Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Ντροπή σας κύριοι της Olympic Air και της Aegean...

** Νεώτερα: Θετική εξέλιξη (από τη zougla.gr. Το βιντεάκι ΔΕΝ το προτείνω)

Σε θρίλερ εξελίσσεται η προσπάθεια για τη μεταφορά του τραυματισμένου ελαφιού που τραυματίστηκε σοβαρά το περασμένο Σάββατο σε τροχαίο. Το ζώο που είναι βαρύτατα τραυματισμένο δεν μπορεί να χειρουργηθεί στο ελαφοκομείο της Ρόδου. Η δασική υπάλληλος Τσαμπίκα Κιότου εξασφάλισε την έγκριση του δασαρχείου για την μεταφορά του αρσενικού ντάμπα - ντάμπα, κινητοποίησε τον μηχανισμό της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και πήρε την έγκριση για να γίνει εκεί η χειρουργική επέμβαση στο ζώο. Όμως Olympic Air και Aegean αρνούνται να μεταφέρουν το ελάφι με πτήση από Ρόδο προς τη Θεσσαλονίκη καθώς σύμφωνα με πληροφορίες φοβούνται μήπως το ζώο πεθάνει κατά την διάρκεια της πτήσης.


Το άτυχο ελάφι στην περίπτωση που δεν μεταφερθεί άμεσα, είναι καταδικασμένο σε ευθανασία για να μην υποφέρει και αυτό δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνονται οι δύο αεροπορικές εταιρείες που επιμένουν να αρνούνται επί της ουσίας την σωτηρίας του. Το ελάφι φαίνεται ξεπέρασε την εσωτερική αιμορραγία όμως η υγεία του επιδεινώνεται λόγω των πολλαπλών καταγμάτων στα πίσω άκρα που χρίζουν άμεσης επέμβασης. Η κτηνίατρος προσπάθησε να με αυτοσχέδιους νάρθηκες να ισιώσει τα οστά που έχουν βγει από το δέρμα του ζώου και να τραβήξει τους τένοντες φέρνοντας στη θέση τους, όμως αυτό αρκεί.

Αλήθεια η Olympic Air και η Aegean δεν σκέφτονται με τους κανόνες τους μάρκετινγκ; Αν βοηθήσουν στην μεταφορά του ελαφιού – ενός ζώου που είναι τόσο συμπαθές σε πλήθος ανθρώπων – σίγουρα θα έχουν προσφέρει «υπηρεσίες» που θα μπορέσουν να «πουλήσουν» στους πελάτες τους, δείχνοντας τους το φιλοζωικό πνεύμα που τους χαρακτηρίζει. Αν δεν ενδιαφέρονται για το ζώο ας ενδιαφερθούν έστω και έμμεσα για την εικόνα των εταιρειών και την τσέπη τους.

3 σχόλια:

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Επειδή οι αερομεταφορές ήταν η δουλειά μου, θέλω να σε διαβεβαιώσω οτι η μεταφορά ένός τόσο μεγάλου ζώου ακόμα κι όταν είναι υγειές, είναι δύσκολη υπόθεση (νάρκωση,κλουβί ειδικής κατασκευής με φροντίδα του αποστολέα) και πρωτίστως υπογραφή υπευθύνου οτι το ζώο ταξιδεύει με ευθύνη αυτών που το στέλνουν. Αν ένα από αυτά δεν υπάρχει, μεταφορά δεν μπορεί να γίνει.

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Δεν αμφιβάλλω φίλε μου ότι αυτά που αναφέρεις όντως ισχύουν, αλλά και πάλι δεν είναι αυτός λόγος να αφήσουν το ζώο να πεθάνει από κατάγματα

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Επανέρχομαι γιατί αν το ζώο πεθάνει και βρεθεί μια φιλοζωική να κάνει αγωγή, αν δεν υπάρχουν τα παραπάνω που σου είπα τότε οι εταιρείες την "έχουν βαμένη"
Και προς αποφυγή λάθος συμπερασμάτων, εγώ είμαι με το ζώο, αλλά...

υγ. οι κώδικες παρακάτω δεν χρησιμεύουν σε τίποτα, μόνο καθυστέρηση δημιουργούν