Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΤΑ «ΚΑΔΡΑΡΙΣΜΑΤΑ» ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΒΑ

τα "ΚΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ" Πρόεδρε ή 
το Κουταβάκι της Μ.Κ.Ο. 

Δυστυχώς και «απίστευτο» και «αληθινό» είναι το φαινόμενο (στη σημερινή Ελλάδα) ένας στρατευμένος (χωρίς εισαγωγικά) δημοσιογράφος, στηριζόμενος στην αλαζονεία που προσφέρει η δύναμη του τύπου, να στοχοποιεί μια εκλεγμένη Δημοτική αρχή, όχι λόγω κάποιας κακοδιαχείρισης ή κατάχρησης εξουσίας –πράγμα θεμιτό- αλλά για λόγους προσωπικής εμπάθειας και συμφερόντων.

Δεν είναι «χθεσινός» ο κύριος Κουταβάς. Τον γνωρίζουμε όλοι, γνωρίζουμε τη δουλειά του και τις πρακτικές τύπου «κάδρου» που χρησιμοποιεί για να επιτελέσει το …λειτούργημά του.
Θα θέλαμε να τον ενημερώσουμε ότι αυτές οι πρακτικές στοχοποίησης δεν πιάνουν σε μας, γιατί απλά είμαστε εκλεγμένοι από τους δημότες μας και η συνεχής προσπάθειά μας αποσκοπεί στο κοινό συμφέρον τους και όχι στο προσωπικό μας όφελος. Μέλημά μας είναι η επίλυση προβλημάτων και όχι η δημιουργία εντυπώσεων. Το αποδείξαμε έμπρακτα με τη δημοσιοποίηση (on line ) των συνεδριάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
Στα πλαίσια αυτής της διαφάνειας στη λειτουργία του δήμου μας θεωρήσαμε απαραίτητη την ενημέρωση του δημοτικού μας συμβουλίου για την προκλητική συμπεριφορά του κου Κουταβά.
Το αποδεικνύουμε καθημερινά με τη στάση μας απέναντι σε όλους τους συνδημότες μας ακόμα και απέναντι στην «εχθρική» ομάδα συνδημοτών μας του Βελβεντού. Απέναντί μας δεν έχουμε εχθρούς, αλλά προβλήματα, πολλά προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε έχοντας στη διάθεσή μας λίγα μέσα και ακόμη λιγότερους πόρους.

Σε όλο λοιπόν αυτό τον αγώνα, που διεξάγουμε καθημερινά, έχουμε το συνεχή πόλεμο εμπάθειας του εν λόγω δημοσιογράφου, που εφόσον θεωρεί ότι πρέπει να νοιώθει «συνιδιοκτησιακά» στρατευμένος στον αγώνα της Μ.Κ.Ο. του Βελβεντού, ας το πράξει επιχειρηματολογώντας για την «ανεξαρτησία» του Βελβεντού και όχι γράφοντας κατά καιρούς (τακτικότατα) λίβελους εναντίον της δημοτικής αρχής του δήμου μας. 
Τους λόγους του τους γνωρίζουμε, την πρόθεσή του επίσης, αλλά την αυτοαναγόρευσή του σε ιεροεξεταστή, για την ορθόδοξη προβολή των απόψεων της Μ.Κ.Ο. του Βελβεντού, δε θα τη δεχτούμε αμαχητί.

Γνωρίζουμε τα καθήκοντά μας και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτά, απέναντι στους ανθρώπους που μας τίμησαν και μας εμπιστεύθηκαν, το ίδιο θα πρέπει να πράξει και ο ίδιος, ασκώντας το επάγγελμά του ως δημοσιογράφος και όχι ως στρατευμένος λιβελογράφος.
Θα πρέπει να γνωρίζει ο κος Κουταβάς ότι η «πολεμική» του εναντίον της Δημοτικής αρχής εκλαμβάνεται ως πόλεμος κατά των δημοτών του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού και έτσι θα αντιμετωπισθεί.

Κλείνουμε αυτή την ανοιχτή επιστολή-απάντησή μας στη «δημοσιογραφική» πρόκληση, επισημαίνουμε ότι: δεν θα ασχοληθούμε ξανά με τα γραφόμενα του κου Κουταβά, άλλωστε έχουμε πολύ σοβαρότερα θέματα και προβλήματα να αντιμετωπίσουμε.

Χρήστος Ι. Ελευθερίου
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Σερβίων-Βελβεντού

Υ.Γ. Αντιγράφουμε τους συνδέσμους (link) της αρθρογραφίας (!) του εν λόγω δημοσιογράφου (που αφορά το Δήμο μας), από το βήμα του vetonews.gr, σα δείγμα γενναιοδωρίας: προσφέροντας αναγνωσιμότητα στα «πονήματά» του, πέρα από το …οικογενειακό κοινό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: