η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

ΟΝΕΙΔΟΣ! Έκοψαν το επίδομα τοκετού στα δημόσια νοσοκομεία!

Μέχρι την τελευταία στιγμή τους, και ενώ βρίσκονται στα σκαλοπάτια της εξόδου (στα τσακίδια) οι αληταράδες το μόνο που σκέφτονται είναι να περικόψουν δικαιώματα από τον έλληνα εργαζόμενο. ΦΤΟΥΥΥ !!!


Συγχαρητήρια στους απερχόμενους υπουργούς Υγείας και Εργασίας. Απέδειξαν ότι δεν υπολογίζουν το πολιτικό κόστος!

Μέσα στην πολιτειακή αναμπουμπούλα των διερευνητικών εντολών και την κυβερνητική παραλυσία, οι υπεύθυνοι του νεοσύστατου Εθνικού Οργανισμού Υπηρεσιών Υγείας, του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας με τα 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους, βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν στα μουλωχτά μια απόφαση, η οποία δεν περιποιεί τιμή σε δημόσιους λειτουργούς που επιφορτίστηκαν με το έργο της δημόσιας υγείας και περίθαλψης.

Αθορύβως θέλησαν να νομιμοποιήσουν -μέσω της δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ)-, μια κοινωνικά ανάλγητη και ηθικά επονείδιστη απόφαση, η οποία αναμένεται να θέσει σε δοκιμασία τους χαμηλόμισθους, τους εργαζόμενους και τους βιοπαλαιστές.

Έκοψαν το επίδομα τοκετού στις γυναίκες που επιλέγουν να γεννήσουν σε δημόσια νοσοκομεία! Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, όχι μόνον από άποψη οικονομική, αλλά και δημογραφική, προσέφεραν τις χειρότερες δυνατές υπηρεσίες.
Έσπευσαν στον Ενιαίο Κανονισμό του νεοσύστατου Εθνικού Οργανισμού Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) να κατοχυρώσουν τις αδιάντροπες αποφάσεις τους.

Όπως αναγράφεται στη σχετική απόφαση, στις ασφαλισμένες του ΕΟΠΥΥ σε περίπτωση τοκετού, αντί μαιευτικής περίθαλψης, καταβάλλεται εφάπαξ χρηματικό βοήθημα ύψους 900 ευρώ, 1.200 ευρώ για δίδυμη κύηση και 1.600 ευρώ για τρίδυμη κύηση.
Τα προαναφερόμενα, όπως αναγράφεται, εφαρμόζονται σε περίπτωση τοκετού σε μονάδα που δεν εφαρμόζεται το Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο. Δηλαδή, στα Κρατικά Νοσοκομεία.

Για τις περιπτώσεις δε νοσηλείας άνω των τεσσάρων ημερών λόγω επιπλοκών, εφαρμόζεται η διάταξη περί νοσοκομειακής περίθαλψης για την επιπλέον δαπάνη!

Εύγε!

Συγχαρητήρια κύριοι και κυρίες του Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ, άξιος ο μισθός σας, ανεκτίμητες οι υπηρεσίες σας και θαυμαστά τα έργα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: