Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΜΕ….ΔΙΠΟΝΤΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

Δημοσκόπηση της aftodioikisi.gr δείχνει ένα μικρό προβάδισμα δύο μονάδων υπέρ του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Βέβαια ένα τέτοιο σχέδιο αναδιάρθρωσης της χώρας -μάλλον- χρειάζεται περισσότερη αποδοχή από τους πολίτες. Και να σημειωθεί ότι ή δημοσκόπηση έγινε από ένα ιστοχώρο, που λόγω αντικειμένου, επισκέπτονται άνθρωποι που ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση και πιθανότατα έχουν γνώση του θέματος.
Απάντησαν σχεδόν 16.500 – 50% θετικοί, 48% αρνητικοί
Υπεροχή των θετικών απόψεων αλλά και ισχυρή μειοψηφία αρνητικών για τον «Καλλικράτη», καταγράφει η μεγάλη δημοσκόπηση που πραγματοποιεί από τα μέσα Ιανουαρίου, λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου, η αυτοδιοίκηση gr.
Συγκεκριμένα, στην δημοσκόπηση που πήραν μέρος πάνω σχεδόν 16.500 πολίτες, ανάμεσά τους, πολλά στελέχη και εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση που είναι καθημερινοί αναγνώστες της αυτοδιοίκησης gr το 50,33% δηλώνει ότι το σχέδιο «Καλλικράτης» βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση έναντι του 45,38% που θεωρεί ότι βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση. Σ' αυτό πρέπει να προστεθεί και ένα ποσοστό της τάξης του 2,5% που ναι μεν δεν είναι αρνητικό στο σχέδιο αλλά θεωρεί ότι «χρειάζεται βελτιώσεις».
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης αλλά και τα αναλυτικά στοιχεία αναφορικά με τις απαντήσεις έχουν ως εξής:




Ο υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε το "Πρόγραμμα Καλλικράτης" το οποίο προβλέπει 13 αιρετές περιφέρειες, κάτω από 370 δήμους και 7 γενικές διοικήσεις Θεωρείτε ότι το σχέδιο αυτό:

α. Βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση



β. Χρειάζεται βελτιώσεις



γ. Βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση

δ. Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ




ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ




Βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση 8244 (50.33%)



Χρειάζεται βελτιώσεις 411 (2.51%)

Βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση 7434 (45.38%)

Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ 292 (1.78%)



Σύνολο ψήφων: 16381

Δεν υπάρχουν σχόλια: