Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

δώσ' του κλώτσο να γυρίσει

Πανηγυρισμοί, ανακούφιση και κλίμα αισιοδοξίας έχει απλωθεί από χθες το απόγευμα στην κυβέρνηση, τους οπαδούς της, τους δημοσιογράφους της και τους ανυποψίαστους τηλεθεατές.
Η συγκεκριμενοποίηση των κεφαλαίων, που θα δανείσουν οι 15 της ευρωζώνης την Ελλάδα με επιτόκια κερδοσκοπίας και όχι αλληλεγγύης, δείχνει πόσο μακριά βρίσκεται από την Ενωση η Ευρωπαϊκή.
Επίσης, δείχνει ότι ο κολληταλισμός, δηλαδή ο καπιταλισμός των κολλητών του κεφαλαίου και των τραπεζιτών, είναι η μόνη αξία στην οποία πιστεύουν και με την οποία κυβερνούν τους λαούς τους οι κυβερνήσεις των Ευρωπαίων.
Οι χθεσινές αποφάσεις σημαίνουν ότι οι λαοί των 15 κρατών της ευρωζώνης θα πληρώσουν 30 δισ. από το έχει τους για να πληρωθούν οι τόκοι των δανειστών της Ελλάδας! Των τραπεζών δηλαδή, που με τη σπέκουλα των οίκων αξιολόγησης και των επισφαλειών τζόγου παίρνουν 7 για το χρήμα, που τους κοστίζει 1!
Η χθεσινή απόφαση των 15 της ευρωζώνης μπορεί να μοιάζει σαν σωσίβιο για την Ελλάδα, που θα έχει την ευκαιρία να δανείζεται με 3,7% και 5% αντί για 6% και 7% της ελεύθερης αγοράς, αλλά...


Αλλά, δεν ξέρουμε ακόμα ποιους όρους θα επιβάλει η κυβέρνηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην κυβέρνηση μειωμένης εθνικής κυριαρχίας της Αθήνας. Αλλά, δεν ξέρουμε από πού θα βρει το κράτος τα λεφτά να αποπληρώσει μετά τρία χρόνια αυτά τα δάνεια μαζί με τα επιπλέον, που θα πάρει, αφού η αγορά στη χώρα κατεβάζει ρολά και οι φοροφυγάδες παραμένουν φοροφυγάδες, χωρίς κανείς να τους κυνηγάει, ούτε σήμερα ούτε αύριο.
Αλλά, δεν ξέρουμε πόσα παραπάνω δισ. θα χρειαστεί να δανειστεί το κράτος τα χρόνια που έρχονται, αφού σήμερα, χωρίς να έχει μπει η χώρα σε βαθιά ύφεση και χωρίς να έχει αγγιχτεί τίποτε από τη δομή της και τις παραδοσιακές της ανάγκες, έχει ήδη φτάσει σε δανειακό βρόχο.
Η ανθρωποφάγος οικονομία της Ε.Ε., με ατμομηχανή την παγίως αυταρχική νοοτροπία της Γερμανίας, πρόσφερε χθες στην Ελλάδα μια πιο ευρύχωρη θηλιά από 'κείνη της ελεύθερης αγοράς για να κρεμαστεί.
Γιατί το πρόβλημα της Ελλάδας, όπως και το πρόβλημα της Ευρώπης, δεν είναι οικονομικό. Είναι πρόβλημα νοοτροπίας λαών και εξουσίας τους. Είναι πρόβλημα κοινωνικό, πρόβλημα συστήματος συνύπαρξης ανθρώπων.
Ακόμα και αν έφταναν τα 80 δισ. ευρώ για να ορθοποδήσει η Ελλάδα σε τρία χρόνια, τι σημαίνει να ορθοποδήσει;
Η πλήρης ανικανότητα του δημόσιου οργανισμού να αποδίδει στον πολίτη τις υπηρεσίες για τις οποίες υποτίθεται ότι εργάζεται και η διαφθορά των συνειδήσεων, που συγχέουν πια την έννοια της εργασίας με την έννοια της απλής παρουσίας και του ιδρυματισμού, είναι ορθοπόδηση;
Η διάλυση του δημόσιου ταμείου από το μονοπώλιο των δημοσίων έργων, που κοστίζει ο κούκος αηδόνι, ανεξέλεγκτα, έχοντας αφανίσει από την αγορά κάθε άλλη επιχειρηματική παρουσία, είναι ορθοπόδηση;
Η απομύζηση του δημόσιου πλούτου από τους κάθε λογής προμηθευτές της υγείας, της παιδείας, των εξοπλισμών, των συγκοινωνιών, της τεχνολογίας, της γεωργίας, είναι ορθοπόδηση;
Η διαβρωμένη από κερδοσκόπους, καιροσκόπους, ανίκανους και μέτριους παιδεία, σε όλες τις βαθμίδες, η δικαιοσύνη, η τέχνη, η πολιτική, είναι ορθοπόδηση;
Η ακαλλιέργητη δημοσιογραφία, η επιδοματική αυταρχική αστυνομία, η ραχάτικη στρατολούφα είναι ορθοπόδηση;
Ο ακριβοπληρωμένος από τους πολίτες προστατευτισμός των πάσης φύσεως ρουσφετολογικά κλειστών επαγγελμάτων, που στη συντριπτική τους πλειονότητα φοροδιαφεύγουν, είναι ορθοπόδηση;
Για να το πω όσο πιο καθαρά γίνεται: Χάρη στον καταστρεπτικό φανατισμό ενός Ελληνα υπουργού Οικονομικών, που ήθελε να διασύρει το αντίπαλο κυβερνητικό όργιο διαφθοράς, η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στα πρόθυρα της διάλυσης. Διάλυσης των μέχρι σήμερα δομών της.
Το δυστύχημα είναι ότι τη διάλυση έχουν αναλάβει αυτοί που έχουν στήσει αυτές τις δομές, είναι πελάτες τους και έχουν κάθε λόγο να τις σώσουν. Είναι αυτοί που διέφθειραν και φέσωσαν τη χώρα και που καλούν τους πολίτες να πληρώσουν τις δικές τους αθλιότητες. Στις οποίες κατέστησαν τους πολίτες συνένοχους.
Το δυστύχημα είναι ότι μόνο οι πολίτες μπορούν να διαλύσουν αυτό το νεοελληνικό έκτρωμα. Ετσι κι αλλιώς, αυτοί θα πληρώσουν τη νύφη. Ας την πληρώσουν τουλάχιστον με τους δικούς τους όρους.

από τον ΚΑΙΡΟ είναι

Δεν υπάρχουν σχόλια: