Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ενώ ο λαός υποφέρει, αυτοί αυτοεπιχορηγούνται

Θυσίες μόνο από τους πολίτες -
Τα κόμματα τον "χαβά" τους με 48,8 εκατ. ευρώ επιχορηγήσεις

Τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής, μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο ερώτησης του προς τον υπουργό Εσωτερικών, είναι αποκαλυπτικά...
Την ώρα που η κοινωνία δοκιμάζεται από τη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση διαμηνύει πως δεν συζητά αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα που, σημειωτέον, το περασμένο έτος (2010) άγγιξε τα 48,8 εκατ. ευρώ.
Το 2010 η κρατική επιχορήγηση ήταν 48,8 εκατ. ευρώ, ενώ μόνο το πρώτο 3μηνο του 2011 – της πιο δύσκολης, οικονομικά, χρονιάς - τα κόμματα έλαβαν συνολικά 13,5 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 12,3 ήταν η επιχορήγηση και 1,2 εκατ. ευρώ ήταν η ενίσχυση για ερευνητικούς σκοπούς.
Η αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά υπερασπίστηκε την τακτική αυτή, τονίζοντας πως θωρακίζει το πολιτικό σύστημα από φαινόμενα διαπλοκής και εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και του πολιτικού συστήματος, μέσω του οποίου, όπως είπε, θα δοθεί η λύση στην κρίση.

Η κ. Γεννηματά αν και εκτίμησε ότι σε αυτές τις εποχές δεν υπάρχουν περιθώρια για σπατάλες δημόσιου χρήματος, ωστόσο τόνισε πως «τα ζητήματα χρηματοδότησης είναι σοβαρά και πρέπει να υπάρξει πριν όποια αλλαγή μελέτη και εξαντλητικός διάλογος με όλα τα κόμματα»
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Λ. Αυγενάκης, στη γραμμή της Ντόρας Μπακογιάννη, ζήτησε μείωση 50% της κρατικής επιχορήγησης σε όλα τα κόμματα, ενώ κάλεσε τον οικονομικό εισαγγελέα να παρέμβει στο θέμα των δανείων που λαμβάνουν οι πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε, το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. έχουν πάρει από τις τράπεζες δάνεια συνολικού ύψους 244,2 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα έχουν εκχωρήσει ως εγγύηση την κρατική επιχορήγηση έως το 2016, με το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά να είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης, όπως χαρακτηριστικά είπε, με χρέη της τάξης των 120 εκατ. ευρώ.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: