήθελαν σήμερα διχασμένους»!



Τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής πρέπει να δώσουν σε όλους μας ένα μάθημα: ότι έχει πια ανατραπεί η παραδοσιακή λογική που θέλει τους πολίτες να αντιδρούν μόνον κάθε τέσσερα χρόνια στην κάλπη των εκλογών.

Η τεράστια κοινωνική δυσαρέσκεια από τα μέτρα της κυβέρνησης, η κόπωση του λαού από τη μάταιη αναμονή για να δει κάποια έστω «χαραμάδα» προοπτικής για καλύτερες μέρες που δεν έρχονται, η έκπληξη από το γεγονός ότι η Ευρώπη προτείνει για μας τα πάντα εκτός από την αναγκαία Ανάπτυξη και ο απίστευτος οικονομικός μαρασμός μεγάλων πλέον τμημάτων της κοινωνίας μας, έχουν οδηγήσει σε μιαν άνευ προηγουμένου διαμαρτυρία των Ελλήνων, εναντίον ολόκληρου του σημερινού πολιτικού συστήματος.

Πέρα και πάνω από κόμματα, ο κόσμος διαμαρτύρεται για την ταπείνωση διαρκείας που βιώνει. Σας καλώ να ξεπεράσουμε μαζί τη συμβατική λογική της Μεταπολίτευσης, αναγνωρίζοντας την νέα αυτή πραγματικότητα. Φοβάμαι ότι όποιος δεν το κάνει, σε λίγο θα αισθάνεται αυτό-εξόριστος, ακόμη και μέσα στην ίδια την εκλογική του περιφέρεια».
«Σήμερα, θέλω να σας μιλήσω για κάτι άλλο, εξίσου σοβαρό:

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά σήμερα γίναμε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου «πολιτικής τούμπας» από τον κ. Σαμαρά, η οποία δεν έχει όμοιο της.


Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ ο κ. Σαμαράς θεώρησε σκόπιμο να αναφερθεί  στα γεγονότα που σημειώθηκαν στις 28 Οκτωβρίου τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στις άλλες πόλεις της χώρας.


Παραθέτουμε αυτούσιο το απόσπασμα των σχετικών δηλώσεων του κ. Σαμαρά.
Τα συμπεράσματα δικά σας..

του Κώστα Χατζίδη από το PHEME.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: