Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Διαρροή διαλύματος τριχλωριούχου σιδήρου στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

Λες και δεν μας έφταναν όλα τα άλα το τριχλωριούχο σίδηρο μας έλειπε..

Ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής ενημερώθηκε το πρωί της Τετάρτης 21ης Απριλίου 2010, για τη διαρροή διαλύματος τριχλωριούχου σιδήρου (FeCl3), περιεκτικότητας 9%, που εντοπίστηκε από τη ΔΕΗ, εντός του χώρου του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, το απόγευμα της Τρίτης 20ης Απριλίου 2010.
Αμέσως, προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση, οι επιπτώσεις και ο τρόπος αντιμετώπισης της διαρροής, ο κ. Δακής έστειλε κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων στο χώρο του συμβάντος.
Το κλιμάκιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης μετά από επιτόπιο έλεγχο έκρινε ότι δεν συντρέχουν άμεσα λόγοι ανησυχίας για την υγεία των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής, ενώ εξετάζονται οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Οι ενέργειες της ΔΕΗ αξιολογούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
H επιστολή ενημέρωσης απο τη ΔΕΗ στη Νομαρχία:



Σας  ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 20-4-2010 και ώρα 16:45 εντοπίστηκε μικρής έκτασης διαρροή διαλύματος FeCl3 (περιεκτικότητας 9%) από δεξαμενή τριχλωριούχου σιδήρου. Η διαφυγείσα ποσότητα υπολογίζεται σε 6 τόννους. Η διαρροή οφείλεται σε αστοχία ελαστικού σωλήνα Φ38 σε σημείο δίπλα στη δεξαμενή.

Η διαρροή έγινε άμεσα αντιληπτή από το χειριστή των εγκαταστάσεων και έγινε χρήση προσροφητικού υλικού (τέφρα) με αλκαλική αντίδραση (σύμφωνα με τις οδηγίες του φύλλου ασφαλείας του υλικού) ώστε να εξουδετερωθεί η όξινη αντίδραση του διαλύματος του τριχλωριούχου σιδήρου.

Το φύλλο ασφάλειας του υλικού δεν αναφέρει κανένα κίνδυνο σε περίπτωση ανάλογης της παρούσας. Ο Σταθμός για την βέλτιστη διαχείριση του θέματος προτίθεται, αφού ελέγξει την οξύτητα του εξουδετερωμένου υλικού μαζί με την τέφρα, να το διαθέσει στην απόθεση του Νοτίου Πεδίου.

Σημειώνουμε ότι δεν υπήρξε βλάβη εξοπλισμού αντιρρύπανσης ή οποιαδήποτε υποβάθμιση του περιβάλλοντος καθώς το διάλυμα τριχλωριούχου σίδηρου ούτε ήρθε σε επαφή με αποχέτευση ούτε έβλαψε υδροφόρο ορίζοντα.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.



N. Αποστολίδης
Διευθυντής ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου



από το kozan.gr

Περισσότερα στο ρεπορτάζ του Χρήστου Βήττα στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Μακάρι να την ξέραμε !!! Ότι μας λένε ...λέμε.

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.